Gündem

Serkan Engin; ”Değişim zamanı geldi”

Serkan Engin; ”Değişim zamanı geldi”

-Serkan Engin Genel Kurulda konuştu!

 “Üzülerek söylüyorum ki; mesleğimizi gerçek yerine koyamıyoruz”

-Engin “Üyeler Odayı Hissetmiyor”

SERKAN ENGİN -
SERKAN ENGİN –

-İMO Adayı Engin “Birlikte hareket etmekten başka çaremiz de yok”

İnşaat Mühendisler Odası Kocaeli Şubesi’nin 13’üncü Olağan Genel Kurulu’nun ilk günü tamamlandı. Mevcut başkan Kahraman Bulut’un aday olmadığı genel kurulda Utkan Mutman, Serkan Engin listeleri ile seçime girdi.

TMMOB İnşaat Mühendisler Odası Kocaeli Şubesi (İMO) 13’üncü Olağan Genel Kurulu’nun ilk günü Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleşti. Genel kurulun ilk gününde konuşmalar yapıldı. Yarın ise oylama işlemi yapılacak. 3 bin 525 üyesi bulunan odanın mevcut başkanı Kahraman Bulut, 3 dönem kuralına takıldığı için aday olamadı. Mutman beyaz liste ile seçime girerken Engin ise turuncu liste ile seçime katılacak.

19

DİVAN BAŞKANI FATİH YAZICI

20

Genel kurula mevcut başkan Kahraman Bulut ve adayların yanı sıra İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk ve oda eski başkanı Aykut Bozkurt, Bekir Güre, Abdurrahman Çuhadar, Tolga Ok, İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Cihan Bahadır, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Batuhan Bayındır ile üyeler katıldı. İnşaat Mühendisler Odası Kocaeli Şubesi’nin Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığını Fatih Yazıcı yaparken başkan yardımcılıklarını Ali Büyükkara, Abdullah Emin Erdin gerçekleştirdi. Yazman üyeliklerini ise Özge Korkmaz ile İrem Nur Hazır yaptı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

21
Serkan Engin; ”Değişim zamanı geldi”
Serkan Engin; ”Değişim zamanı geldi”

 

“ÜYE ODAYI HİSSETMİYOR”

Gerçekleşen Genel Kurulda konuşan  İnşaat Mühendisleri Odası Kurucu Başkanı Keramettin Gençtürk  ; “İnşaat Mühendisliği mesleği çok önemli. Bütün mesleklerin alt ve üst yapısını yapan bir mesleğiz. Üzülerek söylüyorum ki; mesleğimizi gerçek yerine koyamıyoruz. 44 yıllık inşaat mühendisiyim ama hala kendimi geliştirmeye çalışıyorum. İktidarlar inşaat mühendislerini rakip kabul eder. Güçlü oda olmak için mutlaka yasal düzenlemelerin olması lazım. İktidarlar bizim mesleği hep budadı. Odanın haklarını savunamazsanız, 3 bin 600 üyenin olduğu yerde 100 kişi ile kongre yaparsınız. Çünkü üye odayı hissetmiyor. Neden mi hissetmiyor? Çünkü üye ekonomik olarak budanmış. İktidarlar rahatsız olmasın diye mesleğimiz ile ilgili eylem yapmıyoruz. İMO her şeye burnunu sokmak zorundadır. Ben böyle bir oda istiyorum. Ben oyumu en yakışıklı olana vereceğim” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ DE YOK”

KOÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.Serkan Engin yaptığı adaylık konuşmasında, “Bu süreçte pek çok yeni meslektaşımızla tanışma, tanıdıklarımızda yeniden görüşme fırsatı yakalamak bizim şansımız oldu. Diğer yandan, genç meslektaşlarımızın bir kısmının işsiz, bir kısmının meslek dışı daha az nitelik gerektiren işlerde çalıştığını, mesleğini icra edenlerin çok düşük, hatta asgari ücret altında bile çalışmaya mecbur bırakıldığını, neredeyse çıktı parasına statik projelerin yapıldığını, yapı denetim şirketlerinin ancak kendini idame ettirebilme çabası içinde olduğunu, şantiye şefliklerinin çok düşük bedelle kâğıt üzerinde icra edildiğini, imalat faaliyeti yürüten meslektaşların artan maliyetler altında ezildiğini görmek de maalesef üzüntümüze üzüntü kattı ve şamar yemiş gibi irkilmemize sebep oldu.  Bu sorunların çözümü için el birliği ile çözüm aramaktan ve birlikte hareket etmekten başka çaremiz de yoktur. Bu sebeple “birlik için değişim” sloganı ve “herkesin başkanı” olma gayesi ile yola çıktık.

“MAALESEF ODAMIZIN GELDİĞİ NOKTADA BUDUR”

Konuşmalarının devamında Engin ; “ Eğer toplumun üyeleri dayanışma içinde, bir arada hareket edip aynı amaca odaklanırsa sorunların çözümüne ulaşmak mümkün olacaktır. Aksi takdirde sivil toplumun üyeleri topluluk olmaktan uzaklaşacak, rüzgârda savrulan yapraklar misali yığınlar haline gelecek, meslek odası faaliyetleri de odaya yakın olan bir grup insanın işlerinin halledildiği dost meclisinden öteye geçmeyecektir. Maalesef odamızın geldiği noktada budur ve bu durum sürdürülebilir değildir. Bu değişim sonucunda biz, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışının bir gereği olarak 6 ayda bir tüm üyelerimizin davet edildiği toplantı düzenleyerek, geçmiş 6 ayda yürüttüğümüz oda faaliyetlerimizi açıklayıp, sonraki 6 aylık dönemde yapılacak faaliyetler ile ilgili üyelerimizle görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

“ODAMIZIN GELİŞİMİ İÇİN FAALİYET YÜRÜTMEK ÜZERE”

Projelerini anlatan Engin, “Sayısı günden güne artan genç meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü ve gelişimi için faaliyet yürütmek üzere odamız bünyesinde “İMO Genç” birimini kurarak gençlerimiz ile işbirliği içinde faaliyetler yürüteceğiz. Meslektaşlarımızın karşılaştığı teknik sorunların çözümüne katkı sunmak amacıyla, sorularını sorabileceği bir portal oluşturularak, sorunların çözümü için konusunda uzman akademisyen ve meslek erbaplarından destek alması odamız aracılığıyla sağlanacaktır.  Kendi işini kurmak isteyen üyelerimiz için teknik ve hukuki destek odamız aracılığı ile sunularak girişimci üyelerimiz desteklenecektir.  Meslektaşlarımız arasında kaynaşma ve dayanışmanın arttırılması amacıyla sportif ve kültürel organizasyonlar düzenleyeceğiz” ifadelerinde bulundu.

SERKAN ENGİN YÖNETİMİ:

ASİL:

Serkan ENGİN

Baturhan ÜRETÜRK

Serkan AKYILDIZ

Dilek BİROL

Murat SANLI

Aşkın ÖZÖN

Vildan DOĞAN

 

YEDEK:

Atalay DOĞRU

Ayşe MOLLAİSMAİLOĞLU

Ahmet GÜMÜŞ

Zeynep AKYILDIZ

Musab Selim ÇELENK

Hüseyin Emin ŞAHİNTÜRK

Zeki ÇELİKEL

 

MERKEZ DELEGELERİ:

Ahmet KADI

Fuat OKAY

Aykut BOZKURT

Halil ARDIÇ

Çağdaş KARA

Bülent SAVAŞÇI

Lütfi AKBALIK

Yakup TÖRK

Kenan YARALI

Sadullah KELEŞ

Tolga BERBER

Özcan KAZGAN

Temel TEMİZ

Abdul Ragıp YILMAZ

Ender KODAL

Nurhat Doğukan KESKİN

Selim SALMAN

Burak UZUN

 

UTKAN MUTMAN YÖNETİMİ:

ASİL:

Utkan MUTMAN

Şerafettin VURAL

Cihan DİRLİK

Ali AKGÜN

İsmail YARUK

Murat KARADENİZ

Taner SARIBEK

 

YEDEK LİSTE

Ünal EKŞİ

Behra SAYAN ERŞAN

Dilara ÖZŞENOL

Ahmet KARAYILAN

Önder YALÇINKAYA

Mehmet Oğuzhan ÇAKMAK

Halis Furkan KOCAKULAK

 

MERKEZ DELEGELERİ ASİL:

Kahraman BULUT

Tolga OK

Ahmet KADI

Saliha Belkız AKBAL

Nevzat İlker URAL

Tuncay ARICAN

Cihan Bahdır YAŞAR

Batuhan BAYINDIR

Erhan COŞAN

Niyazi Vedat AKGÜN

Mehmet DİNÇ

Mehmet Akif ALPONAT

Emrah ÇALIŞ

İrfan ÜSTÜBİ

Fayik ORTAÇ

Mustafa BÖLÜKBAŞI

Fatih Fuat ÇAĞLAYAN

Cantuğ AKYILDIZ

İlgili Makaleler