Gündem

Meslek kanunu revize edilmeli

Şanlı:

Meslek kanunu revize edilmeli

Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube BaşkanıYaşar Şanlı, öğretmenlik meslek kanununun yeniden düzenlenmesinin elem olduğunu ifade etti

Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi veTürk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube BaşkanıYaşar Şanlı, yazılı bir açıklama yaptı. Şanlı, meclisten geçerek yasalaşan öğretmenlik meslek kanununun yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Öğretmenlerin sınavla unvan almasına karşı olduklarını belirten Başkan Şanlı’nın açıklaması şöyle:

‘70 VE ÜZERİ ALAN BAŞARLI SAYILIYOR’

Öğretmenlerimizi, adaylık döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayıran kanun, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanunudur. Kariyer basamaklarında unvan alabilmek için yapılan yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanların başarılı sayılacağı yine yasalaşan kanunla belirlenmiştir. Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programı ile öğretmenlik kariyer basamakları yazılı sınav duyurusu için Millî Eğitim Bakanlığınca Öğretmenlik Meslek Kanununa dayanılarak hazırlanan ve Resmî Gazete’de yayımlanan ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ de bu kanuna göre hazırlanmıştır.

‘BULANIK SU AVCILARI’

19

Kariyer basamaklarında unvan alabilmek için yapılacağı duyurulan yazılı sınavın iptali, MEB’in hazırladığı yönetmelik iptaliyle değil TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Öğretmenlik Meslek Kanununun tekrar revize edilmesiyle mümkün olacaktır.Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunun TBMM Genel Kurulunda tekrardan görüşülerek kanundaki tüm eksikliklerin ve hataların düzeltilmesi noktasında sürdürdüğümüz mücadelemize devam edeceğiz. Daha bir ay öncesine kadar Öğretmenlik Meslek Kanununu ağzına bile almayıp öğretmenlerimizin kariyer basamakları sürecini kendi ikbal mücadele alanı olarak gören bulanık su avcılarına, üyelerimizin kendi konfor alanları uğruna sonu bilinmez kuyulara çekmeye fırsat vermeyeceğiz, ucunu samimi öğretmenlerimizin çekmediği hiçbir zincirin paydaşı da olmayacağız.

20

‘SAHTESİNİZ’

21

Eğitim çalışanlarının güven kapısı, istikrarlı ve ahlaklı sendikacılığın adresi olan Türk Eğitim-Sen’in Öğretmenlik meslek kanunu noktasındaki duruşu nettir: Sınava kar-şı-yız! Çok açık ve net ifade etmek isterim ki Türk Eğitim-Sen’in duruşunu sorgulamak ve Türk Eğitim-Sen’e istikamet tayin etmek hiç kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir! Türk Eğitim-Sen’in istikametini; ilkeleri, inandıkları ve sendikal birikimi belirler. Yetkili sendika olma noktasındaki kararlı ve ilkeli yürüyüşümüze kesintisiz devam ediyoruz.Ayrıca bir hususuda herkese net bir şekilde ifade etmek isterim ki;Sahtesiniz!Bugünün ötekileştirme aparatları ile mücadelemiz her zeminde devam ediyor.

‘ELLERİNİ OVUŞTURARAK BEKLİYORLAR’

Milli varlığa zararlı cemiyetlerin devamı niteliÄŸindeki STK görünümlü hücre evleri ile mücadelemizden ödün vermeyeceÄŸiz. Dünün STK görünümlü ötekileÅŸtirme aparatlarıise milletin deÄŸerlerine fütursuzca saldırıyordu. Ulu Önderin ve uÄŸruna bu milletin çocuklarının yüz binlerce ÅŸehit verdiÄŸi Cumhuriyetin deÄŸerlerinin ardına saklanarak adeta geçmiÅŸin mandacılarının devamı gibi ince ince saldırıyordu. Åžimdi de ellerini ovuÅŸturarak bekliyorlar. Sloganlarla bir iÅŸ yapmış gibi görünerek kitleleri hipnotize etme gayretinizi görüyoruz.Gerçekleri biliyoruz ta ki kanınızdaki hücrelere kadar. Sahtesin slogan sen, sahtesin malum sen. Kuvvacı ruhumuzla vatanını, milletini, Atatürk’ü, Cumhuriyeti seven tüm eÄŸitim çalışanlarının bileÅŸik çatısı olma hüviyetiyle varlığımız Türk varlığına armaÄŸan olsun!

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube BaşkanıYaşar Şanlı

Ä°lgili Makaleler