Gündem

Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi

Vali Yavuz, Seyir Programında Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz,Valiliğimiz veSahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCGS Güven Komutanlığı tarafından bu sene 100. Yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri onuruna düzenlenen Seyir programına katıldı.

Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi
Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi

Programa Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Yaşar Çakmak,  Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Aziz Bakıoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı,Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak,İl Emniyet Müdürü VeyselTipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı,Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Kamil Tüylüoğlu,şehit aileleri ile Gazi ve gazi aileleri katıldı.

Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi
Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi

Tören mangası ile karşılanan Vali Seddar Yavuz, beraberindekiler ile birlikte Başiskele NATO iskelesindenseyrin gerçekleşeceği gemiye bindiler.

Burada şehit aileleri, Gazi ve gazi aileleri ile yakından ilgilenen Vali Yavuz, her birinin masasına giderek bir süre sohbet etti, hal ve hatırlarını sordu. Çocuklarla da ilgilenen, onlarla seyir gemisini gezen Vali Yavuz, her birine hediyeler verdi.

Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi
Vali Yavuz, Gazi ve Gazi Aileleri ile Bir Araya Geldi

İzmit Körfezi’nden başlayan seyir programı İstanbul Boğaz turu ile devam etti.  Yenilen yemeklerin ardındanSahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Programa ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz, şunları kaydetti : “Şehitlerimizin kutsal emaneti aileleri, kahraman gazilerimiz Ağustos ayı Türk tarihindeki en muhteşem aylardan bir tanesidir. Çünkü Türk tarihinde Ağustos ayı hep zaferler ayıdır. Allah’a hamd olsun ki Türk milleti tarih boyunca egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne göz dikenlerin gözlerini çıkarmış, ellerini kırmıştır. Yine 26 Ağustos’u idrak ettik. Merhum Sultan Alparslan’ı ve kutlu askerlerini rahmetle, şükranla yâd ettik. Bir kez daha Allah rahmet eylesin, mekânları cennet olsun diyoruz. Anadolu’nun kapılarını bizlere açtılar. Yine 30 Ağustos Zafer Bayramımızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Milleti bir destan yazmıştır. Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla yâd ediyoruz. Sizlere minnettarız, çünkü sizler olmasanız bu bayrağımız nazlı nazlı dalgalanmaz, ezanlarımız hür ve bağımsız bir şekilde minarelerimizde yankılanmaz, hür ve bağımsız yaşayamayız o yüzden size ne kadar minnet, şükran duysak azdır. Bugün Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı kıymetli Paşamızla beraber 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle sizlerle bir arada olmak istedik. Davetimize icabet ederek şeref ve onur verdiniz. Sizlerin her zaman emrinde ve hizmetinde olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz.  Allah sizleri inşallah cennetinde evlatlarınızla buluştursun. Sizlere sabr-ı cemil ihsan eylesin ve inşallah karşımızdaki ay yıldızlı al bayrağımız bu topraklarda nazlı nazlı hep dalgalansın, ezanlarımız dinmesin ve bu millet kutlu davasına hizmet etmeye devam etsin.” diye temennilerde bulunan Vali Yavuz, katılımcıların ve aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik etti.

19

Konuşmaların ardından program; toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

20

21

İlgili Makaleler