Güncel

Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Mustafa Kocaman, 4,5 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları anlattı. “Projelerimizin yüzde 98’ni gerçekleştirdik. Beyanname dışında da hayata geçirdiğimiz birçok proje oldu.

Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, 4,5 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları anlattı. “Projelerimizin yüzde 98’ni gerçekleştirdik. Beyanname dışında da hayata geçirdiğimiz birçok proje oldu.

Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, 4,5 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları anlattı. “Projelerimizin yüzde 98’ni gerçekleştirdik. Beyanname dışında da hayata geçirdiğimiz birçok proje oldu. Birlikte yaptık, beraber başardık, Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık.” dedi.

Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

2019 yerel seçimlerinde Kartepe Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kocaman, Dedeman Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla 4,5 yıllık görev süresini özetledi. Toplantıya AK Parti MKYK Üyesi İlyas Şeker, Davut Çoşkun Şiviloğlu, İl eski Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve partililer katıldı.

‘Geleceğe İz Bırakan Hizmetlerle Dolu 4 Yıl’ sloganıyla hayata geçirilen projelerini anlatan Kocaman, “İnsanın olduğu yerde doğumdan ölüme kadar her yerde belediye var. Kartepe bugün huzurlu, sakin, eğlenceli, muhteşem bir yaşama imkanı sunan bir ilçe oldu, bunu beraber başardık. Kartepe’ye hizmet etmek çok kolay değil ama birlikte çalıştık.” şeklinde konuştu.

Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Tahir Büyükakın’a teşekkür ederim

Kocaman sözlerinin devamında, “35 dönümlük alana Kent Meydanı yaptık, kütüphane cami gibi çok sayıda eser yaptık. Bunları yaparken tek başımıza yapamadığımız çalışmalarımız oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a teşekkür ederim.” dedi. Kartepenin ilk defa 1000 metrekarelik kütüphanesi oldu. Çocuklarımızın kötü ortamlardan uzak durabileceği alanlar oluşturuyoruz. Camimiz de var yapımı devam ediyor bitince inşallah açılacak. Çocuklarımıza Kartepe’nin merkezinde yaptığımız bir Sanat Evimiz var. İzmit ve Yunus Emre Kültür Merkezi gibi nikah salonu olabilecek, tiyatroların, konserlerin yapılabileceği çok kapsamlı bir kültür merkezi yapıyoruz.” dedi.

19
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Kocaman sözlerinin devamında, “7 bin 500 metrekarelik büyüklükte bir kent merkezi açtık. Ataevler’de oturan hemşerilerimiz bilirler, Sanayi tarafına gitmek çok zor olur. Kartepe’nin merkezine Kartepelileri taşımak için bağlantı yollarıyla Ataevler ve Fatih Sultan Mehmet Mahalleleri’nde ulaşımı daha da kolaylaştırmak istedik. Vatandaşımızın Salim Dervişoğlu Caddesi’nden sahile gidebilmesi için yine bağlantı yolu yaptık.” dedi. Kültür Merkezleri’nin açıldığını söyleyen Kocaman, “7234 kardeşimizin yüzebileceği, spor yapabileceği bir spor salonu yaptırdık. Uzuntarla’daki Kültür Merkezimiz Kartepelilerin hizmetinde. Yapımı bir süre devam eden Sağlık Ocaklarımız tamamlandı ve hizmete açıldı. Kartepe’ye Ahmed-i Xani Kültür Merkezi’ni açtık, bu merkezimizin açılmasında Milletvekilimiz Sayın Cemil Yaman’ın da girişimleri oldu, ismi önerdi, kendisine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

20
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Kamuya ait yerlerin bakım onarımlarını yaptık

21

Hizmetlerin aralıksız sürdüğünü ifade eden Kocaman, “Kamuya ait yerlerin bakım onarımlarını yaptık. Beyannameye yazdığımız, ot biçme de dahil mezarlıklarımızın düzenlenmesi temizlenmesi gibi çalışmalarımız yapıldı. Mezarlıklarımız da son derece huzurlu bir yer oldu.” dedi. Gençler için de akademi merkezi açtıklarını söyleyen Kocaman, “ Eğitim hizmetlerimiz kapsamında, Genç Akademi’yi açtık, yetmedi bir akademi daha açtık. Havanın müsait olduğu her zaman Kartepe’de yazlık sinema var, Teleferik projesinin yakın zamanda açılacağını söyleyen Kocaman, “Turizm destinasyonunu artırmak için turizm çalışmalarımız devam etti. Teleferik yapıyoruz, Kuzuyayla’ya gidiyor. Çok az bir işi kaldı, yakın zamanda halkımızın hizmetinde olacak. Bölgenin en güzel alanlarından biri. Kayak merkezi, seyir terasları olacak. Vatandaşımızın kamelyasında oturduğunda kimsenin yaklaşıp para istemeyeceği mesire alanları yaptık.” ifadelerini kullandı.

Kocaman, “Ketenciler Doğal Yaşam Merkezi açılmak üzere, Kahvaltı Evi’mizde çok uygun fiyatlara kahvaltı yapma imkanı buluyorlar. Her gün 150 ton evsel atık topluyoruz. Katı Atık Aktarma İstasyonu açtık. Seçim döneminde hemşehrilerimize doğalgaz sözü vermiştik. Ketenciler, Eşme ve Avluburun Mahallelerimizde doğalgaz.” dedi.

85 lokasyona kamera taktık

İlçede güvenliği artırmak için 85 lokasyona kamera taktıklarını söyleyen Kocaman, “Kartepe’yi geleceğe güvenle taşımak için hızlı bir şekilde ilerliyoruz. 85 lokasyonda emniyet birimleri ve kaymakamlıklarımızla birlikte belirli noktalara taktığımız kameralarla güvenliği ön planda tuttuk. Deprem bölgelerine iş makinesi konusunda en büyük desteği veren ilçe belediyelerinden biriyiz. Aile bizim için çok önemli bir kurum. 1156 evladımızın nikahını kıydım, cemiyetlere gittim. İlçeye yapılması planlanan fuar projesine değinen Kocaman, “Alışveriş Merkezi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Uluslararası Fuar Merkezi’nde de proje çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz projemize çok güvendi, içerisinde sosyal ve kültürel faaliyetlerin olabileceği bir proje olacak.” şeklinde konuştu.

Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık
Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık

Devlet üniversitesi olarak Kartepe Üniversite olsun

Yakın zamanda Başkan Büyükakın’ın açıkladığı Kartepe- Körfez Metro Hattı Projesi’ne değinen Kocaman, “Bu projeyi ben beyannameye koyduğum için söylüyorum. Tabiki Kartepe olarak tek başımıza yapamayacaktık. Bakanlığın desteği gerekecekti, Cumhurbaşkanımız onayladı mı? Onayladı, önemli olan bu. Bir gün Kartepe’den metroyla Körfez’e gideceğiz. Ulaşım ve eğitim projelerine değinen Kocaman, “Üniversite ve Yüksek Hızlı Tren de Kartepe’de olacak. Bir gün olduğunda üçüncü devlet üniversitesi olarak Kartepe Üniversite olsun diye yine beyannamemizde yer verdik. Kartepe’nin geleceğine iz bırakan projeler diyoruz.” dedi. Ekip arkadaşlarına da teşekkür eden Kocaman, “Projelerimizi yüzde 98’ni gerçekleştirdik. Beyanname dışında da hayata geçirdiğimiz birçok proje oldu. Birlikte yaptık, beraber başardık, Kartepe’nin geleceğine iz bıraktık.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

İlgili Makaleler