Siyaset

Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

Kartepeli İş İnsanı El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ‘Muhtarlar Günü Yemek Daveti’ düzenledi.

Yalçın Eldoğan, 400 bin nüfusa sahip İzmit’te daha fazla projeler yapacağım

El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmit Belediyesi Başkan aday adayı Yalçın Eldoğan, “Öncelikle vatandaşımızın beslenme ve barınma sorunlarını çözmemiz gerekiyor. 5 senede bin lojmanı belediyeye kazandıracağız”dedi.

Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

Kartepeli İş İnsanı El Yapı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Eldoğan, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ‘Muhtarlar Günü Yemek Daveti’ düzenledi. Kartepe Elgarden Hotel’deki Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl ve Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy, diğer ilçelerin muhtarlar derneği başkanları ve İzmit ilçesi muhtarları yer aldı. İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tam Yüksel’de organizasyona katılım sağlayanlar arasında yer aldı.

Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

Yalçın Bey’e teşekkür ediyorum

Etkinlikte konuşan Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, “19 Ekim Muhtarlar Günü, 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Tarafından addedildi. Her gün muhtarlar günü. Her günün bir önemi var. Biz vatandaşlar arasındaki en önemli bağız. Muhtarların ne kadar ciddi bir konumda olduğunu bize hatırlatan ve muhtarların değerini bilen Yalçın Bey’e teşekkür ediyorum. E-devlet sistemiyle her ne kadar ikinci planda kalsa gibi görünse de bütün muhtarlarımız sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Uluç konuşmasının sonunda Kendi yazdığı muhtar şiirini okudu.

İYİ PARTİ KARTEPE İLÇE BAŞKANI
İYİ PARTİ KARTEPE İLÇE BAŞKANI

Ben isterdim ki 102 muhtar da muhtar olsun

Etkinlikte konuşan İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl, “Bu akşam bize ev sahipliği yapan Sayın Yalçın Eldoğan’a çok teşekkür ediyorum. 5 ay sonra yapılacak seçimde kim kazanır bilinmez ancak dostluğumuz hep baki kalacak. Ben isterdim ki 102 muhtar da muhtar olsun. Talimatla aramıza katılmayan muhtarlarımız var. Onları esefle kınıyorum. Bu işin sağcısı solcusu yoktur. Biz muhtarız. 25 yıldır bu görevdeyim. Emir ve talimatla muhtarlık yapmayın! Gerekirse mührünüzü masaya vurun. Biat edeceğiniz tek kişi sizi seçen halktır, dik durun. Sizler bulunduğunuz mahallenin anası ve babasısınız” dedi.

19
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

İzmit’te otobüs şoförlüğü de yaptım

20

Yalçın Eldoğan ise konuşmasında şu sözlere yerdi, “Bugün burada kendimi size tanıtmak istiyorum. İzmit Gültepe’de 1972 yılında doğdum. İzmit Ticaret Lisesi’nin ardından Çukurova Üniversitesi’nde eğitimime devam ettim. İzmit’te otobüs şoförlüğü de yaptım. Türkiye ve en az 4 ülke de iş yapan inşaat şirketimiz var. Ben yıllardır siyasete girmedim ama siyasetle hep iç içe oldum. Gelecek seçimlerde İzmit Belediye Başkan Adayı olmak ve kendimi de kamuoyuna tanıtmak istiyorum. Bu süreçte ilk toplantımı sizle yapıyorum. Bir buçuk aydır aday adaylığımı açıkladıktan sonra bazı katılımlar yaptık. Tüm muhtarlarımıza gidip ziyaret edip daha detaylı kendimi tanıtacağım.

21
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

Ben bu semtin çocuğuyum

Ben normal bir siyasetçi ve belediye başkanı gibi hareket etmeyeceğim. İYİ Parti ile giremezse seçimi kazanamayabilir diyenler var. Geçtiğimiz seçimlerde seçmen meclis çoğunluğunu AK Parti’ye verse de başkanlığı İYİ Parti’nin de desteğiyle Fatma Hanım kazandı. Partiler iş birliği yapmasa bile tabanda halkımız bu ittifakı yapacak. AK Parti ve MHP aday çıkarabilir. CHP’de kendini aday gösterecek. İYİ Parti’nin beni aday göstereceğini düşünüyorum. Yıllarca spor kulüpleri ve derneklerde başkanlık ve yöneticilik yaptım. Şu an da EMŞAV’da görev alıyorum. Ben bu semtin çocuğuyum. Her semti bilirim. Beni yanış tanıyanlar da olabilir. Ben canlı yayına çıkıp oradaki moderatöre bana her şeyi sorabilirsin diyebiliyorum. Ben insanların çok rahat ulaşabileceği birisiyim

Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

Noter yapılan başvuruları kontrol edecek

Birkaç tana projemiz var. 2008 senesinde TV41’de ortaklaşa bir yarış düzenlemiştik. Ben o yarışmada bir aileye ev hediye ettim. Biz yine bir çekiliş yapacağız. İstediğimiz 3 kriter var. İzmit’te yaşayacak. Evli veya dul olacak ve aileleriyle yaşamayacak. Vatandaşlar ilgili siteye bilgilerini girerek başvuru yapabilecek. Noter yapılan başvuruları kontrol edecek. Ardından çekilişimiz gerçekleşecek. Geçtiğimiz yıl Amatör Spor Kulüplerimize malzeme ve maddi kaynak sağladık. Kocaelispor’a altyapı sağlamak adına ilk adımı buradan atmalıyız. Öte yandan Belediye başkanı olursam en çok önemsediğim proje evi olmayan ve evi olma ihtimali olmayan insanlara Türkiye’de ilk özelliği olan bir proje yapacağım. Belediye lojmanları inşaa ederek, durumu kötü olan aileleri tespit ederek onları yerleştireceğiz. Vatandaş sadece elektrik ve su faturası ödeyecek. Mülkiyeti belediyede kullanım hakkı vatandaşta olacak.

Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı
Yalçın Eldoğan,İzmit Muhtarları İle Tanıştı

Önümüzde 5 aylık bir süreç var

400 bin nüfusa sahip İzmit’te daha fazla projeler yapacağıma inanıyorum. Kentsel dönüşüm projelerimiz var. Öncelikle vatandaşımızın beslenme ve barınma sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Gerisi rutin işler. Biz 5 senede bin lojmanı belediyeye kazandıracağız. Belediyenin ciddi konut stoğu oluşacak. Belediyelerin birçoğu şu an SGK borçlarını ödeyemez hale geldi. Belediye bu borçlarından dolayı işlerini aksatıyor. Muhtarlarımızla da konuşacağız. Mahallelerinizde yapacağımız çekilişi vatandaşlarımıza anlatın. Evi olmayan bir aileye çekilişle ev vereceğiz. Önümüzde 5 aylık bir süreç var. Şu an gittim yerlere birkaç sefer daha gideceğim. Aralık ayının sonuna kadar tüm STK’lara gitmeye çalışacağım. Ciddi bir ekibimiz var. Hazırlık yapıyoruz. Bu seçimi de kazanacağımızı düşünüyorum.”

 

İlgili Makaleler