Politika

İmamoğlu: “Sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz”

İmamoğlu konuşmasında,  “Sevgili gençler, sizi provoke etmeye kalkanlar olacak. Ama burada bir genç hanımefendinin yazdığını okuyayım mı size? ‘Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar.’ Aldatanı da aldatılanı da biz iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak, iyilik kazanacak. O gençleri kışkırtan makam ve mevki sahipleri, o gençleri yanlış yönlendiren mevki ve makam sahipleri; bakın bunun içinde parti başkanı da olabilir, adı neyse, makamı neyse, kim olursa olsun, valisi, şusu, busu 14 Mayıs'ta evine gidecek” dedi.

“Bizim terbiyemizde, Hazreti Mevlana var. Bizim terbiyemizde Hacı Bektaş-ı Veli var. Bizim terbiyemizde Mustafa Kemal Atatürk var” diyen İmamoğlu, “Bu millet ne darbelere boyun eğmiştir ne de vesayetçilere boyun eğmiştir. Bu millet, kurtuluş mücadelesini veren milletin evlatları. Bu millet, Çanakkale Zaferi'ni kazanan milletin evlatlarıdır. Bu milletin 1000 yıllık devlet geleneğine zarar veren bu bir avuç insanı evine göndermek, bu milletin asli görevidir” şeklinde konuştu.

Coşkulu kalabalığa “Kime oy verecekseniz, verin, ama lütfen, siyasetçilerin yalanlarına, günahlarına, suçlarına ortak olmayın” sözleriyle seslenen İmamoğlu, Sevdiğiniz, güvendiğiniz siyasetçiler de söz konusu olsa, gördüğünüz yalana-dolana karşı cesur olun. Benim güzel insanlarım; yanlışa ‘yanlış’ deyin, yolsuzluğa ‘yolsuzluk’ deyin, israfa ‘israf’ deyin. Kötü dile, ayrıştırıcı dile, düşmanlaştıran, kışkırtan siyasete kocaman bir ‘hayır’ deyin. Kime gönül vermişseniz, ona yanlışını söyleyen güzel insandır. Biz yaparsak, bize de söyleyin. Düşmanlaştıran dile herkese ‘hayır’ desin, ‘dur’ desin” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, konuşmasının ortasında ve sonunda, kendilerine sağlıklı bir buluşma ortamı sağlayan Konya Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Emniyet Müdürü’ne teşekkür etti.

Meram ilçesindeki Stat Sokak üzerinde yapılan buluşmada İmamoğlu’na CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Altay da eşlik etti.

“Sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz”

İmamoğlu sözlerine, “Konya çok şanslı. Bu toprakların vicdanı, bu toprakların erdemi, bu toprakların ahlakı… Belki de doğum yeridir Konya. Çünkü burada Hazreti Mevlana yaşadı. Hazreti Mevlana'nın şehrindeyiz. Sevginin, hoşgörünün ve kardeşliğin şehrindeyiz” şeklinde başladı.

19

“Gençler, sizlerle beraber bu memleket coşacak, coşacak, coşacak” diyen İmamoğlu, “Bu milletin evlatlarıyla beraber coşacak. Mevlana’nın yedi tavsiyeni en iyi Konyalı bilir: Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol / Şefkat ve merhamette güneş gibi ol / Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol / Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol / Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol / Hoşgörülülükte deniz gibi ol / Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Bu sözlere hayatım boyunca layık olmaya çalışacağım Mevlana'nın memleketinde söz veriyorum. Layık olacağım” ifadelerini kullandı.

20

Konyalılara, Erzurumluların selamlarını getirdiğini aktaran İmamoğlu, “150-200 kişiyi yuhalamaya bile değmez. Size canım dadaşların, Nene Hatun'un torunu Erzurumluların selamını getirdim. Orada Ekrem İmamoğlu’na taş atılmadı; millete taş atıldı millete. Demokrasiye taş atıldı” diye konuştu.

21

Erzurum’da yaşanan sürecin detaylarını Konyalılarla paylaşan İmamoğlu, “Provokatör olacak. Bakın aranızda da olabilir. Zor zamanlardayız. Sevgili gençler, sevgili arkadaşlar, sizi provoke etmeye kalkanlar olacak. Ama burada bir genç hanımefendinin yazdığını okuyayım mı size? ‘Onlar taş atsın, biz gül ile cevap vereceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar.’ Aldatanı da aldatılanı da biz iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak, iyilik kazanacak. Bu memleketin insanları, her daim iyiliğin kazanmasını sağlamıştır” dedi.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler