Kadın

‘Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Zirvesi’ İstanbul’da gerçekleştirildi

 Genç Yönetici ve Ä°ÅŸ Ä°nsanları DerneÄŸi (GYÄ°AD) Ä°stihdam Çalışma Grubu liderliÄŸinde, Ä°stanbul Ekonomi AraÅŸtırma ÅŸirketi iÅŸ birliÄŸi ile hazırlanan ‘Genç Kadın Ä°stihdamı ve Yeni Ekonomi AraÅŸtırma Raporu’nun açıklandığı zirvede; teknolojide kadın ve genç istihdamının öneminin altı çizildi. Etkinlikte söz alan Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Genç istihdamını ve üniversite öÄŸrencilerini desteklemek ÅŸirket kültürümüzün bir parçası. Bu kapsamda; ‘Genç Yetenek’ programımızla üniversite öÄŸrencilerine yarı zamanlı iÅŸ olanağı saÄŸlamayı sürdürüyoruz. Güçlü ve mutlu bir gelecek için daha fazla yetkin kadına istihdam saÄŸlanmalı.” dedi.

Ä°stihdamın artırılması için öncelikli sorunları belirlemeyi, GYÄ°AD üyeleri ve konu ile alakalı hem resmi hem de sivil kurumların desteÄŸini alarak çözüm önerileri getirmeyi hedefleyen ‘GYÄ°AD Ä°stihdam Çalışma Grubu’ liderliÄŸinde organize edilen ‘Genç Kadın Ä°stihdamı ve Yeni Ekonomi Zirvesi’ Ä°stanbul’da gerçekleÅŸtirildi.

Türkiye'de genç kadınların iÅŸ piyasasındaki durumu, yaÅŸadığı zorlukları ve yeni ekonominin gerektirdiÄŸi yetenekler konularının ele alındığı zirvede; Ä°stanbul Ekonomi AraÅŸtırma ÅŸirketi iÅŸ birliÄŸiyle hazırlanan ‘Genç Kadın Ä°stihdamı ve Yeni Ekonomi AraÅŸtırma Raporu’ açıklandı.

Medianova’nın ana sponsorluÄŸunu üstlendiÄŸi zirvede, sürdürülebilir kalkınma yolunun kadın istihdamından geçtiÄŸi vurgulanırken, kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımı olmadan sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gerçekleÅŸtirmenin mümkün olmadığının altı çizildi.

Yetkin kadın istihdamına öncelik verilmeli

Etkinlikte söz alan Medianova CEO’su Serkan Sevim, “Genç ve kadın istihdamı, kurum olarak en önem verdiÄŸimiz konuların başında yer alıyor. Bu kapsamda hayata geçirdiÄŸimiz ‘Genç Yetenek’ programımızla üniversite öÄŸrencilerine yarı zamanlı iÅŸ olanağı saÄŸlıyoruz. ÖÄŸrencilik dönemlerinde iÅŸ tecrübesi edinen gençlerin iÅŸ yaÅŸamında baÅŸarıyı yakalama ÅŸanslarının daha çok olduÄŸunu düÅŸünüyoruz. Ülkemiz için mutlu ve güçlü bir geleceÄŸin anahtarının daha fazla kadının profesyonel iÅŸ hayatına katılması olduÄŸunun altını hep çiziyoruz, bu paralelde yetkin kadınların istihdamına öncelik verilmesi gerekiyor. Medianova olarak, yüzde 30 olan kadın çalışan oranımızı artırmayı sürdüreceÄŸiz” dedi.

19

20

Hayat boyu öÄŸrenmeye odaklı kurum kültürüne sahibiz

21

Ä°K alanında birçok farklı uygulamalarının olduÄŸunu da belirten Sevim, “EÄŸitim programımızla, öÄŸrencilik hayatı devam ederken Medianova'da staj yapma ÅŸansı yakalayan öÄŸrencilere bizimle part-time, mezuniyetleri sonrasında ise tam zamanlı çalışma seçenekleri sunuyoruz.  Tüm staj süreçlerinde belirli bir oryantasyon sürecine dahil olan stajyerlerimiz mentorleriyle birlikte kariyer yolculuklarında tecrübe kazanmış oluyorlar. Ekip ruhumuzu desteklemesi açısından ekibe katılacak arkadaÅŸlarımız adına nitelikli bir yetenek yönetimi yürütüyoruz. Ä°ÅŸ ortaklıklarımızla çalışanlarımızın eÄŸitim faaliyetlerine destek oluyoruz. MBA, Ph.D. ve sertifika programlarında da çalışanlarımızı destekleyerek öÄŸrenim ücretlerinin bir kısmını karşılıyoruz. Kısacası, hayat boyu öÄŸrenmeye odaklı bir kurum kültürüne sahibiz diyebilirim.” ÅŸeklinde sözlerini sürdürdü.

Zirvede; GYÄ°AD Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°rem PehlivanoÄŸlu GürkaÅŸ, Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki, Coca-Cola Türkiye Genel Müdürü BaÅŸak Karaca, Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru, PwC Türkiye Kıdemli Ortak Cenk Ulu gibi konuÅŸmacıların yanı sıra GYÄ°AD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kariyer.net CEO'su Fatih Uysal da moderatör olarak yer aldı.

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler