Gündem

Pekin,Kocaeli’nden de 2 araçlık katılımın sağlandı

 HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN ANKARA’YI SALLADI

Pekin, Kocaeli’nden de 2 araçlık katılımın sağlandı

Türkiye’nin en hızlı büyüyen sendikası Hürriyetçi Eğitim Sen, geçtiğimiz günlerde Ankara’da yaptığı büyük eylemle ses getirdi. Süleyman Pekin başkanlığında Kocaeli’nden de 2 araçlık katılımın sağlandığı “Uzmanlık ve Başöğretmenlik için sınav şartına hayır” temalı Eylem değişik illerden gelen yüzlerce kişiyle Kızılay’ın göbeğinde yapıldı. “Sınav Korkumuz Yok, İtibar Kaygımız Var”, “Yapılanları Öğretmenler Unutmayacak”, “Tek Çözüm: Sınav İptal” gibi dövizlerin taşındığı Eylem sırasında “İşte Sendika, İşte Hürriyet”, “Çapulcu Değil Öğretmeniz”,  “Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Hürriyet” gibi sloganlar da atıldı.

Eylemden bir kare
Eylemden bir kare

 

Eylemde konuşma yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu; “Bugün buraya yere düşen meslekî itibarımızı yerden kaldırmaya geldik. Günlerdir öğretmenlerin yükselen feryatlarını duymayan, âdeta sağır ve dilsiz olan Milli Eğitim Bakanlığı’na sesimizi duyurmaya geldik. Peygamber mesleğini icra eden meslektaşlarımıza ‘boş öğretmenler’ deme gafletinde bulunan sözüm ona köşe yazarına ücretsiz ders vermeye geldik. Velhasıl bu ülkeyi yöneten siyasetçileri de yetiştiren irfan ordusu adına sesimizi duyurmaya, hakkımızı almaya geldik” diyerek kamuoyuna seslendi.

Ardından sendikanın İl Temsilcileri ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı’na yürüyerek ellerindeki dilekçeleri Bakanlık’ta işleme koydurdular.  Dilekçede “Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenlerin istek, ihtiyaç ve talepleri doğrulusunda, paydaşların görüşleri alınarak revize edilmesi; ayrıca Kariyer Basamakları Sınavının iptal edilmesi için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını talep ediyorum” ifadeleri yer aldı.

Haftasonu ise yine Ankara’da gerçekleştirilen Hür Yürekler Eğitim ve İstişare Toplantısı’nda Hürriyetçi Eğitim Sen’in diğer işkollarındaki sendikaları da bünyesine alarak Konfederasyon kurabilmesi için tüzük tadilatına gidildi. Yüzden fazla delegenin ve onlarca il/ilçe temsilcisinin katıldığı Kongrenin Divan Başkanlığını Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Kocaeli İl Temsilcisi Süleyman Pekin yaptı; ayrıca İl Başkan Yardımcıları Taşkın Canyılmaz ile Önder Kaymaz, İzmit Temsilcisi Mehmet Duman, Gölcük Temsilcisi Ahmet Ateş de Kocaeli delegasyonunda yer aldı.

19

8 aylık bir zamanda 10 bin üyeye ve 10 şube yeter sayısına ulaşan Hürriyetçi Eğitim Sen’in Kocaeli’de de sağlam bir teşkilatlanma ile şube olmaya yürüdüğünü söyleyen Pekin, Kariyer Basamakları Sınavı haricinde ülke genelinde olduğu gibi Kocaeli’nin tüm ilçelerinde ve iki üniversitesinde Promosyon anlaşmalarının güncellenmesi için dilekçe eylemi başlatacaklarını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılının eğitim çalışanları için milâd olacağını da iddia eden Pekin, siyasetten talimat almayan bir sendika düşleyen ve özgürlük ile bağımsızlığı karakter edinen herkesi Hürriyetçi mücadeleye davet ettiklerini ekledi.

20

 

21

 

İlgili Makaleler