Müzik

Sanat ile yapay zekanın buluştuğu yeni bir sergi deneyimi

Paribu’nun sponsorluğunu üstlendiği X Media Art Museum’un sanat ile teknolojiyi buluşturan sergisi ‘MASTERPIECE / An Immersive AI Experience’ DasDas’ta sanatseverlerle buluşuyor. Zamanın ruhu ve mekanın sınırlarını ortadan kaldıracak olan sergi, yapay zeka ve sanatın iş birliğine farklı bir perspektif katıyor. 

X Media Art Museum’un ilk sergisi Paralel Universe’ün devamı niteliğinde konumlandırılan MASTERPIECE / An Immersive AI Experience ilkinden  farklı olarak, sanatçıların yeni eserleriyle birlikte müzisyen Mercan Dede ve En İyi Film Oscar’ı alan ‘Nomadland'ın bestecisi Ludovico Einaudi’nin müziklerini de deneyimleme fırsatı sunuyor. 

Yapay zeka algoritmaları 20 binden fazla resmi harmanladı

OUCHHH tarafından tasarlanan sergide Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh ve Osman Hamdi’nin başyapıtları, yaratıcı zekanın gücüyle birleşerek çok boyutlu bir platformda sanatseverlerle buluşuyor. Yapay zekanın algoritmalarının 20 binden fazla resim ve İtalyan sanat tarihi yıllıklarından elde ettiği verileri harmanladığı ‘MASTERPIECE /An Immersive AI Experience’ sanatseverlere farklı bir deneyim sunuyor. 

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler