Dünya

Xi: “Kültürel refahın gerçekleşmesi hızlandırılmalı”

Çin Cumhurbaşkanı, ÇKP Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, kaleme aldığı makalede, tarihin yeni başlangıç noktasında, kültürel refahın gerçekleşmesinin hızlandırılması gerektiğini vurguladı.

Xi, ÇKP Merkez Komitesi'nin yayın organı Qiushi dergisinde yayınlanan makalesinde şu ifadelere yer verdi:

“Çin kültürü uzun geçmişe sahip, Çin medeniyeti çok derin ve engindir. Ancak ve ancak Çin medeniyetinin gelişim tarihi üzerinde kapsamlı ve derin bir anlayış geliştirmemiz halinde, Çin’in seçkin geleneksel kültürünü yaratıcı bir şekilde ileriye taşıyabilir, Çin’e özgü sosyalist kültür inşasını daha verimli bir şekilde hızlandırabilir, Çin ulusunun modern medeniyetini inşa edebiliriz.

Yaklaşık beş bin yıllık geçmişe dayanan Çin medeniyetinin derin temelinde Çin’e özgü sosyalizm geliştirilmeli, Marksizm’in temel ilkeleri Çin'in spesifik gerçekliğiyle ve Çin ulusunun seçkin geleneksel kültürüyle birleştirilmelidir.

Tarihin yeni başlangıç noktasında, kültürel refahın gerçekleşmesinin hızlandırılması, kültür açısından güçlü bir devletin inşa edilmesi, Çin milletinin modern medeniyetinin tesis edilmesi, yeni çağda kültür alanında omuzlarımızdaki yeni bir görevdir. Çağımıza ait yeni kültürü yaratarak, Çin ulusuna özgü modern medeniyeti oluşturmak için beraber çaba harcamalıyız.”

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler