Yaşam

JOOP 2023: En prestijli Evo yağları Tokyo’da yarışıyor

The Organizing Committee of the Japan Olive Oil Prize bugün Tokyo'da düzenlenen ödül töreninde Japon Zeytinyağı Kalite Ödülleri (Joop) ve Joop Tasarım Ödülü'nü kazananları açıkladı.

JOOP, 11 yıldır Japonya ve Asya'da mükemmel naturel sızma zeytinyağı üretimini teşvik etme amaçlayan, dünyanın en çetin ve önemli yarışmalarından birisi.  23 ülkeden 538 etiket bu yılki yarışmaya katıldı.

Finalist yağlar, üç panel lideri tarafından denetlenen, dokuz sertifikalı uluslararası hakimden oluşan jüri tarafından kör tadıma tabi tutuldu: Konstantinos Liris (Yunanistan), Antonio G. Lauro (İtalya), Miciyo Yamada (Japonya).

Titiz seçim, PGI, DOP, Organik, Monovaryete, blend ve Aromalı kategorilerinde kazananları ilan etti. Alınan puana göre yağlar Best in Class, Gold ve Silver ödüllerine layık görüldü.

JOOP, 11 yıldır, uluslararası markaların geniş katılımı, mükemmel bir jüri ve dikkatli bir seçimle Asya'nın önde gelen yarışması haline geldi. Bu yarışmada ödül alan bir naturel sızma zeytinyağının, Çin dahil Güneydoğu Asya'daki diğer ülkelerin yanı sıra Japon pazarına girme şansı yüksek olabilir. Üreticiler için süreklilik önemli, her firmanın piyasada itibarını koruyabilmesi için her yıl 2 veya 3 önemli ödül alması gerekiyor. 
Panel lideri Konstantinos Liris, JOOP'un kesinlikle bu ihtiyaca cevap veren bir yarışma olduğunu söyledi.

JOOP'un bir parçası olarak, 4 yıldır JOOP Tasarım Ödülü yarışması, ürünlerinin kimliğini logo, etiketleme ve şişe tasarımı aracılığıyla iletmede öne çıkan üreticiler ödüllendiriliyor. Ayrıca bu yıl yarışmaya uluslararası üne sahip kreatiflerden oluşan bir jüri katıldı: 
Hasuike Makio (Japonya), Ashizawa Keiji (Japonya), Araki Kosuke (Japonya), Bret Recor (ABD), Anselmo Tumpic (Hırvatistan), Giulio Iacchetti (İtalya) ), Yeşim Eröktem (Türkiye), Prompong Hakk (Tayland).

Japonya'daki İtalyan Ticaret Odası Genel Müdürü Davide Fantoni, "İşimiz ödül töreni ile bitmiyor, büyük ölçekli dağıtımlarda tanıtım faaliyetlerinin koordinasyonu, fuar katılımları, Open Days gibi ithalatçılara yönelik ad hoc etkinliklerin düzenlenmesi ile yıl boyunca devam ediyor. Japonya'daki en prestijli aşçılık okullarında sızma zeytinyağı kültürünü tanıtmak için özel ustalık sınıfları " diye yorumladı. 

19

20

JOOP 2023 kazananları:

21

Best Of Country

Best Of Argentina
Altos Limpios – Millan S.a

Best Of Croatia
Coratina – Z.o. Červar

Best Of Israel
Heart Notes Blend – Bvs Jerusalemoliveoil

Best Of Italy
Cenzino Ogliarola Del Bradano – Azienda Agricola Vincenzo Marvulli

Best Of Greece
Ootopia Organic Koroneiki Single Estate Iliokastro – Mb Eleon

Best Of Jordan
Maida Arbequina – Al Maida Agricultural

Best Of Portugal
Gallo Ancestral Extra Virgin Olive Oil – Gallo Worldwide

Best Of Spain
Oro Bailen Picual – Aceites Oro Bailen Galgon 99 Slu

Best Of Tunisia
Parcelle 26 1ère Récolte – Parcelle 26 (hdmp)

Best Of Turkey
Oliva Malia Memecik – Malia Tarim Ltd

Best Of USA
Olive Truck – Frantoio – Olive Truck
Menzione speciale: 

Best Of Creta 
Terra Creta Organic Evoo – Melissa – kikuzaka Sa

En İyi Lezzetler
Terraliva Fusion – Terraliva (Italy)

En İyi Polifenoller

Fruttato Intenso – Oleificio Fam Sas (Italy)

Kazananlar Joop Tasarım Ödülü 2023:

Midnight Picual – Tamir Farm (Israel)
Dia Elis – Elis Land (Greece)
Château D'estoublon Bouteillan – Sas Domaine D’estoublon (France)

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler