Vefat Haberleri

Nesrin Sipahi değil, Nesrin Ersipahi hayatını kaybetti!

Nesrin Sipahi'ye sağlıklı uzun ömürler, bu mübarek günlerde kaybettiğimiz Nesrin Ersipahi'ye de Allah'tan rahmet dilerim" dedi.

Nesrin Sipahi değil, Nesrin Ersipahi hayatını kaybetti!

Dünkü Yazı:Nesrin Sipahi değil, Nesrin Ersipahi hayatını kaybetti!

https://onurakay.com.tr/yazarlar/onur-akay/nesrin-ersipahi-yi-kaybettik/1252/

Türk müziğinin usta sanatçısı Nesrin Sipahi’nin vefat ettiği yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığı öğrenildi.

Vefat eden sanatçının, Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi olduğu öğrenildi. Ses sanatçısı ve magazin yazarı Onur Akay, Instagram adresinden konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Akay, “Dün vefat eden sanatçımız, Türk sanat müziğinin büyük sanatçılarından Devlet Sanatçısı Nesrin Sipahi değil, Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’dir. Vefat eden Nesrin Hanım’ın da asıl adı Nesrin Sipahi’dir ve sahnelere ilk çıktığında “İkinci Nesrin Sipahi” olarak anılmıştır. Ancak karışıklıklar nedeni ile daha sonra sahne adını Nesrin Ersipahi yapmıştır. Ben yazımda bunu belirtmiştim ama isimlerin yakın olmasından dolayı, maalesef ki vefatında da editör arkadaşlarımız bir karışıklık yaşamış. Nesrin Sipahi’ye sağlıklı uzun ömürler, bu mübarek günlerde kaybettiğimiz Nesrin Ersipahi’ye de Allah’tan rahmet dilerim” dedi.

Onur Akay, karışıklık yaşanan yazısında ise şu ifadeleri kullanmış:

“Türk sanat müziği sanatçısı Nesrin Ersipahi’yi, ani gelişen bir rahatsızlık sonucu maalesef dün 15 Mart 2024 Cuma sabahı kaybettik. Cenazesi bugün 16 Mart 2024 Cumartesi günü, Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verilecektir. Soyadı Sipahi olan ve ilk müzik derslerini aldığı babası Ekrem Sipahi, Türk sanat müziğinin en güçlü bayan seslerinden Nesrin Sipahi’yi çok seviyormuş ve ona benzesin diye adını Nesrin koymuş. Profesyonel müzik yaşamının ilk yıllarında, İkinci Nesrin Sipahi olarak tanınan sanatçı, daha sonra yaşanan karışıklıklardan dolayı soyadına Er ekleyerek sahne adını Nesrin Ersipahi yapmış. Mekânı cennet olsun inşallah.”

19

Nesrin Ersipahi Kimdir?

20

İskenderun’da dünyaya gelen Nesrin Ersipahi, İskenderun Musiki Cemiyeti’ne girerek ilk musiki derslerini almış. Bestekâr ve TRT Müzik Dairesi Eski Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz başta olmak üzere, birçok değerli ustadan nota, usul, nazariyat ve repertuar dersleri almış. Alâeddin Yavaşça imzalı sertifikası da bulunan Nesrin Ersipahi, “Sevde Gör Gülüm” adlı 12 eserden oluşan CD’si ile dikkat çekmiştir. Klasik Türk sanat müziğine yönelen sanatçının, TRT denetiminden geçen çeşitli radyo ve televizyon programlarında yayınlanan 29 eserlik 2 ayrı tanıtım CD’si de bulunmaktadır. Ersipahi, çok sayıda konserde de solist olarak sahneye çıkmıştır.

21

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir