Gündem

“Turkovac’ın seri üretimi başlarken, muhalefet oturma düzenini tartışıyordu”

Elektrik faturalarına gelen zam üzerinden kaos çıkarmak isteyen muhalefeti eleştiren Ellibeş:

“Turkovac’ın seri üretimi başlarken, muhalefet oturma düzenini tartışıyordu”

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, elektrik faturalarının dünyanın her yerinde 4-5 kat arttığına dikkat çekerek, “Türkiye de bu krizi yaşayan ülkelerden biri. Durumun farkındayız, hepimiz aynı gemideyiz. Ama Türkiye, Turkovac aşısının seri üretimine başlarken ittifak ortaklarıyla bir araya geldiklerinde nasıl oturacaklarını tartışmaya açan ana muhalefetin, bu durumu da kaosa çevirmeye çalıştığını üzülerek takip ediyoruz” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir Büyükakın
Kocaeli Büyükşehir Belediye BaşkanıTahir Büyükakın

YEREL YÖNETİMLER TOPLANTISI

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı, 4.Yerel Yönetimler Danışma Toplantısını Kartepe’de yaptı. Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda gerçekleşen toplantıya AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve yönetimi, Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu ile İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Kartepe Belediye Başkanı Av.Mustafa Kocaman, kadın ve gençlik kolları, yöneticiler, meclis üyeleri, mahalle başkanları, istişare kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

İlyas Şeker
İlyas Şeker

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Elif Durmuş ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bekir Enes Arslan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman 3 yılda yapılan icraatları ve devam eden çalışmaları geniş şekilde anlattı. Ardından kürsüye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın ve Milletvekili İlyas Şeker gelerek, partililere hitap etti.

Ak Parti Kartepe iLÇE bAŞKANI sADIK yILMAZ
Ak Parti Kartepe iLÇE bAŞKANI sADIK yILMAZ

 

19

SAĞLIKTAN EĞİTİME

Toplantıda son konuşmayı yapan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi, muhalefetin küresel bir krizi kaosa çevirmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız liderliğinde AK Parti, son 20 yılda birçok engelleme girişimlerine karşın icraat siyasetini benimsedi ve vatandaşların refahını yükseltecek projelere imza attı. Kar küreme işinde bile türlü türlü bahaneler üretenlere karşın; hiçbir mazeretin ardına sığınmadan eğitim, sağlık, iletişim ve ulaşım gibi alanlarda bugüne kadar ihmal edilmiş altyapı ve üstyapı çalışmaları büyük oranda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti döneminde tamamlanmıştır”.

20
kARTEPE bELEDİYE bAŞKANI mUSTAFA kOCAMAN
kARTEPE bELEDİYE bAŞKANI mUSTAFA kOCAMAN

HER İŞLERİ REKLAM

“Bunların yanı sıra TOGG otomobili, insansız hava araçları, İstanbul Havalimanı, genel maksat helikopteri, atak helikopteri, Marmaray, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Şehir Hastaneleri gibi saymakla bitmeyecek Türkiye tarihinin ilkleri sıfatına sahip büyük çaplı projeler de hayata geçirilmiştir. Şimdi, Türkiye bir ilki daha başardı. Covid-19 salgınına karşı bilime verdiği önemin de bir göstergesi olarak kendi aşısı TURKOVACı üretti. Bu alanda dünyada 9 ülkeden biri olmayı başardı. Biz bunlarla uğraşırken, ana muhalefet genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifak ortaklarına mecliste oturma düzeni nasıl olması gerektiğini anlatıyordu”.

21
Turkovac’ın seri üretimi başlarken, muhalefet oturma düzenini tartışıyordu”
Turkovac’ın seri üretimi başlarken, muhalefet oturma düzenini tartışıyordu”

KİMİN NEREYE OTURACAĞINI TARTIŞIYORLAR

“Kimin nereye oturacağını, kimin açıklama yapacağını ve kimin sözde taslağı sunacağını dahi belirleyemeyen ve tartışma konusu yapan birbirine zıt görüşteki 6 siyasi parti, kendi içerisindeki mevcut polemikler ve aday anlaşmazlığı tablosu ile ülkeyi yönetebilirler mi? Diğer bir açıdan, İstanbul’a bedava su, elektrik, süt sözü veren, ulaşımı ucuzlatacağım diyen kendileri değil miydi? Ama yönetime geldiklerinde bu sözlerin hepsi uçup gitti. En basit taahhütlerini bile yerine getiremedikleri gibi, daha ortada hiçbir kriz yokken İstanbul’da tarihi su zamları, ulaşım zamları yapıldı. Değerli arkadaşlar, şimdi önümüzde enerji sektöründeki küresel krizin yarattığı etkiler var. Bakın, bu sorun sadece Türkiye’ye özgü değil. Elektrik fiyatlarının 2021 yılı Ocak ayından Aralık ayına kadarki artışları incelendiğinde Avrupa ülkelerindeki olağanüstü yükseliş de görülecektir. Ama muhalefet buradan da nasıl kaos çıkarırım ve ülkeyi karıştırırım derdindedir”.

AVRUPA’DA ARTAN FİYATLAR

“Almanya ve Hollanda’da bir megavat/saat elektriğin ortalama fiyatı Ocak 2021’de 53,6 Avro iken Aralık 2021’de 221 Avro seviyelerine yükselerek bir yılda 4 katın üzerinde artış göstermiştir. Fransa’da 59,5’ten 274,7 Avro’ya,
İngiltere’de 90’dan 287,7 Avro’ya yükselen elektrik fiyatları diğer Avrupa ülkelerinde de ortalama 4-5 kat artış yaşamıştır. Japonya, Avustralya ve Güney Amerika gibi dünyanın farklı bölgelerinde de bir kilovat/saat elektriğin fiyatı ortalama 27 sent seviyelerindedir. Türkiye ise 5 sent ile listede bulunan 146 ülke arasından pahalılık durumuna göre 114. sıradadır. Elektrik üretiminde kullanılması sebebiyle fiyatları etkileyen fosil yakıtlardan kömürün ton fiyatı, 2021 yılında Avrupa’da 275 dolara yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini görürken, Çin’de ise 250 dolara çıkmıştır. Böylece 2021 yılı başında ton başı 55-60 dolar seviyesinde olan kömür fiyatındaki artış yüzde 400’ü bulmuştur.”

HÜKÜMET OLARAK VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

“Petrolde ham petrolün varil fiyatı, bir önceki yıla kıyasla ikiye katlanarak 90 dolar seviyelerinin üzerine çıkmış, son 8 yılın en yüksek seviyesini görmüştür. Doğal gazda ise ihtiyacının yüzde 90’ını ithal eden Avrupa’da fiyatlar geçen yıl yaklaşık yüzde 600 artış kaydetmiş, 2020-2021 dönemindeki kışın mevsim normallerinden daha soğuk geçmesi nedeniyle doğalgaz rezervleri normal seviyelerinin çok altına gerilemiştir. Enerji fiyatlarının küresel anlamda böylesine bir artış gösterdiği ortamda Türkiye de doğal olarak etkilenen ülkelerden biri olsa da hükümet aldığı önlemler, sunduğu vergi muafiyetleri ve sosyal desteklerle vatandaşlarını bu artışlardan korumak için azami gayret gösteriyor. Öyle ki petrolde uygulanan zamların ÖTV’den karşılanarak vatandaşlara yansıtılmamasını amaçlayan eşel mobil sisteminden doğalgaz ve elektrikte uygulanan sübvansiyonlara birçok kalemde destek sağlandı. Bu yolla 2021’de vatandaşların elektrik faturalarında yüzde 50, doğalgazda yüzde 75 sübvansiyona gidildi, 125 milyar liranın üzerinde bir tutar, vatandaşlara destek olmak için kullanıldı.”

SORULARI YANITLADILAR

“Tüm bu önlem ve destekler ile asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yapılan önemli iyileştirmelerle birlikte değerlendirildiğinde hâlihazırda mevcut enerji krizinde çoğu ülkeden iyi durumda yer alan Türkiye, enerji ithalatçısı konumunda bulunmasına rağmen küresel normalleşmeyle birlikte vatandaşlarını bu krizin etkisinden en kısa sürede kurtaracaktır. Vatandaşımız neyi yaşıyorsa, biz de aynısını yaşıyoruz. Çünkü AK Parti, milletin partisidir. Milletimizin refahı, ülkemizin büyümesi için çalışıyoruz. İşte, Yerel Yönetimler Toplantılarında belediye başkanlarımız muhalefetin aksine milletimizin önüne çıkıp hesap veriyor. Attığımız her adımda, yaptığımız her çalışmada milletimize karşı sorumluluklarımızı unutmuyoruz”. Ellibeş’in konuşmasının ardından programa katılanlardan gelen 50’nin üzerinde soruyu milletvekilleri ve belediye başkanları cevapladı.

İlgili Makaleler