Politika

Karamollaoğlu: “Saadet Partisi Meclis grubu kimsesizlerin kimsesi olacaktır”

Sözlerine İslam aleminin hicri 1445. yılını tebrik ederek başlayan Karamollaoğlu, "Yeni hicri yılın ve mübarek Muharrem ayının tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyor; şehitlerin efendisi Hazreti Hüseyin efendimizi ve Kerbela şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.

Bugün aynı zamanda iki tarihi günün de yıl dönümü. Bu nedenle, bugünkü toplantımız özellikle bu iki özel gündeme dair olacaktır. Bunlardan ilki; 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekâtı’dır. 1974 yılına gelene kadar Kıbrıs’ta soydaşlarımıza karşı acımasız katliamlar yapılıyordu. Ada’da terör estiriliyordu. Fakat maalesef, iktidarda bulunanların gıkı bile çıkmıyor, konu kınamalarla geçiştiriliyor; “Batılı ülkeler ve uluslararası kamuoyu ne der acaba?” çekincesiyle tek bir adım dahi atılmıyordu. Milli Görüş, iktidar ortağı olana kadar da bu böyle devam etti. Kıbrıs hususunda, Milli Selamet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin koalisyon hükümeti dönemi bir dönüm noktası oldu. Biz iktidar ortağı olduk ve “O ne der, bu hangi tehditleri savurur, kim bunu engellemeye çalışır.” hiç bunları düşünmeden, bir an bile tereddüt etmeden Mehmetçiğimizi Ada’ya çıkarttık." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs, milli davamızdır diyen Temel Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Muhterem arkadaşlar, değerli kardeşlerim; 20 Temmuz, tarihimizin altın sayfalarından birisidir. 20 Temmuz, farklı siyasi kanaatlere sahip partilerin, vatan söz konusu olunca, nasıl bir ve beraber hareket edebileceğinin en güzel örneklerinden birisidir. 20 Temmuz, bu milletin kahraman evlatlarının yazdığı tarihi destanlardan birisidir. Tüm dünya bilsin ki; Kıbrıs, biz Milli Görüşçülerin kırmızı çizgisi, aziz milletimizin de milli davasıdır! Kıbrıs konusunda, asla en ufak taviz vermez, bir santim dahi geri adım atmayız! 550 şehit vererek elde ettiğimiz kazanımlarımızı, her şart altında, canımız pahasına dahi olsa, koruruz! Başta Yunanistan’a ve Yunanistan’a kol-kanat geren, şımartan tüm Batılı ülkelere de sesleniyorum; hiç kimse ateşle oynamaya kalkışmasın, ateş yakar! Herkes tarihten ders çıkarmalı, bugün atacağı adımların yarın kendilerine neye mâl olacağını iyi hesap etmelidir."

Karamollaoğlu Saadet Partisi'nin Meclis grubunun kimsesizlerin kimsesi olacağını söyledi. Karamollaoğlu açıklamasında,  Evet, edilen dualar, akıtılan alın terleri, sarfedilen samimi gayretlerle bugüne gelindi. Bugün yine aynı inanç, azim ve kararlıkla, aynı ilke ve hedefler doğrultusunda yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Ve şimdi hamdolsun, uzun bir zaman diliminin ardından Saadet Partimiz, TBMM çatısı altında bir grup ile temsil edilmektedir. Bu aşamada Gelecek Partisine, Genel Başkanı Sn. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, parti yöneticilerine ve milletvekillerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Böylece, ülkemizin problemlerine dair çözüm önerilerimiz bugün, dünden çok daha etkili bir şekilde gündemde yer alacaktır.

Milletimizin sorunlarını, talep ve beklentilerini bugün, dünden çok daha gür bir şekilde ve beraberce dile getirecek, çözümü konusunda çok daha etkin çalışmalar ortaya koyacağız. Çok net ifade ediyorum; en ufak bir problemi olan buyursun bize gelsin, en küçük bir derdi olan anlatmak için buyursun bize gelsin. Biz bunun için varız, milletimizin derdi bizim derdimizdir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve TBMM aritmetiği birçok noktada imkan vermese de; biz en azından sessiz yığınların sesi, kimsesizlerin kimsesi olmaya kararlıyız!" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler