Siyaset

Özlü, 4 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmaları anlattı

Başiskele  Belediye Başkanı Yasin Özlü Tryp by Windham Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla 4 yıllık görevindeki çalışmaları anlattı. 

Başkan Özlü, 4 yılını anlattı: ” Seçim dönemindeki vaatleri %92 oranında hayata geçirdik”

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, 4 yıllık görev süresince yaptıkları çalışmaları anlattı.

Başiskele  Belediye Başkanı Yasin Özlü Tryp by Windham Otel’de düzenlediği basın toplantısıyla 4 yıllık görevindeki çalışmaları anlattı.  Programa AK Parti Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Cemil Yaman, eski milletvekili İlyas Şeker, il eski başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan, Abdullah Eryarsoy, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı. Özlü, 4 yılını anlatmadan yerel seçimlerde başkanlığa yeniden aday olmak istediğini açıkladı.

Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:
Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:

‘GENÇLERİMİZİ GERİ ÇEVİRMEDİK’

Başiskele’ye kazandırılan hizmetleri anlatan Özlü, “Belediyemizin dijital çağa ayak uydurması gerekiyordu onu uyarladık. Başiskeleli gençler Yasın abilerinden saha ve park istedi güvenli konforlu muhteşem parlar Millet Bahçeleri açtık. Gençlerimizin sahilde kahve içebileceği iki nokta var. BAŞKİM Kariyer ve İstihdam Merkezi’ni kurduk. Burada gençlerimizin istihdam edilmesini , buranın gençleriyle sağlamak karşılamaya çalışmak çok önemli. Burada ortağımız da İŞKUR, onu da belirtmek istiyorum. Bu şekilde göçü de dengelemiş olduk.” dedi.

Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:
Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:

‘454 CADDE VE SOKAĞA ASFALT’

Başiskele’ye kazandırdıkları millet bahçelerinin, 46 semt parkının, yeni semt meydanlarının ilçe için önemine vurgu yapan Özlü, “Birlikte vakit geçirdiğimiz, dinlendiğimiz, eğlendiğimiz alanları; Başiskele’nin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerle büyütüyoruz, şehrimizle birlikte güzelleştiriyoruz.” ifadelerini kullandı. Ayrıca sıfır atık ve sürdürülebilir çevre konularına önem verdiklerini ve Başiskele Belediyesi olarak “Kendi Enerjisini Üreten Belediye” olarak Güneş Enerji Sistemini kullandıklarını açıkladı.

19
Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:
Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:

‘EMEĞİMİZLE İFA ETTİK’

20

4 yılda yapılan çalışmaları Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü; “İhtiyaçlarımız kadar kaynaklarımızın da sınırsız olmasının yollarına baktık. Kaynaklarımızı büyüttük, çeşitlendirdik. Üzerimize düşen her işi yaptık, yapmak için azmettik. Çetin bir işi; gönlümüzle, emeğimizle, gençliğimizle ifa ettik. İhtiyacı olan herkesin evine tek tek ulaşmaya çalıştık” dedi.

21

‘GENİŞ ÇAPLI SOSYAL VE KÜLTÜREL HİZMETLER’

Sosyal ve kültürel hizmetlere büyük ağırlık verdiklerini ifade eden Özlü“Başiskele’ye ve sakinlerine sunduğumuz şehircilik hizmetlerini, sosyal ve kültürel hizmetleri gerçekleştirmek üzere yeni hizmet merkezleri yaptık, var olanları geliştirdik.” dedi. Başkan ÖZLÜ; Kitaphane, Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi, Başiskele Belediyesi Sosyal Tesisi, Genc-i Âlâ Kafeler, Kültür ve Yaşam Merkezleri, Pazar Alanları, Kütüphaneler gibi pek çok alanda geliştirdikleri hizmet merkezlerini tanıttı.

Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:
Başkan Özlü, 4 yılını anlattı:

 ‘BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRİYORUZ’

Başiskele’ye kazandırdığımız millet bahçelerimiz, 46 adet semt parkı, yeni semt meydanları ilçemiz için en güzel işlerden oldu.  Birlikte vakit geçirdiğimiz, dinlendiğimiz, eğlendiğimiz alanları; Başiskele’nin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelerle büyütüyoruz, şehrimizle birlikte güzelleştiriyoruz.” dedi.

‘SIFIR ATIK PROJELER’

“Hayat Ulaşınca Başlar” prensibiyle Başiskele’de ulaşım ve erişim konforunu geliştirmenin öncelikleri arasında yer aldığını dile getiren Özlü,  prestij caddelerden yeni yol çalışmalarına ve yaya köprülerine kadar ulaşım ve erişim hizmetlerini ve ayrıca sıfır atık ve sürdürülebilir çevre konularına önem verdiklerini ve Başiskele Belediyesi olarak “Kendi Enerjisini Üreten Belediye” olarak Güneş Enerji Sistemini kullandıklarını açıkladı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZDAN 3 ÖDÜL’

Genc-i Ala projesinin cumhurbaşkanlığından 3 adet ödül aldığını söyleyen Özlü, “Başiskeleli gençler fark istiyordu, Başiskele’de genç olmayı bir farka dönüştürdük. Gençlerimiz, “İyiki Başiskele’de gencim’ desin diye projelerimizi hayata geçirdik. Genc-i Âlâ markasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 ödüle layık görüldük.” şeklinde konuştu.

‘EL ÜSTÜNDE TUTMAMIZ GEREKİYORDU’

Kadınların el emeği projelerine değinen Özlü, “Kadınların toplumu sarıp sarmaladığı gibi Belediyenin de onları el üstünde tutması gerekiyordu. Onları baş tacımız yaptık. Yaşlının, yetimin, yoksulun, engellinin kendini kimsesiz hissedenlerin talepleri vardı. Emir bildik, bildiğimiz hepsine ulaştık. KALE markasıyla hayata geçirilen,  kadın ve aile hizmetlerinden sosyal yardımlara, yaşlı ve engelli sağlık hizmetlerinden yeni üniversitelilere verilen desteklerimize kadar kapsayıcı belediyecilik alanında hizmetlere ağırlık verdik.” ifadelerine yer verdi.

‘ZAMAN VE KAĞITTAN TASARRUF YAPTIK’

Dijital beldiyecilik anlayışıyla zamanın ve kağıt israfının önüne geçtiklerini ifade eden Özlü, “Hizmetlerimizde verimlilik, etkinlik, yerindelik ve tasarrufu artırmak için bilgi teknolojileriyle çok önemli işlere imza attık. Başiskele Belediyesinin Dijital İkizini hayata geçirdiklerini, zaman ve kâğıt tasarrufuna gittiklerini duyurdu. Hızlı İşler Çözüm Merkezini hayata geçirdiklerini ve yeni nesil halkla ilişkiler anlayışıyla 7/24 belediyecilik hizmeti verdiklerini açıkladı.

‘TOPLAM 886 MİLYON ESER, HİZMET VE YATIRIM’

Yüzde 92 oranında hayata geçirdiğini ve belediye olarak güzel işlere imza attıklarını dile getiren Özlü; “Belediyemizin öz kaynaklarımız ve iş birliklerimizle, 5. yılımıza girerken toplam 886 milyon eser, hizmet ve yatırımı Başiskelemize kazandırdık. Yaptıklarımızı, Türkiye Yüzyılı için Başiskele’de kurduğumuz başlangıç cümleleri olarak değerlendiriyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler