Gündem

“Filistin halkına özgürlük” mitingi

“Gazze halkı kazanacak”, “Siyonist İsrail yenilecek”, “Filistin’in yanındayız” afişleri taşıyarak ve sloganlar atarak Sabri Yalım Parkına kadar yürüdüler.

Emek ve Demokrasi Güçleri’nden

“Filistin halkına özgürlük” mitingi

Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçleri “Ortadoğu’da barış, Filistin halkına özgürlük” mitingi yaptı. İzmit Belediye iş hanı önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri “Ortadoğu’da Barış, Filistin halkına özgürlük” sloganları atarak Sabri Yalım Parkı’na kadar yürüdü.

“Filistin halkına özgürlük” mitingi
“Filistin halkına özgürlük” mitingi

İzmit Belediye İş Hanı önünde toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri “Emperyalistler yenilecek, direnen halklar kazanacak”, “Gazze halkı kazanacak”, “Siyonist İsrail yenilecek”, “Filistin’in yanındayız” afişleri taşıyarak ve sloganlar atarak Sabri Yalım Parkına kadar yürüdüler.

CHP İl Başkanı Bülent Sarı da katıldığı Emek ve Demokrasi Güçleri’nin yürüyüşünde DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş ortak açıklama yaptılar. Açıklamada şunlar dile getirildi:

“17 Ekim bir soykırım, bir kara gün olarak tarihe geçti. Irkçı, faşist İsrail hükümetinin çoğunluğu çocuk hastalardan oluşan Gazze şeridindeki hastaneye düzenlediği saldırı sonucu yüzlerce kişi öldü, yüzlercesi yaralandı. Katliamı şiddetle kınıyor, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu olay bir savaş ve insanlık suçudur. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkûm edilmiş, lanetlenmişlerdir.

Bu katliamın hesabının sorulması ve benzen katliamlara yol verilmemesi için bu suçu işleyenlerin ve sivillerin ölümüne yol açan saldırıların talimatlarını verenler Savaş Suçları Mahkemesinde yargılanmalıdır. Bu nedenle, Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinin derhal toplanması için çağrısında bulunuyoruz. İsrail hükümeti daha fazla suça bulaşmamak için saldırıları durdurmalı, ateşkes sağlanmalı, insani yardımlara yönelik engellemeler kaldırılmalı, sorunların barış ve diyalog yoluyla çözümü esas alınmalıdır.”

19

 

20

21

İlgili Makaleler