Gündem

İNCİRLİK – KÜRECİK’E EL KONSUN ABD DEFOLSUN, İSRAİL KÖR OLSUN!

TSK’nın tam denetimine geçmesi ve ABD askerlerinin ülkelerine gönderilmesi için Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite kampüslerinde ve liselerinde imza kampanyası başlattı.

İNCİRLİK – KÜRECİK’E EL KONSUN ABD DEFOLSUN, İSRAİL KÖR OLSUN!

ABD ve İsrail’in ülkemize ve bölgemize yönelik tehditleri sürerken İstanbul İl Başkanlığı’nda açıklama yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İncirlik ve Kürecik’teki NATO üslerinin TSK’nın tam denetimine geçmesi ve ABD askerlerinin ülkelerine gönderilmesi için Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite kampüslerinde ve liselerinde imza kampanyası başlattı. Kampanya ile harekete geçen TGB üyeleri; tüm üniversite, lise ve şehir meydanlarında masalar açılacağını ve Türk milletinden imza toplayacağını duyurdu. Aralık ayı içerisinde ise halkın kararlılığını İncirlik üssü önüne taşınacağı ilan edildi. Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Kayahan Çetin, Filistin halkına karşı yapılan ve soykırıma varan zulümlere karşı, “ABD ve İsrail tehdidinin başta ülkemiz olmak üzere; Suriye’ye, İran’a, Irak’a, Rusya’ya, Lübnan’a tüm Batı Asyalılara dönük bir tehdit olduğunu biliyoruz. Bu somut zulüm ve saldırı karşısında ise herkes sözünü söyledi. Ama kimse emperyalist-siyonist zulme karşı gerçek bir adım atmadı. Hükümetimiz

kınamalardan, feryatlardan; mitinglerde, kürsülerde sert konuşmalardan öteye gitmedi. ABD ve İsrail’i durduracak, caydıracak adımlardan hiçbiri atılmadı. İsrail’le her türlü ticaret, en başta da enerji ticareti tam gaz devam ediyor.” sözleriyle seslendi. ‘KİMSE GERÇEK BİR ADIM ATMADI’ Türkiye Gençlik Birliği (TGB), hükümetin caydırıcı adımlar atmanın aksine Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ın Mavi Vatan’a yönelik saldırganlığından vazgeçmemişken Yunanistan’la masaya oturup adalara vize almasına tepki gösterdi. Çetin, “Suriye devletiyle, PKK’nın terör devleti girişimini aslında İkinci İsrail planını tarihe gömecek işbirliğini ellerinin tersiyle ittiler. Ekonomide küresel tefecilere teslimiyet, şimdi güvenlikte diyet ödetiyor. İsrail’e kürsülerde atılan sert nutuklar masada Atlantik’e, ABD’ye, NATO’ya, AB’ye verilen tavizlerle bitiyor.” dedi. ‘ATILMASI GEREKEN ADIMLAR’ ABD ve İsrail tehdidine karşı atılması gereken adımları açıklayan TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, “ABD’nin kontrolünde ve kullanımında olan İncirlik ve Kürecik NATO üslerine el konulmalıdır.” dedi. Adana’daki İncirlik Üssü ve Malatya’daki Kürecik Radar Üssü’nün asıl kullanım şekillerini hatırlatarak, “İncirlik Üssü, ABD’nin bölgedeki kanlı planlarının merkezidir, Kürecik radar üssü topraklarımızda İsrail’i korumak için gözcülük yapmaktadır. ABD ve İsrail’in kendi emperyalist çıkarları uğruna Filistin halkına uyguladıkları zulüm bir kez daha kendi ülkemizin içindeki ihanet üslerini gündeme getirmiştir.” ifadelerini kullandı. “Amerikan üsleri, Türkiye düşmanlığının merkezleridir ve suç dosyaları kabarıktır.

Türkiye’nin bağımsızlığı ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü ABD tehdidi altındadır.” diyerek hükümete çağrıda bulundu. ABD’nın suç dosyasını ortaya döken Çetin; ABD’nin Türkiye’yi bölmek, Kürdistan adı altında İkinci İsrail Devleti’ni kurmak için PKK/YPG’ye siyasi, askeri ve ekonomik anlamda destek verdiğini hatırlattı. Geçen ay Suriye’nin kuzeyinde düşürülen Türk SİHA’sının ABD makamlarınca açıklandığı ve düşürme eyleminin ABD ordusu tarafından yapıldığı açıkça beyan edildiği ifade edildi. Yine Doğu Akdeniz’de; İsrail, GKRY ve Yunanistan ile birlikte Türkiye’yi hedef alan askeri tatbikatlar yapıldığını söyleyen Çetin, “Mavi Vatan’daki haklarımızı gasp etmeye çalışıyor, Türkiye’yi Kıbrıs’ta işgalci sayıyor, KKTC’nin bağımsız bir devlet olarak varlığını sona erdirmek istiyor. Bunun için ABD ve İsrail, GKRY’yi silahlandırıyor.” dedi. ‘ABD, TÜRKİYE’NİN BAĞIMSIZ OLMASINA TAHAMMÜL EDEMİYOR’ Karabağ Savaşı’nda Ermenistan’ı destekleyen, Türkiye’yi “Ermeni Soykırımı” yalanlarıyla suçlayan, 15 Temmuz darbe girişimine destek veren, her türlü iç meselemize müdahil olan ABD’nin, Türkiye’ye karşı her türlü düşmanca yöntemi uyguladığının üzerinde duran Çetin, “ABD; Türkiye’nin bağımsız bir ülke olmasına tahammül edemiyor, komşularımızla ilişkilerimizden, ekonomimize, milli savunma sanayimizin gelişmesine, PKK-FETÖ ile mücadelemize ve her türlü iç ve dış meselemize müdahale ediyorlar. Gerektiğinde ekonomik ambargo dahil Türkiye’ye karşı her türlü düşmanca yöntemi uygulamaktan geri durmuyorlar.” dedi.

‘CUMHURBAŞKANINI HEDEF TAHTASINA KOYDULAR’ “Mustafa Kemal Atatürk’e düşman bütün siyasi yapılara ve örgütlere destek veriyorlar. En son 2017 Yılında Norveç’teki NATO tatbikatında Atatürk’ü ve Sayın Cumhurbaşkanı’nı hedef tahtasına koydular. ABD’nin Graham Fuller gibi önemli yetkilileri yıllardır, Kemalist Devrim’in döneminin sona erdiği fetvasını veriyor. “15 Temmuz darbe girişimi ABD’nin desteğiyle yapıldı. FETÖ’nün en büyük destekçisi Amerika Birleşik DevlGladyosuir. FETÖ lideri ABD’de himaye edilmektedir. NATO’nun devletimizin içinde örgütlediği Gladyo örgütü, Türkiye’nin bağımsız hareket etmesini engellemek için ABD tarafından kuruldu. Eşref Bitlis’in şehit edilmesi, Madımak ve Başbağlar katliamları, faili meçhul cinayetler, Ergenekon-Balyoz tertipleri gibi birçok Türkiye düşmanı eyleme NATO Gladyosu imza attı. ‘İSRAİL İÇİN GÖZCÜLÜK GÖREVİ’ “İncirlik ve Kürecik üsleri ABD’nin Türkiye’deki en önemli karargahlarıdır. İncirlik’ten kalkan C-130J Hercules tipi uçaklar, GKRY’deki Agratur üssü üzerinden İsrail’e silah taşımaktadır, 15 Temmuz darbe girişimine katılan uçaklara İncirlik üssünden yakıt ikmali yapılmıştır. Darbe girişiminin karargahı İncirlik’ti, FETÖ’cü komutanlar İncirlik’e sığındı. Kürecik Radar Üssü, Avrupa’daki NATO karargahından yönetilmektedir. 2012’de İsrail’e yönelecek tehditleri önceden haber vermek için bir erken uyarı radarı olarak kurulmuştur. Malatya, Kürecik’te İsrail için gözcülük görevi yapmaktadır.” “ABD-İsrail’in Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de yaptıkları ortadadır. Ülkemizdeki ABD askeri üslerinin varlığı vatanımız için en büyük tehdittir.

Türkiye’nin tam bağımsızlığı, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için İncirlik ve Kürecik üslerine el koyulmalı ve üsler Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam denetimine geçmelidir. İncirlik’ten, İsrail’e giden silah yardımlarına engel olalım. Filistin’in kurtuluşu için atılması gereken en önemli adım bugün bu hamledir. ‘EN GÜÇLÜ MİLLİYETÇİLİK ABD ÜSLERİNE EL KOYMAKTIR’ “Bugün en güçlü milliyetçilik, devrimcilik, Atatürkçülük; Kürecik ve İncirlik üslerine el koymak, ABD-İsrail-NATO saldırganlığına karşı başta Suriye, Rusya ve İran olmak üzere bölge devletleriyle işbirliği yapmaktır. “Filistin’e en önemli yardım için bu ihanet üslerine el konulması kampanyasının bayrağını yükseltiyoruz. Üniversitelerimizde, liselerimizde en güçlü sesle bu kampanyayı yürüteceğiz. Ve bu talebi Aralık ayı içerisinde İncirlik üssünün önüne taşıyacağız. Ülkemizde Amerikan askeri istemiyoruz. Türkiye’yi savunmaya kararlıyız.” ‘BU AY İNCİRLİK’İN KAPISINA DAYANACAĞIZ’ “Meydanlara ineceğiz, masalarımızı açacağız, bildirilerimizi dağıtacağız. Vatandaşlarımızdan binlerce, milyonlarca imza toplayacağız. Çünkü bunun Türk milletinin en haklı talebi olduğunu biliyoruz. Kampüslerde arkadaşlarımıza gittiğimizde, ne kadar büyük bir teveccühle karşılaşacağımızı biliyoruz. Ve aralık ayı içerisinde de İncirlik üssünün kapısına dayanacağız. Amerikan askerleri noel tatiline gittiğinde onlara ‘madem gittiniz geri dönmeyin. Size geri dönüşsüz biletlerinizi hazırladık’ diyeceğiz.

“Bugün Atatürkçülük adına Türkiye’ye düşmanlık edenler. Size sesleniyoruz! Bugün en güçlü milliyetçilik, Atatürk’ün devrimci mirasına sahip çıkmak ve Türkiye’yi savunmak öncelikle kürecik ve incirlik üslerine karşı çıkmakla başlar. İsrail ve NATO saldırganlığına karşı, Suriye, Rusya ve İran ile komşu olmaktan başlar. Bunun ötesinde başka bir yol yoktur.”

19

Sueda Babacan TGB Genel Başkan Yardımcısı

20

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir