Türkiye

TİBFED yönetiminden Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan’a ziyaret

Bakan Yardımcısı Gürcan’a yeni görevinde başarılar dileyen TİBFED yönetim ekibi, federasyon hakkında detaylı bilgi verdi.

Sektör sorunlarından özellikle meslek odasının olmaması hususunda destek ve takip konusunda kalınan mutabakattan sonra kredi kartı taksit konusunda daha önceki bakan yardımcılığı yaptığı Hazine ve Maliye Bakanlığı hususunda gerekli bilgilendirmeler gerçekleşti.

Zincir marketlerde cep telefonu satılmamalı

Zincir marketlere yönelik federasyon tarafından meclise sunulan ve meclis genel kurulunda kürsüden birçok siyasi parti sözcüsü tarafından dile getirilen “zincir marketlerde cep telefonu ve hırdavatlarının satılmasının önüne geçilmesi” konusunda başlatılan haklı mücadelenin yanında olunduğu ve mevzuatsal hazırlıkların başlandığı ifade edildi.

 E-ticaret sitelerine engel

Çeşitli e-ticaret sitelerinde ikinci el ve sıfır cep telefonlarının kaçak yollarla satılabildiği, hırsız mallarının satışının yapılabildiği ve ayrıca rekabet kurallarına aykırı ticaretin de olabildiği yönündeki endişeleri olumlu karşılayan Bakan Yardımcısı Gürcan, “Merkezi ülkemizde olmayan e-ticaret sitelerinin sizden de gelen taleplerle erişime engellenmesini sağlayacağız. Ayrıca pazaryerleri diye anılan e-ticaret sitelerine ise ciro odaklı bir lisans sisteminin kabul edilebilir bir öneriniz olduğunu belirtirim.” dedi.

İnternette ilan kısıtlaması

19

Araç ve emlak sektörleri için de taleplerin geldiğini belirten Gürcan,  bu sitede bir kişinin sadece birinci dereceden akrabalarına yani kendi, eş, çocuk ve anne babaya aitliği olan araç veya emlağı satabileceğine yönelik bir çalışmanın tamamlandığını, taraflarınca gelen taleplere istinaden benzer çalışmaların da yapılabileceğini ifade etti.

20

 TİBFED’e bir sandalye

21

 Gürcan, TİBFED’in sektöre yönelik yapılacak çalışmalarda; bakanlık toplantılarında ve komisyon çalışmalarında sektörü temsilen bir sandalye hakkının olması taleplerini ise olumlu değerlendirdi.

Ticaret ve gümrük kopukluğu

Gümrüklerden onay ile geçen bazı ürünlerin Ticaret İl Müdürlükleri tarafından ülkede yasak olduğuna dair çelişki dosyası bakanlığa değerlendirilmek üzere sunuldu.

İthalatı gümrükçe onaylanan ve ülkeye girişi olan ürünlerin, yine aynı bakanlık çatısı altında olan bir başka birim tarafından yasaklı diye toplanmasındaki çelişkiye yer verilen dosyada, ürünlerin ülkede satışı yasaksa gümrükte geçişine onay verilmemesi gerektiğine dair öneri sunuldu.

TİBFED yetkilileri, Bakan Yardımcısı Gürcan’a yapılan ziyaretin ve sorunlara değinilen toplantının çok verimli geçtiğini belirtti. Yetkililer, Gürcan’ın yakından ilgisinden ve desteklerinden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler