Gündem

Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi

 

İl genelinde yapılacak her türlü sportif müsabakanın sağlıklı bir şekilde ve kurallara uygun olarak yapılması için alınacak tedbirlerin, yapılacak çalışmaların görüşüldüğü İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı Vali SeddarYavuz ’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi.
Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi.

Valilik Akçakoca toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcıları Abdul Rauf Ulusoy ve Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü VeysalTipioğlu, İl Jandarma Komutan V. Albay Mehmet Serhan Aksoy, Daire müdürleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Barış Çoban, ilimizde aktif olarak faaliyette bulunan 122 spor kulübü ve Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ve Kurul Üyeleri katıldı.

Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi.
Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un Başkanlığında Gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün Sportif faaliyetlerde yapılan çalışma ve alınan tedbirlerle ilgili yaptığı sunumun ardından toplantı Gençlik ve Spor İl Müdürüİbrahim Aktürk’ün müdürlüğün yaptığı çalışmalarını içeren bilgilendirme konuşması ile devam etti.

 

Spor camiasında bir takım sıkıntılar olduğunu ve bu sıkıntıları Vali Seddar Yavuz ile paylaştığını belirtenKocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın konuşmalarında şunları kaydetti: Kocaeli’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerini, yerel futbolu, saha içinde, dışında ve tribünlerde yaşanan gerginlikleri, yaşanan sıkıntıları değerlendireceğimiz İl Spor Güvenlik Toplantısında bizleri bir araya getiren ve her zaman desteklerini bizlerden esirgemeyen Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”diyerek, toplantının hayırlı olmasını diledi.

19

 

20

Pandeminin insanlar üzerinde meydana getirdiği olumsuzluklarından bahseden Vali Yavuz:“Değerli katılımcılar, öncelikle sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Hepinizin bildiği gibi dünyayı kasıp kavuran ve adeta siyasal ve ekonomik sistemleri yerinden sarsan ve bir meydan okuma olarak da değerlendirebileceğimiz pandemi ile 2 yıldır mücadele ediyoruz. Pandemiyi, insan psikolojisi üzerinde olumsuz tesirleri olan, sosyal, psikolojik, ekonomik ve sağlık sonuçları da oluşturan bir travma olarak değerlendiriyoruz. Daha önce normal hayatımızda insanlar sokaklarda, parklarda ve her alanda rahatça gezip dolaşabilirken ister istemez çeşitli kısıtlamalar getirmek zorunda kalındı. Böylelikle insanlarımız istemesek de belirli etkilenmelerle muhatap oldular. Bunun yansımaları ne oldu derseniz; gerginlik, zaman zaman alınganlık ve uyumsuzluk gibi bir takım etkileri oldu. Çünkü insan özgürlüğüne düşkün bir varlıktır. Özgürlük bizim için hava ve su gibi çok kıymetli ve değerlidir. Bundan en çok da genç kesimlerimiz olumsuz etkilendi.”

21

 

Son dönemlerde tribünlerdeki seyirci azlığına dikkat çeken Vali Yavuz, herkesin bu konu üzerinde düşünüp, üzerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti: “Yıllardır bu mesleğin içerisindeyim. 33 yıldır Aziz Milletimize hizmet ediyorum. Sporda şiddet, sağlıkta şiddet, eğitimde şiddet gibi hep bunları konuşuyoruz. Öncelikle bizler şiddete top yekûn karşı mıyız, değil miyiz? Sorusunu hepimiz kendimize sormalıyız. Esasında en temel sorun budur. İnsanlar şiddete niye başvurur diye bir değerlendirme yapacak olursak; sözün bittiği, aklın çıkmaza girdiği yerde insanlar şiddete ve diğer istenmeyen şeylere başvurur. Aklınızın çalıştığı, söyleyecek sözünüzün olduğu yerde insanlar ikisinden de uzak durur. Aktif olarak Futbol oynamış birisi olarak üzülerek görüyorum ki; toplum futboldan, spordan uzaklaşıyor, statları seyircilerle dolduramıyoruz. Bu sadece bizim ilimiz için geçerli olan bir şey değil, diğer illerde de aynı durum söz konusu.Demek ki spor camiasının, spor ailesinin tekrar bu konuyu gözden geçirmesi, neden insanlar statlardan uzak duruyor, neden spor müsabakalarına az insan geliyor diye düşünmesi gerekiyor. Statlarımız eskisine göre çok daha iyi ve konforlu ancak istenen seyirci sayısına bir türlü ulaşamıyoruz. Bugün amatör spor kulüplerinin oynadığı sahalar bile öncekidönemlere göre profesyonel sahalardanbile çok daha iyi durumda. Fiziki imkanlar bu kadar iyileşirken, insanların davranışlarındaki bu gelişmeyi ne ile izah edebileceğimizihepimizin düşünmesi, görev ve sorumluluklarımızın bilincine vararak bunları yerine getirmesi gerekiyor.”

 

Kardeşliğe, Birlik ve Beraberliğe Özen Gösterelim

 

Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin çok kıymetli olduğu günlerden geçtiğimizi belirten Vali Yavuz, spor alanındaki birlik ve beraberliğin korunmasına yönelik spor camiası yöneticilerine hatırlatmalarda bulunarak şunları kaydetti: “Bu milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı var. Biz sporu eğer kavga, gürültü, zarar verme olarak yapacaksak bu işi yapmayalım. Yenmek kadar yenilmekte doğanın tabiatında var. Yenilmeyi hazmedemiyorsak sporun anlamını tam olarak idrak edememişiz demektir. Nihayetinde müsabakalarda oynayanda yönetende insan ve insanın olduğu yerde hata yapma olasılığı vardır. Yenilmeyi de hatayı da kabul etmek insani bir davranıştır ve olgunluk göstergesidir.”

 

Kocaeli, Her Alanda Olduğu Gibi Sporda da Hak Ettiği Yere Gelmelidir

 

Kocaeli’nin her alanda örnek olabilecek alt yapıya sahip bir şehir olduğuna değinen Vali Yavuz; “Kocaeli, 70 ilden fazla vergi veren, bilim, sanayi ve teknoloji şehridir. Eğitim seviyesi Türkiye ortalamasının çok üstünde bulunmaktadır. Hangi alanı kıyaslarsak kıyaslayalım burası Türkiye’nin Avrupa ve Dünya ile yarışan yüzüdür. Bizim artık bu toplantıları Kocaeli sporunu nereye götürelim diye yapmamız lazım. Sahalarda şiddet var, istenmeyen olaylar var gibi şeyleri hiç konuşmamamız gerekiyor. Bu şehrin Valisi olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temsilcisi olarak bir kez daha herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye, kardeşliğimizi, huzurumuzu tesis etmeye davet ediyorum. Kulüp başkanları ve hocaları olarak rol model olmalısınız. Sizler taraftar değil, spor kenti Kocaeli’nin geleceğine yön verecek kişilersiniz. Sizlere güveniyor ve sorumluklarınızın bilincinde olarak görevlerinizi yerine getirmenizi bekliyorum.”

 

Şiddet Kültürü Yayılan ve Bulaşıcı Bir Kültürdür

 

Sporda da birlik ve beraberliğin korunmasının öneminin altını çizen Vali Yavuz,konuşmalarının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Sporda şiddet konusunda bizim için 1 rakamı bile fazladır. Çünkü şiddet kültürü yayılan, örnek alınan bir kültürdür ve bulaşıcıdır. Bu yüzden iyilikleri çoğaltmak, güzellikleri çoğalmak bizim temel hedefimiz olmalıdır. Biliyorum ki kulüp başkanları ve hocalarımız pek çok imkansızlıklar içinde bu görevleri yürütüyorlar. Sizleri seviyor, yaptığınız işleri çok önemsiyor, sporun gelişmesi için yaptığınız çalışmalardan dolayı gönülden tebrik ediyorum. Spor kenti Kocaeli’nin daha iyi noktalara gelmesi için bir araya geleceğimiz daha güzel günlerde buluşalım.” diyerek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Konuşmalarının ardından toplantı; değerlendirme ve istişarelerin yapılması, karşılaşılan sorunlarda koordinasyon gerektiren konuların görüşülmesi ve soruların cevaplanması ile sonlandı.

İlgili Makaleler