Politika

Siyasilerden AK Parti’nin 22. kuruluş yıl dönümü mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,   yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Twitter hesabından yayımladığı mesajda,““Aydınlığa Açık, Karanlığa Kapalı” diyerek çıkılan bu yolun 22. yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı’nın aydınlığını tüm dünyaya yaymak için hep birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın mesajı şu şekilde:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 22 yıl önce bugün, bu millete ve bu ülkeye olan sevdamızla çıktık yola… O gün; “Bundan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dedik, olmadı da hamdolsun. Bu cennet vatanı azimle, cesaretle, ferasetle adım adım hakkı olan noktaya taşımak için durmaksızın çalıştık. Demokrasimize kast edenlerin engellemelerini, ekonomik ve siyasi saldırılarını, eli kanlı terör örgütlerinin darbelerini bertaraf ettik. Dünyanın neresinde bir mazlum, mağdur, garip, hakkı hukuku ihlal edilen insan varsa tüm gücümüzle onların yanında olduk. Türkiye'nin 81 ilinde, dünyanın dört bir yanında daha adil bir dünyanın imkanına inanarak çalıştık. Başta çalışma hayatı olmak üzere insanımızı ilgilendiren her bir hizmet alanında hep daha iyisini hedefledik, tüm standartları yukarı taşıdık. Kadının, erkeğin, gencin, yaşlının, işçinin, işverenin hakkını teslim ettik. Tüm bunları 22 yıldır bu davaya mihmandarlık yapmış, gönlünü ve ömrünü vakfetmiş, bu yüzyılı Türkiye'mizin Yüzyılı yapmak için yılmadan çalışan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirdik. Bir millet sevdasının destanını yazmaya başladığımız 14 Ağustos Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluş yıl dönümünün AK davamızın tüm neferlerine, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Daha yapacak çok işimiz, birlikte yürüyecek çok yolumuz var!”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tebrik mesajında şunları söyledi:

"Milletin partisi, AK Parti 22 Yaşında! Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, nice yıllara… AK Parti henüz 22 yaşında Doğrular için hep işbaşında."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Twitter paylaşımında, “Bundan tam 22 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk siyasi hayatında yepyeni bir sayfa açıldı. “Aydınlığa açık, karanlığa kapalı” inancıyla çıkılan bu yolda birçok badireler atlatıldı. Kapatma davası, 15 Temmuz darbe girişimi ve daha niceleri… Ülkemizde hukukun üstünlüğü hâkim olsun, vesayet sistemleri ortadan kalksın, üretim artsın, yerli ve milli teknoloji hamlesiyle tam bağımsız Türkiye ülküsü vatan toprağının dört bir yanında yankılansın… İşte bu hedeflerle AK Parti dünya siyasetinde de bir yıldız gibi parladı. Girdiği her seçimde halkın büyük teveccühünü kazanan AK Parti’miz şimdi Türkiye Yüzyılı’nı inşa sürecinde. Milletiyle yine el ele, omuz omuza… Nice 22 yıllara… AK Parti demek Türkiye demek. AK Parti demek Türkiyenin Huzuru demek.” ifadelerini kullandı

19

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

20

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti'miz, 22 yıl önce milletimizin verdiği büyük destekle yola çıkmış, Türkiye'nin her alanda dönüşümünü gerçekleştiren bir hareket olmuştur. Cumhurbaşkanımızın “güçlü, lider ve tam bağımsız büyük Türkiye” vizyonunda birleşen; onun fikirlerini, ideallerini, davasını paylaşan milyonlarca üye ve teşkilat mensubunun alın teri ve emeğinin temellerinde yükselen insan odaklı dış politikamız, sağlam temeller üzerine kurulu ekonomimiz ve güçlü demokrasimiz ile millî iradenin üzerimize yüklediği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, AK Parti'mizin kuruluş yıl dönümünü kutluyor, partimize gönül veren bütün vatandaşlarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

21

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Siyaset sahnesinde yerini alır almaz milletimizin büyük teveccühüyle iktidara gelen ve aynı teveccühle hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdüren AK Parti’nin Kuruluşunun 22. Yıl Dönümü’ndeyiz. 14 Ağustos 2001 ruhu şimdi Türkiye Yüzyılını hazırlıyor. Bugünden nice hayırlar doğsun.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Ak Parti tam 22 yıl önce bugün siyaset sahnesinde yerini almaya başladı. Kurulduğu günden bu yana onurlu ve erdemli siyasetten, millete hizmetten, demokrasiden, adalet ve kalkınmadan taviz vermeden yürüyüşünü sürdüren ve başarılarıyla Türkiye’nin gelişmesine büyük katkı sunan Ak Parti’nin kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Ak Parti çatısı altında emek veren tüm kardeşlerimizi kutluyor, millete hizmet yolunda gösterdikleri gayret için kendilerine teşekkür ediyorum. Dünya siyaset tarihinde eşine az rastlanır bir şekilde girdiği tüm seçimlerden yenilenerek ve gelişerek zaferle ayrılan Ak Parti’nin milletimizin gönlünde sahip olduğu teveccühün güçlenerek devam edeceğine inanıyorum. Ak Parti’nin, hizipleşmek yerine kucaklaşmanın, Hakk’a ve halka hizmetin, terör ve vesayet odaklarına karşı dik duruşun, uluslararası alanda kararlı ve onurlu siyasetin, yerli ve milli atılımlarla ülkemize çağ atlatan icraatlerin merkezi ve sembolü olmaya devam edeceği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemize sayısız hizmetlerde bulunacağı nice yıllara…”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Aziz Milletimizin ve Kutlu davamızın hizmetkarı olan AK Parti, bundan tam 22 yıl önce 14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında ve liderliğinde milletimizin desteği ve duasıyla kuruldu. Milletimize, devletimize eserler ve hizmetler siyasetiyle, yerli ve milli atılımlarıyla, ülkemize çağ atlatan dev icraatlarıyla destanlar yazan, küresel ölçekte kararlı duruşuyla Türkiye’yi en üst lige çıkartarak halkımızdan aralıksız destek alan, daha 2 ay önce de yeni ve büyük seçim zaferiyle bir kez daha onay alan, ve “ Türkiye Yüzyılı” perspektifiyle çok daha büyük destanlar yazma yolunda durmaksızın mücadeleye devam eden, Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti'mizin 22. kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu kutlu davaya hizmet eden, emeği geçenlere şükranlarımı sunarken, bu süreç içerisinde hayatını kaybetmiş olan dava arkadaşlarımıza yüce Allah’tan gani rahmet, görevine ve hizmetlerine devam edenlere ve AK Partimizde yeni görevlere gelecek tüm genç kardeşlerimize başarılar dilerim.” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun mesajı şöyle:

“22 yıldır Millete Hizmet Yolunda hız kesmeden çalışmaya devam ediyor; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye’nin geleceğini bugünden tasarlıyoruz! Çünkü bu yüzyıl, Türkiye Yüzyılı… Nice yıllara AK Parti."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın mesajı şu şekilde:

, “AK Parti, bundan 22 yıl önce bugün, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik dönüşümünün öncüsü olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kuruldu. Ardından ‘’hiçbirşey eskisi gibi olmadı’’… AK Parti, küresel düzeyde siyasi bir marka oldu. AK Parti siyaseti ile devlet ve millet buluştu, geçmiş değerlerimiz ile gelecek vizyonumuz birbirini tamamlar hale geldi. Türkiye’de, ben değil biz diyen eser ve hizmet siyaseti hakim hale geldi. Partimiz, 21 yıl boyunca; insan haklarını, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü önceleyen bir anlayışla ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkılar sunmuş, istikrar ve güven ortamında kalkınmamıza yönelik önemli atılımlar gerçekleştirmiştir. Geçtiğimiz 21 yılda, çeşitli alanlarda yaptığımız dönüşümler ve yatırımlarla, vatandaşlarımızın refah seviyesi ve yaşam kalitesi yükselmiştir. Tüm bunların sonucu olarak da sürdürülebilir bir ekonomik büyüme ve kalıcı istihdam artışı, AK Parti vizyonunun somut yansımaları olarak bugün çok daha net bir biçimde toplumun tüm kesimleri tarafından görülmüştür. AK Partinin ve hükümetlerimizin benimsediği dış politika ile, Türkiye'nin uluslararası platformlardaki etkinliği küresel ölçekte hissedilir bir biçimde artarak, ‘’dünya beşten büyüktür’’ şiarı ile küresel adalet çağrısına dönüşmüştür. AK Parti, milleti esas alan siyaset anlayışı, güçlü liderlik, sahip olduğu yetkin kadrolar ve vizyoner yönetim anlayışı ile 21 yıl boyunca girdiği her seçimi açık bir farkla kazanarak milletimizin teveccühüne mazhar olmuştur. Bundan sonra da ‘’milletimiz ile birlikte siyaset’’ anlayışı ile 2024 yerel seçimleri başta olmak üzere, yeni zaferler kazanacağımıza inancımız tamdır. Büyük zorlukların yanı sıra önemli fırsatların da ortaya çıktığı kritik bir dönemde; hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü siyasi liderliği hem de bu liderliğin tezahürü olarak kurulan Ak Parti’nin ve ürettiği siyasetin Türkiye'nin geleceği için taşıdığı anlamın farkında olarak, AK Parti’nin 22. Kuruluş yıldönümünü gururla kutluyorum. Millete yeni eser ve hizmetler kazandırma, demokrasi ve kalkınma yolunda nice yıllara…”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 22 yıl önce bugün çıktığımız yolda Büyük Türkiye hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren milletimiz için pek çok eser ve hizmet ürettik. Ülkemizi tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, çevreden şehirciliğe kadar her alanda kalkındırarak sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Temsil ettiğimiz millî iradeden; her türlü kumpasa, yargı oyunlarına ve 15 Temmuz gibi hain bir darbe girişimine rağmen asla taviz vermedik. Bizim tek bir gayemiz var, güçlü Türkiye’yi inşa edip gençlerimizin ulaşacağı 2053 ve 2071 hedeflerine hazır hâle getirmektir. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı için durmadan, bıkmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu kutlu davada bir nefer olmayı, Milletin Adamıyla birlikte ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi bizlere nasip eyleyen Rabbime sonsuz şükürler olsun.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in taziye mesajı şu şekilde:

“AK Parti 22 Yaşında 28 Şubat süreci sonrasında demokrasiye ve hukuk devletine yönelik inancın kaybolduğu, ekonomik ve sosyal alanda bir travmanın yaşandığı dönemde Sn. Cumhurbaşkanımızın kararlı ve millete güven veren liderliğinde kurulan AK Parti bugün 22 yaşında. Bu 22 yılda aşılan sorunlar, atılan adımlar ve gelinen nokta için Sn. Cumhurbaşkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak isterim. İlk günkü heyecan ve kararlılıkla bu kez çok daha meydan okuyucu bir söylem olan Türkiye Yüzyılını inşa etmek amacıyla gece gündüz hep birlikte çalışacağız inşallah.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “Türkiye'de çoğulculuğu, demokrasiyi, insan haklarını, sosyal hizmeti ve daha nicelerini yaygınlaştıran AK Parti 22 Yaşında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çıktığımız bu aziz yolculuğun 22. yılı kutlu olsun! Nice AK yıllara!” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Twitter hesabından yayımladığı mesaj şöyle:

"“Tek Başına İş Başına” “Her şey Türkiye için”, “Durmak Yok, Yola Devam” “Haydi Bir Daha”, “Sen Türkiye’sin, Büyük Düşün”, “İlk Günkü Aşkla” “Vakit Türkiye Vakti” “Doğru Zaman, Doğru Adam” Milletin diliyle konuşan, milletiyle beraber yürüyen AK Parti 22 Yaşında Nice başarılara!"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Twitter'dan yaptığı paylaşım şu şekilde:

“AK Parti’nin 22. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. İlk günkü heyecan ve enerjiyle aziz milletimiz için çalışmaya devam ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler