Alışveriş

Ozon Global: Yaz öncesi Türkiye’den en çok satın alınan ürünler

Ozon müÅŸterileri, özellikle yaz sezonuna girerken Türkiye'den daha sık alışveriÅŸ yapmaya baÅŸladı. Ozon'un sınır ötesi ticaret kolu Ozon Global'in verilerine göre, Türkiye'den Rusya'ya verilen sipariÅŸler son 8 ayda üç katına çıktı. Bununla birlikte, bahar aylarında otomobil parçaları ve bakım ürünleri için sipariÅŸler ani bir ÅŸekilde arttı.Nisan ve Mayıs ayları için verilen sipariÅŸlerin sayısı Åžubat ve Mart aylarına göre 1.5 kat arttı.

Bahar aylarında ise Rus alıcılar arasında en yüksek talep "Güzellik ve SaÄŸlık" kategorisindeki ürünlere oldu.

Ozon Global'de Türkiye'den sipariÅŸ edilen en popüler 5 ürün:

Araba lastikleri; Nemlendirici ruj ve dudak koruma ürünleri; Vitaminler ve spor takviyeleri; GüneÅŸ koruma ürünleri; Kapsül formunda saç vitaminleri.
Ozon Global, geçtiÄŸimiz AÄŸustos ayında Türkiye’de lokal kolunu kurduÄŸu an itibariyle ürün yelpazesini geniÅŸletmek için sürekli olarak yeni satıcıları ve ürünlerini sisteme dahil etmektedir. 2023 yaz başı itibariyle elde edilen sonuçlar dikkat çekmektedir. Türkiye'deki satıcılarımızın sayısı üç katına çıkmış ve ürün yelpazesi 8 kat artarak ÅŸimdiden 350.000 adedi aÅŸmıştır.

Rusların yurtdışından gelen ürünlere olan talebi, Batılı markaların Rusya'dan kısmen ayrılmasından sonra sürekli olarak artarken, Ozon Global bunu bir fırsata dönüÅŸtürmüÅŸ ve uluslararası varlığını geniÅŸletmiÅŸtir. 2022 yılında ÅŸirket, Türkiye ve Çin de dahil olmak üzere birçok ülkede temsilcilikler açmıştır.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

Ä°lgili Makaleler