Güncel

DOSTKAD DERNEĞİ İLK GENEL KURUL

DOSTKAD DERNEĞİ İLK GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Kocaeli Sivil Toplum Merkezinde yapılan DOSTKAD (Doğu Marmara Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda genel kurula sunulan öneri ile Prof.Dr.Ayşe GÜNSEL Divan Başkanlığı’na,Dr.Süleyman PEKİN DivanKâtipliğine veÂdem ELLİALTIOĞLU da Divan Sekreterliğine seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan toplantının ilk gündem maddesinde faaliyet ve mali rapor görüşüldü.

DOSTKAD kurucubaşkanı Salih KARABEY tarafından okunan faaliyet ve mali raporunibra edilmesi sonrasında yeni dönem yönetim kurulu ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimine geçildi. Seçim sonucunda yeni Yönetim Kuruluna HakanÖZTÜRK,Salih KARABEY, Recep SARISAKAL, Salih MISIR, Selman UTKAN, Emin KIRANTA, Veysel Arif YÜKSEL, Gökhan Cihan ABAYHAN ve Seyhan YILMAM ONGUN seçildi. Denetim Kuruluna ise Lütfi BİÇER,Nihan TİRYAKİ ve Hasan TURHAN seçildi

Tüzük değişikliği ve üye aidat ücretinin yeniden belirlendiği diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasının ardından söz alan Salih KARABEY ilk olağan genel kurulunu üyelerin yoğun ilgi ve sinerjisiyle güzel bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirerek ilk olağan genel kurulunun gerçekleştirilmesine katkı sunan divan başkanı ve üyelerine teşekkür etti. Derneğin kuruluş amaçları doğrultusunda yapacağı çalışmaların şimdiden planladığını; derneğimizde oluşan nitelikli üye yapısının ise yapılacak çalışmalarda en etkili itici güç olacağını bildirdi. Demokratik bir yönetimin ötesinde izonomi temelli bir yönetim anlayışıyla tüm kararların dernek üyelerinin katılımı ve görüşleri doğrultusunda alınacağını ve şeffaf bir yönetim anlayışının benimseneceğini ifade ederek sözü dernek vizyon ve misyonunu paylaşmak üzere Seyhan Yılmam ONGUN a verdi.

Seyhan YILMAM ONGUN;Vizyonumuzun;Mevcut olanakları ve kaynakları en etkin biçimde kullanarak, etki alanımızdaki tüm birey, kurum ve kuruluşların kişisel, mesleki, toplumsal ve evrensel gelişimlerine destek verecek çalışmalar planlamak, projeler oluşturup yürüterek ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin zenginliklerini ve potansiyelini ileriye taşımak; insan, doğa, çevre, kültür ekseninde çağın ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla tüm çalışmalarını hayata geçirmek,Misyonumuzun iseDünyamızın daha yaşanılır bir yer olması için bilimi, eğitimi, insan haklarını, toplumsal ve evrensel değerleri pusula edinerek yaşadığı toplumun sorunlarına sahip çıkan, sivil toplum kuruluşlarının önemini kabul eden ve bunun için  çalışarak geleceğe yön veren, öncü bir dernek olmakolduğunu ifade etti.

Söz alan Hakan ÖZTÜRK ise Derneğin yapacağı projeler ile ilgili olarak geliştirilen stratejileri anlattı. Bu kapsamda Derneğimizde Yurt dışı merkezli projeler, Yurt içiprojeleri ve Teknik projeler de çalışmalar yapacak üç ayrı ekip oluşturulduğunu ifade etti. Derneğimizin yapacağı projeler ile öncelikle ülkemiz ve insanımıza sonra tüm dünyaya yararlı işler yapması temennisini dernek üyeleri ile paylaştı.

19

Genel Kurul toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

20

21

İlgili Makaleler