Diplomasi

G20 toplantısı için Hindistan’da bulunan Bakan Işıkhan bir dizi görüşme gerçekleştirdi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Işıkhan, G20 Dönem Başkanı Hindistan’ın Çalışma ve İstihdam Bakanı Shri Bhupender Yadav, Brezilya Çalışma ve İstihdam Bakanı Luiz Marinho, Endonezya İşgücü Bakanı Ida Fauziyah ve Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Karien van Gennip ile ayrı ayrı görüştü. Ülkeler ve Bakanlıklar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik yapılan ikili görüşmelerde Bakan Işıkhan, Türkiye'nin bu yıl G20 bünyesinde belirlenen istihdam öncelikleri hakkındaki görüşlerini ve bu konularda Türkiye’de yapılan çalışmaları paylaştı.

Ülkeler arasında her alanda ikili ilişkilerin gelişerek artması konusunda karşılıklı iradelerin teyit edildiği görüşmelerde, bakanlıklar arasında işbirliğinin hukuki zemininin güçlendirilmesi amacıyla ortak çalışma alanlarında çeşitli anlaşmalar imzalanması hususunda ekipler görevlendirildi.

Bakan Işıkhan Hindistan’da ayrıca Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Gilbert Houngbo ile de bir araya geldi. Görüşmede, Genel Direktör Houngbo’nun girişimleriyle ILO bünyesinde oluşturulan “Sosyal adalet için Küresel Koalisyon” girişimine verdiği desteği ifade eden Bakan Işıkhan, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantı kapsamında Bakan Işıkhan, Almanya; Arjantin ve Suudi Arabistanlı mevkidaşlarının yanı sıra diğer ülkelerden çeşitli düzeyde yetkililerle de temaslar gerçekleştirdi.

 

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler