Emlak

Metemtur’un Fuga Panorama Projesi

Metemtur Yatırım Enerji Turizm ve İnşaat A.Ş, Fuga Panorama Projesi'ne ilişkin bilgilendirme yaptı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Muğla'nın Bodrum ilçesinde yürüttüğümüz Fuga Panorama Projesi'nin inşaat işleri tamamlanmış ve inşaatın geçekleşme oranının yüzde 100 seviyesine ulaştığına ilişkin olarak yapı denetim firmasıyla seviye tespit tutanağı tanzim edilmiştir. İnşaatın tamamlanmasıyla 08.07.2021 tarihinde KAP'ta açıkladığımız BCC Yatırım ve Danışmanlık A.Ş (BCC) ile imzaladığımız inşaat yapım sözleşmesi kapsamında projedeki bağımsız ünitelerin paylaşımı için nihai paylaşım oranı hesaplanmıştır. Bilindiği üzere Fuga Panorama Projesi'nin üzerinde geçekleştirildiği arsa, şirketimiz ile BCC tarafından yüzde 50 – yüzde 50 oranında ortaklaşa alınmıştır. 08.07.2021 tarihli inşaat yapım sözleşmesiyle söz konusu arsadaki inşaatın şirketimiz tarafından yapılmasına karar verilmiştir.

Sözleşme kapsamında, projede üretilecek bağımsız ünitelerin tarafların arsa dahil katlandığı maliyetler oranında paylaşılması esası kabul edilmiştir. Sözleşmeye göre inşaatın tamamlanıp maliyetin kesinleşmesini müteakip, arsa alımı ve inşaat için katlanılan maliyetler, paranın zaman değerinin dikkate alınması nedeniyle, yurt içi ÜFE, TÜFE ortalaması baz alınarak endekslenerek nihai paylaşım oranı belirlenmektedir. İnşaat tamamlanıp nihai paylaşım oranı ortaya çıkana kadar, kat irtifak tapuları çıkan bağımsız bölümlerin paylaşılması için arsa maliyeti ve tahmini inşaat maliyeti dikkate alınarak sözleşme kapsamında bir geçici paylaşım oranı şirketimiz için yüzde 72,5 BCC için yüzde 27,5 olarak belirlenmişti. Bu oranlar üzerinden bağımsız üniteler, 15.03.2022 tarihinde her bir bağımsız ünite için gayrimenkul değerleme raporunda şerefiyeler üzerinden belirlenen değerler dikkate alınarak pay edilmişti. Şerefiyeleri dikkate alınarak yapılan bu dağıtımda BCC 8 bağımsız ünite, şirketimize ise 22 adet bağımsız ünite bırakılmıştı.

İnşaatın tamamlanmasıyla taraflar açısından nihai paylaşım oranı BCC için yüzde 23,98 şirketimiz için yüzde 76,02 olarak hesaplanmıştır. Daha önce geçici paylaşım oranı dikkate alınarak yapılan paylaşımda, şerefiyeler dikkate alındığında BCC'nin payına düşen 8 bağımsız bölümün tüm proje içerisindeki payı yüzde 27,71 iken Metemtur'un payına düşen 22 adet bağımsız bölümün tüm proje içerisindeki payı yüzde 72,29'dur. BCC için nihai paylaşım oranının daha önce yapılan geçici paylaşıma göre düşük çıkması nedeniyle, aradaki fark olan yüzde3,73 oranı kadar Metemtur lehine denkleştirmeye gidilecektir. Bu denkleştirme için daha önce BCC'ye bırakılan ve şerefiyesine göre projenin yüzde 4,34'üne karşılık gelen bir villanın yüzde 85,94'ü şirketimize devredilecektir.'' 

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler