Ekonomi

FAHİŞ FİYATA CEZA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde ki denetimlerine devam ediyorlar.

KARTEPE’DE GÜVENLİ ALIŞ-VERİŞ İÇİN DENETİMLERE DEVAM

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde ki denetimlerine devam ediyorlar.

FAHİŞ FİYATA CEZA
FAHİŞ FİYATA CEZA

Haksız rekabet ve fiyat artışına izin vermemek ve vatandaşların mağdur olmaması için Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerine aralıksız devam ediyor.

HUZURLU VE GÜVENLİ ALIŞ-VERİŞ İÇİN

Ekipler tarafından market zincirleri, bakkal, şarküteri denetimlerinde ruhsat, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri kasa ve raf fiyat karşılaştırması, haksız fiyat artışı, unlu mamuller denetimlerinde ruhsat, hijyen, gramaj denetimleri titizlikle yapıldı.

FİYATLAR KARŞILAŞTIRILDI

Denetimler kapsamında marketlerdeki un, şeker, peynir, yumurta, bakliyat ve yağ gibi temel gıda ürünlerinden birer örnek alınarak alış ve satış fiyatları karşılaştırıldı.

19

FAHİŞ FİYATA CEZA

20

Ekipler gerçekleştirdikleri denetimlerde fahiş fiyat artışı tespit ettiklerinde, gereken işlemler yapılıyor. İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri tarafında tutulan tutanaklar, Ticaret Bakanlığı’ndaki komisyona gönderilerek, haksız fiyat artışı yapan firma ve marketlere cezai işlem uygulanıyor.

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir