Politika

Siyasilerden 1 Mayıs mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin büyüme ve kalkınmasına katkı veren işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Emekçinin hakkı ve onuru kutsaldır. ‘İnsan için kendi emeğinden başka bir şey yoktur…’ Ancak emek verdiğimiz şey bizimdir ve kıymetlidir. Ve herkesin emeği kutsaldır.  Tüm çalışan kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun mesajı şu şekilde:

“Ülkesi ve ailesinin refahı için alın teri döken emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Ülkemiz için alın teri döken tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Bu topraklar için her daim omuz omuza üretmeye devam.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın mesajı şöyle:

“Çalışıp üreten, mutluluğun şartının emek olduğuna inanan herkesin 1 Mayıs’ı kutlu olsun.”

19

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Ülkemizin kalkınmasında son derece önemli katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

20

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, mesajında, “Deprem bölgesinde gece gündüz kalıcı konutlarımızı yetiştirmek, Yükselen Anadolu’yu inşa etmek için çalışan işçilerimiz başta olmak üzere üreten, emek veren, çalışan herkesin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.” ifadesini kullandı.

21

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in mesajı şu şekilde:

“Büyük ve güçlü Türkiye’nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yeniden kutluyorum. Bu anlamlı günde emekçi düşmanı terör örgütü PKK’nın katlettiği yüzlerce şehit işçimizi ve tüm şehit emekçileri rahmetle anıyorum.”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Aklıyla, alın teriyle, emeğiyle gece-gündüz demeden milletimiz için fedakârca çalışan, değer üreten tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü can-ı gönülden kutluyorum.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Emek kutsaldır. İnsan için ancak emeğinin karşılığı vardır. Tüm çalışan kardeşlerimin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum.”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, ormanlarımızın geliştirilmesi, suyumuzun korunması için emek veren çalışma arkadaşlarım ve toprağımıza bereket katan eli öpülesi çiftçilerimiz başta olmak üzere; Ülkemizin her alanda büyüyüp gelişmesinde alın teri döken tüm emekçi kardeşlerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter’dan yayımladığı mesajda “Gün oldu el tezgahlarında Kurtuluş Savaşı cephelerine mermi ve silah ürettiniz. Emeğinize sağlık. Alın terleriyle ve emekleriyle bütün alanlarda çalışma hayatının bir parçası olmuş Aziz Milletimizin her ferdinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum.” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, ülkemizi kalkındırmak ve geliştirmek için çalışan, çabalayan herkesin emeklerini onurlandırmanın ve kutlamanın günüdür.  1 Mayıs İşçi ve Emekçinin Bayramı kutlu olsun.”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Ülkemizin kalkınması ve refahı için var gücüyle çalışan; emeği alın teriyle yoğurarak bir değere dönüştüren, başta eğitim camiamız olmak üzere tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tebrik ediyorum. Bu önemli gün vesilesiyle bir müjdeyi de paylaşmak istiyorum:  5 milyon evladımız ücretsiz yemek imkanından faydalanıyor. Bu uygulamada en büyük rol aşçı ve yardımcı destek personeline düşüyor. Bakanlığımızın taşra teşkilatında sözleşmeli aşçı yardımcısı olarak görev yapan 3 bin 85 personelimizi aşçı kadrosuna atadık, hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın mesajı şu şekilde:

“Alın ve akıl teriyle çalışan Türkiye’nin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Güvenli ve güvenceli koşullarda üretip, bolluk ve bereket içinde yaşayacağımız günler ufukta görünüyor.”

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, mesajında şunları kaydetti:

“1 Mayıs eşitlik, özgürlük, adalet, dayanışma diyenlerin bayramıdır. Türkiye'nin dört bir yanında bu uğurda mücadele verenlere bin selam olsun. 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı kutlu olsun.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yayımladığı mesajda, “Helal rızkı için alın teri döken tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. 14 Mayıs’tan sonra, hakkın ve hakkaniyetin hakim olduğu bir düzeni inşa edeceğiz. Hedefimiz; adil devlet, adil paylaşım, insanca yaşam.” ifadelerine yer verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında, “Helal alın teri ile ekmeğini kazanan, çalışan, üreten, ter döken, zorluklara göğüs geren, haklarını emekleriyle arayan tüm işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Bu bayram gününde Millet İttifakı olarak sizlere söz veriyoruz, bu düzeni değiştireceğiz, gelir adaletini sağlayacağız. Her çalışan emeğinin karşılığını mutlaka alacak.” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Twitter’dan yayımladığı mesaj şöyle:

“İşçinin, emekçinin 'alın teri kurumadan' emeğinin hakkını aldığı, özlük haklarının yasal olarak teminat altına alındığı, emek verdiği mal ya da hizmeti almanın hayal olmadığı, uzun mesaiye zorlanmadığı, çalışanlar için yaşamanın yalnız karnını doyurmak değil hayattan keyif alabilmek olduğu bir iş hayatı ile de ‘bahar’ gelecek. Çalışan hakkını alacak, 1 Mayıs yine İşçi ve ‘Bahar’ Bayramı olacak.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, mesajında şunları kaydetti:

“Tüm çalışanların, emek verenlerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz. Emeğin hakkını alması ve emeğin kutsallığı siyasi hayatımızın her zaman en üst başlıklarından olmaya devam edecek.”

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın Twitter’dan yayımladığı mesaj şu şekilde:

“1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun. Geleceğimizin inşasında büyük emeği olan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimi canı gönülden selamlıyorum.”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda, “Hayatı ve dünyayı emekleriyle güzel ve anlamlı kılan tüm emekçilerimizin bayramını kutluyorum.” dedi.

 

Hibya Haber Ajansı

 

İlgili Makaleler