Gündem

Rize’de yapımı tamamlanan Berat Camii hizmete açıldı

Rize Valisi Kemal Çeber, Müftü mahallesinde yapım çalışmaları tamamlanan Berat Camii’nin açılışına katıldı.

Caminin açılışına Vali Çeber’in yanı sıra; Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Ali Güngör, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftülüğünce düzenlenen açılış töreninde konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, ” Cami yapımına başlarken o gün Bismillah dedik, bugün ise tamamlandığını gördüğümüz için canı gönülden göğsümüzü gere gere Elhamdülillah diyoruz. Mahallemizin böyle bir camiye ihtiyacı vardı. Çok güzel bir eser meydana geldi. Hayır işlerinde öncülük ettiği için Rizelileri çok seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise konuşmasında, “Bu güzel mabedin açılışını gerçekleştirmeyi bizlere nasip ettiği için Yüce Rabbimize hamd ediyor, son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Caminin yapımında destekte bulunan hayırseverlere Rize Valisi Kemal Çeber tarafından teşekkür belgesi verildi. İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın duası ile birlikte kurdele kesilerek, cami ibadete açıldı.

25 Ocak 2021 tarihinde 500 metrekare alan üzerinde yapımına başlanan 750 kişi kapasiteli cami inşaatı hayırseverlerin destek ve katkılarıyla tamamlandı.

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler