Siyaset

Eldoğan İzmit’ten Aday Adaylığını Açıkladı

16 Ocak Medya Evi’nde mensuplarıyla bir araya gelerek İyi Parti'den İzmit  Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını açıkladı.

Eldoğan İzmit’ten Aday Adaylığını Açıkladı

Kocaeli’nin ve Kartepe’nin tanınmış başarılı iş insanı Yalçın Eldoğan bugün 16 Ocak Medya Evi’nde mensuplarıyla bir araya gelerek İyi Parti’den İzmit  Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını açıkladı.

Eldoğan İzmit'ten Aday Adaylığını Açıkladı
Eldoğan İzmit’ten Aday Adaylığını Açıkladı

Ben erken start verdim

Eldoğan açıklamasında,“ Önümüzde yerel seçimler var. Yaklaşık 6 ay var yerel seçimlere ben erken start verdim. Benim herhangi bir siyasi geçmişim yok, ticaret yaptığım için beni iş insanı olarak tanıyorsunuz. Kasım ayı aralık ayı içersinde İzmit Belediyesi için aday adaylığını düşünüyorum. Süreç netleştiği zaman eylül ayı ve kasım ayı içersinde ziyaret etmediğim yer kalmayacak. Neden siyaset yapmak istediğimi niçin belediye başkan adayı olmak istediğimi açıklayacağım dedi.

İzmit’te ciddi bir sosyal konut eksikliği var

Erdoğan; Yaptığım iş gereği kamuya çok iş yaptık. Kentsel dönüşüm konusunda ciddi projeler geliştirdik. 99 yılında bir deprem oldu, bir çok can kaybı yaşadık. Deprem sonra müdahale etmek sadece o anki yaralara merhem olur. Testi kırılmadan gerekli müdahaleyi yapmak gerekiyor. Bunun ekonomiye ciddi bir yükü var. 2005-2008 yılları arasında Uzunçiftlik’te 600 tane sosyal konut yaptık. İnşallah beklenen İstanbul Depremi yakın bir zamanda olmaz çünkü 24 yılda elle tutulur bir proje yok. Biz ekipimizle birlikte ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Önceliğimiz İzmit, İzmit’te ciddi bir sosyal konut eksikliği var. Türk- İş üyesi sendikalı çalışanlarla 180 tane proje gerçekleştirdik dedi.

19
Eldoğan İzmit'ten Aday Adaylığını Açıkladı
Eldoğan İzmit’ten Aday Adaylığını Açıkladı

“İYİ Parti’den aday olmayı düşünüyorum.

20

Yaklaşık 8 aydır İYİ Parti ile iç içeyim. Rahmetli Şanbaz Yıldız, İl Başkanı Nusret Acur, Lütfü Türkkan hepsiyle bu düşüncemi paylaştım. Parti benim aday adayı olmamdan memnuniyet duyacağını söyledi. Benim erken yola çıkma sebebim beni tanımayanlara kendimi tanıtmak. Benim adaylığımın yapacağım çalışmalarla dikkate alınacağını düşünüyorum. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istiyorum. Kendisiyle görüşmekte, kendimi anlatmakta zorluk çekeceğimi düşünmüyorum ifadelerini kullandı. Eldoğan İzmit Belediyesi Başkanlığı’na adaylığına ilişkin açıklamada bulunmasının ardından gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. Eldoğan ‘bir partiden aday olur musunuz’ sorusu üzerine, “İYİ Parti’den aday olmayı düşünüyorum. Millet İttifakı’nın adayı olmak istiyorum. İttifak olmasa da iş birliği olabilir. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP vekiliydi. İttifak kapsamında desteklenerek seçildi. Ben ittifak sıkıntısının çözülmesini isterim. Benim bir partiye aidiyetim olmadı. Bu dönem CHP fedakarlık yapsın. Burada bir ittifak olursa güzel bir seçim yaşarız. Fatma Hanım seçilmiş bir belediye başkanı. Birkaç açıklamasını takip ettim. Aday olmayı istemiyor” dedi.

21

İlgili Makaleler