Gündem

Milletvekili Bekaroğlu: “Çay Kanunu’nu tepkiler nedeniyle ertelediler!”

RİZE – 27.06.2022 – HİBYA – CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, TBMM Tarım Komisyonunda salı günü ( yarın ) yapılacağı duyurulan ve çay üreticilerinin tepkisi sonucu ertelenen görüşmeler hakkında açıklama yaptı.

Bekaroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Rize Milletvekili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın ilk imzacısı olduğu, diğer iki Rize Milletvekili ile başta Artvin, Trabzon ve Giresun olmak üzere 84 AKP Milletvekilinin imzasını taşıyan Çay Kanunu Teklifinin, Çaykur’un tasfiyesi ve bölge insanının mülkiyetindeki çay bahçelerine çökme girişimi olduğunu, çay ithalatının önünü açtığını, çay üretiminin kısıtlandığını, Türkiye kuru çay pazarının uluslararası tekellere teslim edilmeye çalışıldığını, Karadenizlilere ‘ya göç et, ya kendi toprağında köle ol’ dayatması anlamına geldiğini ısrarla anlattık. 

Çay üreticilerinden gelen tepkiler üzerine Teklif sahipleri panikleyerek birbirini suçlamaya, “ben yapmadım, o yaptı” demeye başladılar. Ama bunların gözü öyle dönmüş ki, çay üreticilerinin biraz yumuşadığını görünce ufak tefek rötuşlarla aynı teklifi yeniden getireceklerdir. 

Bunu yapanlar ortadadır, imza atanlar bellidir. “Ben hazırlamadım, o hazırladı” gibi laflar korkunun yansımasıdır. Borsa başkanı diyor ki, “Ben yapmadım.” 2020’de eski Bakan Pakdemirli, çay kanunu hazırlaması için Üniversiteye görev vermiş. 6 Nisan 2021 tarihli TBMM KİT Komisyonu toplantısında Çaykur Genel Müdürü, kendisine Çay Kanunu çalışmalarıyla ilgili olarak yöneltilen sorulara, taban fiyat konusunda tam bir mutabakat sağlanamadığından kanun çalışmalarında mesafe alınamadığını, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de çay kanunu çalışması yapılması görevini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine verdiğini ifade etmiştir.” 

 

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler