Güncel

Özgür’leşme…

Eğer müsait olan yeterli muhabir yoksa birbirleriyle paslaşırlar gidenlerden paylaşma yoluna girişirler.

Özgür’leşme…

Bir haftaya yakın süreden beri şehir dışındaydım.

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri telefonla arayarak “Halil bey, cumartesi günü Kongre Sarayı’nda üye katılım toplantımız var. Sizi bekliyoruz” dedi.

Bazı toplantılar ve etkinlikler için görevli kişiler gazetelere mail atarlar, ya da gazetecilere bir mesaj yazıp tüm gazetecilere WhatsApp’tan gönderirler.

Gazeteler de muhabirlerinden müsait olanları o etkinliğe yönlendirirler. Eğer müsait olan yeterli muhabir yoksa birbirleriyle paslaşırlar gidenlerden paylaşma yoluna girişirler.

Ben birçok etkinliğe artık katılamıyorum. Basında çıkan haberlerden takip ederek o etkinlikte yapılan konuşmaları değerlendirmeye çalışıyorum. Zaten yaş olarak da haberden habere koşma çağını aştım, özel işlerim de yoğun çalışmamı engelliyor.

Evet, kuruluşların telefon veya mesaj yoluyla davetlerine gitmiyorum genellikle. Ama beni arayıp bizzat davet edenler olunca mutlaka gitmeye çalışıyorum. Geçen yaz böyle bir daveti kırmamak için Derince’ye gitmiştim.

19

Bu hafta da Mine İşeri başkanın beni arayarak her zamanki nezaketi ile üye katılım törenine davet edince bütün işlerimi iptal edip bu etkinliğe katılmak için Adapazarı’ndan Gölcük’e döndüm.

20

Önce eve gelip kıyafet değiştirmeyi planlamıştım ama vakit sıkışınca doğrudan Gölcük Kongre Sarayı’nda yerimi aldım.

21

Ben biraz erken yerimi aldığım için yaklaşık bir saat önce gittiğimde salon henüz boştu. Törenin ev sahibi konumunda Gençlik Kolları Başkanı Metehan Aydın kürsüyü ve mikrofonu ayarlarken İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri gelenlere karşılıyorlardı.

Törene Kocaeli Milletvekilleri Prof.Dr.Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atasoy Bilgin, eski Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, Karamürsel İlçe Başkanı Anıl Aksu ve Gölcük Belediye Başkan Adayı Özgür Yılmaz katıldı.

Partililerin salonu hıncahınç doldurduğu salonda coşkulu tezahüratlar ve alkışlar altında üye katılım töreni başladı.

Törende ilk konuşmayı evsahibi pozisyonundaki ilçe başkanı Mehmet Uzuner yaptı. Başkan Uzuner konuşmasında MİLGEM projesi kapsamında askeri gemilerin inşa edildiği 5’li müteahhitlere ait tersanelerde daha fazla kazanmak hırsıyla sigortasız ucuz işçilik kapsamında Pakistan, Bangladeş ve bazı Afrika ülkelerinden elemanlar çalıştırıldığından bahsetti. Belki elli seneden beri politikacıların konuşmalarını dikkatle dinliyorum ama son otuz seneden beri haber yapmak ve yazı yazmak için daha da dikkatle dinliyorum. Kocaman kocaman makam ve mevkilere aday olan öyle politikacılar gördüm kısa bir konuşmayı bile beceremiyorlardı. Bazı politikacılar da konuşmalarını yazılı metinden okuyorlardı senelerin politikacılarını. Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner’in konuşmasını dinlerken onları hatırladım. Kendisiyle ilçe başkanı olduktan sonra kahvesini içerek iki saate yakın sohbet etmiştik. Daha sonra çeşitli etkinliklerde karşılaşıp ayaküstü tokalaşmıştık ama ilk kez kalabalık kitleye hitap ederken gördüm Başkan Uzuner’i. Not bile almadan, elinde hiçbir kağıt olmadan eski deyim ile “irticalen”, yeni deyim ile “doğaçlama” güzel ve akıcı bir konuşma yaptı Mehmet başkan.

Daha sonra Gölcük Belediye Başkan Adayı Özgür Yılmaz geldiği mikrofonda gençlerin ve salondaki partililerin alkışları ve sloganları eşliğinde projelerini açıkladı

Daha sonra mikrofona gelen Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı iktidarın Kentsel Dönüşüm politikalarını eleştiren hararetli ve coşkulu bir konuşma yaptı.

Milletvekili Prof.Dr.Muhip Kanko emeklilerin durumunu dile getirerek emekliler birlik olurlarsa iktidarları bile değiştirebileceğini belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir