Gündem

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

 

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

BBP Kartepe İlçe 1. Olağan Kongresi bugün Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Kısa süre önce BBP Kartepe İlçe Başkanı olarak atanan mevcut Başkan Ali Oktay’ın tek aday olarak girdiği kongrede Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu.

Büyük Birlik Partisi (BBP)  Kartepe İlçe 1. Olağan Kongresi BBP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan’ın da katılımıyla bugün Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti. 175 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 22 Asil, 13 yedek yönetim kurulu üyesi ve 40 il delegesi seçildi. Kısa süre önce BBP Kartepe İlçe Başkanı olarak atanan mevcut Başkan Ali Oktay’ın tek aday olarak girdiği kongrede Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu.

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Kongreye Yoğun Katılım Oldu

Geçtiğimiz aylarda BBP Kartepe İlçe Başkanlığına atanan mevcut başkan Ali Oktay’ın tek aday olarak girdiği kongreye; Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan, BBP MKYK Üyesi Kadir Duyan, İl Koordinatörü Metehan Küpçü, BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil, Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Alperen Ocakları İl Başkanı Cüneyt Engin, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk, İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, MHP Kartepe İlçe Başkanı Hayati Dilek, SP Kartepe İlçe Başkanı İbrahim Ethem Akbuğa, Gelecek Partisi Kartepe İlçe Başkanı Emel Oruç, Kartepe Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabalık, BBP Kocaeli eski İl Başkanları Remzi Kaya ve Sedat Ayhan, Kartepe Belediyesi Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Nail Alparslan, Muhtarlar Derneği Kartepe  İlçe Başkanı Hüseyin Türker, Suadiyespor Kulüp Başkanı Serbülent Dursun Sandıkçıoğlu, Ak Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Kartepe Kulüpler Başkanı Mevlüt Ağra ve partililer katıldı.

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Kongre Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede  Divan Başkanlığına Remzi Kaya, Divan Üyeleri Gökhan Aladağ, Selim Öztürk, Aysun Demirel ve Bayram Kurtaran getirildi. Geçtiğimiz günlerde Bartın’da meydana gelen maden patlamasında hayatını kaybeden 41 kişi için fatiha okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından faaliyet ve mali rapor oylandı.

19
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Oktay, Açılış konuşmasını BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay gerçekleştirdi

20

Kongremim açılış konuşmasını BBP Kartepe İlçe Başkanı Ali Oktay gerçekleştirdi. Oktay konuşmasında; “Bartın’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı, yaralılarımıza da Acil Şifalar Diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. BBP siyasi hayatının 29.yılında varlığını sizlerin sayesinde, halkımızdan aldığı güç ile sürdüren bir dava hareketidir.  29 yıl önce şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 99 vatan,millet bayrak ve İslam sevdalısının kurduğu Büyük Birlik Partililer olarak aynı inanç, aynı ideal ve aynı Ülkü ile şehit liderimizin ayak izlerine basarak, genel Başkanımız Mustafa Destici’nin öncülüğünde yılmadan, yorulmadan ve korkmadan çalışmaya devam ediyoruz. Liderimizi on iki yıl önce şehit düşürüp, kapalı kapılar ardındaki karanlık odalarda ellerini ovuşturarak, “Bu hareket lideriyle yaşayan bir harekettir, artık bitmiştir.” diyen hainlere inat görev yerimizi asla terk etmedik. Elhamdülillah ayaktayız” dedi.

21
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Genel Başkanımızın öncülüğünde onun bize bıraktığı bayrağı gururla taşıyoruz diyerek sözlerine devam eden Oktay, ” Bundan sonra da yılmadan, korkmadan taşımaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki bu şehirden milletvekili çıkaracağız. Milletvekili çıkarılması için İl Başkanlığımıza gerekli desteği Kartepe’den sağlayacağız. Biz bu kutlu yolda yürürken korkuların, inançsızlıkların ve ümitsizliklerin sırtımızda yük, yolumuzda gölge olmasına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Oktay, ivme kazandıracak şekilde çalışmaya devam edeceğiz

Oktay, “Bugün yeni bir besmele ile Kartepe’mizde yeni bir hareket kazanacağız. Binlerce kez şükürler olsun. Bugün ve bundan sonra ilk gün ki heyecanımızı ve inancımızı baki tutarak hareketimize ivme kazandıracak şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bunun için burada sizlerin huzurunda bütün milletimize söz veriyoruz. Milletimiz bilsin ki bugüne kadar ellerimiz kire hiç bulaşmadı. Bundan sonra da Allah’ın izni ve inayetiyle bulaşmayacaktır. Bu benim için ve dava arkadaşlarım için namus ve şeref meselesidir. Namusumuzdan ve şerefimizden ödün vermemiz söz konusu değildir, olamaz” diye konuştu.

Bu kutlu yolu emin adımlarla yürürken liderliğinden güç ve cesaret aldığımız Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye, sözleri, fiilleri ve çalışmalarıyla inancımızı pekiştiren İl Başkanımız Kaan Şengil’e ve İl Koordinatörümüz Metehan Küpçü’ye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlardan aldığımız güç ile bütün kalbimizi ortaya koyarak ‘Artık birileri var’ diyoruz.  Kongremize katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor. Kongremizin başta ilçemiz olmak üzere ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyor; Sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Kocaman, Türkiye gelişiyor. Dünyadaki gücümüzü ortaya koymanın zamanı geldi

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, “BBP İlçe Kongresi hayırlara vesile olsun. Görev alan arkadaşlarımızın rabbim yardımcısı olsun. Çok büyük bir acı yaşadık. Rabbim Bartın’daki maden şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Muhsin Yazıcıoğlu’na kadar tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

mustafa kocaman
mustafa kocaman

Türkiye gelişiyor. Dünyadaki gücümüzü ortaya koymanın zamanı geldi. Tek derdimiz var devletimiz, milletimiz, ülkemiz güçlü olsun. Bu ülkeye hizmet eden tüm genel başkanlara saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Engin, Alperen ocaklarının en temel amacı Allah rızasını kazanmaktır

Alperen Ocakları İl Başkanı Cüneyt Engin, “Alperen ocaklarının en temel amacı Allah rızasını kazanmaktır. Alperen Ocakları bir ilim okuludur. Bizler Alperen Ocaklarının vizyonu ve misyonu ışığında gençlerimize daha sağlıklı bir ortam sağlamak için Alperen Ocakları Aşevi ve Kültür Merkezini hayata geçireceğiz. Alperen Ocakları Aşevi ve Kültür Merkezinde 12 ilçede günlük 5 bin öğrencimize yemek vermeyi hedefliyoruz. Gebze ilçemizde ocağımızı açtık. Kartepe ilçemizde de çok yakında ocağımızı açmayı hedeflemekteyiz. Artık birilerine Alperen Ocaklarının var olduğunu göstereceğiz” dedi.

 

Küpçü, BBP kadroları Kocaeli’de iktidar partisi gibi

Bartın’da meydana gelen maden faciasında şehit olanlara rahmet dileyerek konuşmasına başlayan İl Koordinatörü Metehan Küpçü, ardından kendisinden kısaca bahsetti. Küpçü, “BBP kadroları Kocaeli’de iktidar partisi gibi hizmet etmektedir.Bizler devlet ile millet arasında köprü vazifesini gerçekleştiriyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz. Sizi biran bile yalnız bırakmayacak arkadaşlarımız burada. 12 ilçemizin 11’inde teşkilatımızı tamamladık. Alperen Ocaklarının vakıf olarak Türkiye’de rakibimiz yok” diye konuştu.

Küpçü konuşmasının devamında; “3 çocuktan 1’i ben Allah’a inanmıyorum diyor. Bu kadar zor ve sıkıntılı bir süreçteyiz. Burada geçmişimizi bilen gençlerimizi yetiştirelim. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın diye bir atasözümüz var. Bu yılan bir gün size de dokunacak. Onun için diyoruz ki yılan olan içimizde barınmasın. Bu yılanlara devletimizin ve kurumlarımızın hiç bir yerinde yer vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Şengil, Garibanların yüzü artık gülecek

BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil,” Bartın’da meydana gelen maden faciasında şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Maden ocağındaki patlamalar aslında olmayabilir. Denetimler daha sıkı yapılmalı doğru düzgün yapılmalıdır. Burada sorumluların kim olduğu gözetilmeden cezalandırılmalıdır. Kim olursa olsun kayrılmasını kabul edemeyiz. Sorumluluk makamlarına geldiğimizde elimizle bunu düzelteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum.

BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil
BBP Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil

 

Biz artık birilerinin var olması gerektiği düsturuyla ortaya çıktık. İşimizi gücümüzü bıraktık, ailemizden helalliğimiz aldık, ceketlerimizi çıkardık. Milletin değerlerine sahip çıkan birileri var. Bizi yalnız bırakmayın. Aşevi açacağız dedik. Yapamazsınız dediler. Biz yapılmayanları yapmaya geldik. Bazılarının kamu desteğiyle yapmaya cesaret edemediklerini yapıyoruz. Allah’ın izniyle Kocaeli’ne 5 bin yemek dağıtacağız. Garibanların yüzü artık gülecek” dedi.

 

Pkk’ temsilcilerine,destek olanları da kınıyorum

Kürsüye son olarak çıkan BBP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan ise, “Bugün burada Millet İttifakı’nın temsilcileri ve Cumhur İttifakı’nın temsilcileri vardı. Böylesi bir ortamda şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir sözünü hatırladım. ‘Çokluk içinde birlik’.  Biz BBP olarak birlik partisiyiz. Ancak şunu da söylemeden olmaz. PKK’nın siyasi temsilcisine TBMM’de ödenek verilmesini kınıyorum. Buna destek olanları da kınıyorum” diye konuştu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan
BBP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Sayan

Sandılar ki Muhsin başkanı şehit edince BBP’yi bitirdik

Sayan konuşmasının sonunda ise, “Kocaeli’nin 12 ilçesinde Muhsin başkanın Mustafa başkanın yol arkadaşları gümbür gümbür geliyor. Sandılar ki Muhsin başkanı şehit edince BBP’yi bitirdik. Bu dava Allah’ın davası. Ya bu davaya birlikte sahip çıkacağız. Ya da yok olacağız. Bu vesile ile Bartın’da şehit düşen 41 işçi kardeşimize rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepinize hürmetlerimi sunuyorum. Şu zor günlerde birbirimize sahip çıkalım. Bizim bizden başka dostumuz yok” ifadelerini kullandı.

 

Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu
Kongrede Ali Oktay seçilmiş ilçe başkanı oldu

Asil Yönetim Kurulu

Başkan Ali Oktay, Sare Durmuşoğlu, Emre Durmuşoğlu, Sedat Bal, İshak Yılmaz, Halil Atik, Osman Korkmaz, İsa Cazır, Seçkin Murat Yaran, Nazif Ayyıldız, Tuğçe Bulut, Metin Şendil, Mustafa Şenol, Şeref Küçükosman, Ahmet Yılmaz Haldız, Özgür Özer, Halil İbrahim Küçükosman, Murat Mut, Emre Çap, Nurdan Akçil, Murat Sarı ve Çağatay Erkumkuman.

Yedek Yöneti Kurulu

Burak Tüzün, Ömer Demirhan, Erkan Oktay, Muhammet Yücel, Bahadır Çiftçi, Yusuf Acar, Sinan Habiboğlu, Neşe Korkmaz, Zühre Atik, Nur Sena Kaymaz, Yasemin Üçüncü, Songül Cazır ve Buse Oktay.

İl Delegeleri

Ali Oktay, Sare Durmuşoğlu, Emre Durmuşoğlu, Sedat Bal, İshak Yılmaz, Halil Atik, Osman Korkmaz, İsa Cazır, Seçkin Murat Yaran, Nazif Ayyıldız, Emre Çap, Metin Şendil, Mustafa Şenol, Şeref Küçükosman, Ahmet Yılmaz Haldız, Özgür Özer, Halil İbrahim Küçükosman, Murat Mut, Tuğçe Bulut, Nurdan Akçil, Murat Sarı, Çağatay Erkumkuman, Burak Tüzün, Ömer Demirhan, Erkan Oktay, Muhammet Yücel, Bahadır Çiftçi, Yusuf Acar, Sinan Habiboğlu, Neşe Korkmaz, Zühre Atik, Nur Sena Kaymaz, Yasemin Üçüncü, Songül Cazır, Buse Oktay, Uğur Altınoğlu, Hayri Temiz, Gürkan Akçil, Burak atik ve Şahide Küçükosman.

 

İlgili Makaleler