Yerel

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, görevine başladı

Resmi Gazetede yayımlanan “Vali Atamaları Hakkında Karar” ile Rize Valiliğine atanan eski Güneysu Kaymakamı ve eski Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, görevine başladı.

Vali Baydaş’ın görevi devralırken yaptığı konuşma şu şekilde:

“10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama kararnamesiyle atanmış olduğum Rize Valiliği görevime bugün itibariyle başlamış bulunmaktayım. Bana ikinci defa memleketine hizmet edebilme imkânı sunan, hemşehrilerinin emanetini şahsıma tevdi eden, liderimiz saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hürmet ve şükranlarımı arz ediyorum. Yine şahsıma güvenlerinden dolayı İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya teşekkür ediyorum.

Değerli basın mensupları kıymetli hemşehrilerim, şehre bir yönetici geldiğinde hele de bir Vali atandığında şehri tanıması, meselelerine vakıf olması imkan ve kapasiteyi görmesi açısından biraz zaman geçmesi beklenir. Benim böyle bir mehlimin olmadığının farkındayım. Şehri tanıyan, ihtiyaçlarını bilen imkân ve kabiliyetlerinin farkında olan bir idareci olarak süratle, hiç durmaksızın işe koyulacağımızın bilinmesini isterim.

Şehrimizin dikkatle takip ettiği ana gündem maddeleri olan; sehir hastanesi dolgu sahası ve inşaat çalışmalarının, İyidere lojistik limanı ve altyapı çalışmalarının, organize sanayi bölgesi ve genişleme sahasının, Rize Merkez kentsel dönüşüm çalışmalarının, Ayder yenileme ve koruma projesinin ve buna bağlı olarak kış turizmi imkanlarının, Millet Bahçelerinin, afetlerden etkilenen sahalardaki gerek konut gerekse altyapı çalışmalarının bizzat hızlandırıcısı ve takipçisi olacağım.

Çalıştıkça göreceksiniz ki, eğitime dair her mesele ana gündemimiz olacak, kültür ve turizm alanındaki faaliyetlere özel ilgi gösterecek, üretim, istihdam ve tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesine özellikle “çay”a ve çay tarımına dair her meseleye zihin yoracak ve emek vereceğiz.  

Aziz şehitlerimizin emanetleri olan şehit aileleri ve gazilerimiz ile yetim ve öksüzlerimizin gündem ve talepleri birinci önceliğimizdir.

19

Çok yakın zamanda gündemimiz olacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ile bu yıl büyük heyecanı içerisinde olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızın emaneti olan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlama etkinliklerini bütün bir yıla ve tüm şehrimize yayarak kutlayacağız.

20

Rize Valisi olarak; “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkesiyle, devlet kapısının millete ait olduğunu, yatırımların ve kamu hizmetlerinin gecikmesine izin vermeyeceğimi, bürokratik kırtasiyeciliği vatandaşa hizmetin önünde tutmayacağımı, bütün Rizeli vatandaşlarımıza aynı yakınlıkta olacağımı, Rize’mizin huzur ve refahı için, mutluluğu için gece gündüz çalışacağımı huzurlarınızda beyan etmekten mutluluk duyuyorum.

21

Değerli Rizeliler kıymetli hemşehrilerim; ana hatlarıyla, konu başlıklarıyla saymaya çalıştığım bu hususların hepsini ve inşallah çok daha fazlasını Sn. Milletvekillerimizle, Mülki İdare Amirlerimizle, Belediye Başkanlarımızla, Birim Amirlerimizle, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla Odalarımız, Borsamız, Üniversitemizle, İl Genel Meclis üyelerimiz ve muhtarlarımızla; yani her birimiz, hep birlikte, omuz omuza, el ele, gönül gönüle yapacak, birlikte başaracağız."

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler