Diplomasi

Peng Liyuan’dan Çin-Afrika Kadınları Forumu’na görüntülü mesaj

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi ve UNESCO’nun kız çocukları ve kadınların eğitiminin ilerletilmesinden sorumlu özel elçisi Peng Liyuan bugün Çin-Afrika Kadınları Forumu’na görüntülü bir mesaj gönderdi.

Peng, Çin-Afrika İşbirliği Forumu çerçevesinde Çinli ve Afrikalı kadınların el ele vererek dayanışma, işbirliği ve birlikte ilerleme konularında muhteşem işlere imza attığına dikkat çekti.

Peng, “Gerek Afrika’ya sağlık yardım ekiplerinde ve barış koruma kamplarında, gerekse altyapı tesisleri inşa sahalarında ve mesleki eğitim sınıflarında Çinli kadınlar Afrikalı kız kardeşleriyle güzel bir yaşamı yaratmak için omuz omuza mücadele ederek, Çin-Afrika dostluğunu pekiştirmek için katkılarda bulundu. Ben ve Afrika First Ladies Kalkınma Federasyonu sevgi ve umut yaymak için dostane iletişim ve işbirliğini sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Çin ve Afrika’nın kadın davasının gelişimine büyük önem verdiğine işaret eden Peng, Çin’in kadınların hak ve çıkarlarını güvence altına alan hukuk sistemini mükemmelleştirmeye, kadınların eğitim seviyesini yükseltmeye, kadınların iş kurmalarına destek sağlamaya, kadın ve çocuklara yönelik sağlık hizmetlerini iyileştirmeye çalıştığının altını çizdi.

Peng, Afrika ülkelerinin de kadınların üretim ve yaşam koşullarını iyileştirmek, kadınların yoksulluktan kurtulmasına yardım etmek, kadınların ülke ve toplumun yönetimlerine katılmasını teşvik etmek için çalıştığını ve bu alanlarda olumlu sonuçların alındığını kaydetti.

Günümüzde kadın davasının birçok meydan okumayla karşı karşıya kaldığına, her zamandan daha çok dayanışma ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Peng, “Beijing Dünya Kadınlar Konferansı ve Küresel Kadınlar Zirvesi ruhunu yaygınlaştırarak, yeni dönemde Çin-Afrika kader birliğini oluşturmak için sizlerle birlikte yorulmadan çaba harcamaya hazırım.” dedi.

Çin-Afrika Kadınlar Forumu bugün Hunan eyaletinin Changsha kentinde başladı. 

19

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

20

Hibya Haber Ajansı

21

İlgili Makaleler