Siyaset

Türk lirasının değer kaybettiğinin belgesidir

Bununla birlikte her yıl tahmini bütçesini oluşturur ve bütçede ki gelir ve gider kalemlerini dengelemeleri gerekmektedir dedi.

Ali Yıldırım SEZER in 2024 yılı

tahmini performans programı ve bütçesi hayal ürünüdür

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı beraberinde İlçe Parti sözcüsü Ahmet Ekşi ile birlikte haftalık basın açıklamasında bulundu. Gölcük Halkının gözünün içine baka baka kandırılmasına gücümüz yettiğince hayır dedik ve demeye devam edeceğiz dedi.

Başkan İsail Aynacı yaptığı basın açıklamasında, Bilindiği üzere belediye başkanları göreve başladıklarından sonra seçim beyannameleri olan projelerini, 5 yıllık görev süresi boyunca ne zaman yapacaklarını, projelere ayırdıkları bütçelerini, stratejik plan ve performans olarak yayınlar. Bununla birlikte her yıl tahmini bütçesini oluşturur ve bütçede ki gelir ve gider kalemlerini dengelemeleri gerekmektedir dedi.

Türk lirasının değer kaybettiğinin belgesidirTürk lirasının değer kaybettiğinin belgesidir
Türk lirasının değer kaybettiğinin belgesidir

Gölcük Belediyesinin de her yıl Ekim ayında bir sonra ki yıl için yapmayı planladıkları projelerin oranlarını ve bir sonra ki yıl için tahmin ettiği bütçeyi Belediye Meclisinde onaylatması gerekmektedir. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısın da 2024 yılının performans programı, 2024 yılı tahmini bütçesini ve 2024 yılı gelir tarifesini görüştük dedi.

Türk lirasının değer kaybettiğinin belgesidir

Başjan Aynacı, 2019 yılında göreve gelen Başkan Sezer ve Meclis üyelerinin görüşeceği son performans ve bütçe görüşmesi yapıldı.2019 yılında göreve gelindiğinde onaylan bütçenin tutarı 129 milyon iken 2024 yılına geldiğimiz görüşülen rakam 1 milyar 150 milyon olmuştur. Gölcük Belediyesinin bütçesi geride bıraktığımız yıllarda yaklaşık 9 kat artış göstermiştir dedi. Ama bu yüzde 900 lük artış kimseyi heyecanlandırmasın Belediyemiz yatırımda,hizmette büyümemiştir.Her şey olduğu yerde saymış 5 yıl önce 129 milyona yapılan işler şimdi 1 milyar 150 milyon olmuştur.Bu rakamlara bakıldığında dahi ülkeyi yöneten AKP’nin 5 yılda ekonomiyi ne hale getirdiğinin Türk lirasının değer kaybettiğinin belgesidir dedi

19

Yapın dediğimiz projeleri yapamadıkları için RET oyu kullandık

20

Başkan Aynacı,Rakamlar arasında büyük farkı gördük şimdi  Gölcük Belediye Başkanı Sn Ali Yıldırım SEZER in 2024 yılı performans ve bütçesine; MİLLET İTTİFAKI Grubu olarak geride bıraktığımız yıllarda yapıcı muhalefet ilkesi ile önyargısız her seferinde EVET oyu kullanarak  buyurun yapın dedik.Lakin her yıl sonunda önümüze gelen kesin hesap ve performans programında projelerin ya eksik kaldığı ya da ertelendiğini gördüğümüzde yapın dediğimiz projeleri yapamadıkları için ret oyu kullandık ded.

21

Şimdi ise uyarı zamanı geldi

Başkan İsmail Aynacı, Son bütçeniz ve performans programında Sn. SEZERE’e yapında görelim diyecek umudumuz kalmadı. AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ Bizler 4 yıldır Sn. SEZER’ in laflarına baktık ve sonuç başaramadı. Görev süresinin dolmasına 6 ay kalmış iken ve bu altı ayın sadece 3 ayı 2024 yılında olacak olmasından ötürü yapmayıp planladığı projelere baktığımızda, Eski sanayi sitesi, Kavaklı Millet Bahçesi,Yazlık ılıca otel projesi,Eriklitepe mesire alanı genişlemesi,kapalı pazaryeri projesi, Yazlık Ilıca 2. Etap, Yazlık standart futbol sahası, Yunus Emre sağlık ocağıkentsel dönüşüm alanı gibi henüz sıfıra yakın projelere yüzde 100 ünü tamamlayacağım demesine inanmamız beklenemezdi. Artık kendisine ne bizim, ne de Gölcük Halkının inancı kalmamıştır. Öyle düşünüyoruz ki kendiside bu projeleri yüzde 100 bitireceğine inanmıyordur. Bizler de Gölcük Halkının gözünün içine baka baka kandırılmasına gücümüz yettiğince hayır dedik ve demeye devam edeceğiz dedi.

 

 

 

İlgili Makaleler