Ekonomi

KARTEPE BELEDİYESİ’NDE İŞÇİYE YÜZDE 20 ZAM

Kartepe Belediyesi, enflasyon ve yaşanan fiyat artışları sonrasında belediye işçilerinin yevmiye ve tüm sosyal haklarına yüzde 20 zam yaptı.

KARTEPE BELEDİYESİ’NDE İŞÇİYE YÜZDE 20 ZAM

Kartepe Belediyesi, enflasyon ve yaşanan fiyat artışları sonrasında belediye işçilerinin yevmiye ve tüm sosyal haklarına yüzde 20 zam yaptı. Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman zam haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kartepe Belediyesi 17 Nisan 2023 tarihinde yapılan yeni toplu sözleşmede en düşük işçi maaşını 15 bin TL yapmıştı. Enflasyon ve yaşanan fiyat artışları sonrasında asgari ücrete yapılan iyileştirmenin ardından Başkan Kocaman da, çalışanlarını enflasyon karşısında ezdirmemek için yevmiye ve tüm sosyal haklarda yüzde 20 zam kararı aldı.

YÜZDE 20 ZAM HAYIRLI OLSUN

Zam haberini sosyal medya hesabından da duyuran Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Enflasyon ile mücadelede mesai arkadaşlarımızın yanındayız. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Temmuz ayında asgari ücrete yapılan ara zammın ardından Kartepe’miz için  gece- gündüz ter döken mesai arkadaşlarımıza yüzde 20 zam yapıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” açıklamasında bulundu.

19

20

21

İlgili Makaleler