Gündem

Yaşlı ve özel bireylere mehtap turu

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi, Ä°zmit Körfezi’nde yaÅŸlı ve özel bireylere yönelik mehtap turu gerçekleÅŸtirdi.

 

Yaşlı ve özel bireylere mehtap turu

 

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi huzurevlerinde kalan yaÅŸlılara ve Cemil Meriç Engelsiz YaÅŸam Merkezinde eÄŸitim alan özel öğrencilere yönelik mehtap turu düzenledi. Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi’nin “Aktif YaÅŸlanma Programı” olan “Hayatın İçindeyim” projesi kapsamında gerçekleÅŸtirilen vapurla mehtap turuna Gölcük, Gebze ve BaÅŸiskele’deki Kocaeli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne baÄŸlı huzurevi ve yaÅŸlı bakımevleri sakinleri, BaÅŸiskele Nice Huzurevinde misafir edilen vatandaÅŸlar ile Cemil Meriç Engelsiz YaÅŸam Merkezinde eÄŸitim alan özel öğrenciler ve aileleri katılarak unutulmaz bir akÅŸam yaÅŸadı.

Yaşlı ve özel bireylere mehtap turu
Yaşlı ve özel bireylere mehtap turu

DUYGUYU PAYLAŞMAK ÇOK MUTLU ETTİ

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesinin düzenlediÄŸi mehtap turuna oÄŸlu YaÅŸar ile katılan AyÅŸegül Ersin, “OÄŸlum Cemil Meriç Engelsiz YaÅŸam Merkezi’ne gidiyor, eÄŸitim alıyor. Böyle güzel aktiviteler yapılıyor. Ailece bizler de katılım saÄŸlıyoruz. Çocuklarımız orada eÄŸlenceli vakit geçiriyor. Düzenlenen etkinlikler onları çok güzel motive ediyor. Ayrıca bu mehtap turu bizim için ilk oldu. OÄŸlum YaÅŸar Kaan ilk defa tura çıkıyor. Denizi de çok sevdiÄŸi için tur farklı geldi. ArkadaÅŸları ile bu duyguyu paylaÅŸmak onu çok mutlu etti. Bütün veliler adına çok teÅŸekkür ediyoruz.” dedi. Cemil Meriç Engelsiz YaÅŸam Merkezi’nin öğrencilerinden olan Mert’in babası Hilmi Arıcan da, “OÄŸlumla birlikte geldik ve bu mehtap turundan oldukça keyif aldık. Çocuklarımız ve bizler farklı deneyim kazanmış olduk. Bu organizasyonda emeÄŸi geçen büyükÅŸehir belediye baÅŸkanımıza ve tüm çalışanlara saygılarımızı sunarız, teÅŸekkür ederiz.” dedi.

19
Yaşlı ve özel bireylere mehtap turu
Yaşlı ve özel bireylere mehtap turu

Ä°YÄ° KÄ° VARSINIZ

20

Kocaeli Huzurevi sakinlerinden YaÅŸar Durmaz, “Bu organizasyonu düzenleyen BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanımıza çok teÅŸekkür ediyoruz. Kendilerine minnettar olduk. Çok heyecanlıyız. Böylesine güzel bir mehtap turuna katılmak bizi çok heyecanlandırdı. Ä°yi ki varsınız.” dedi. Ä°zmit Körfezi’nde gerçekleÅŸen mehtap turunda misafir edilen vatandaÅŸlara simit, çay ve dondurma ikramlarında bulunuldu.

21

 

AKTÄ°F YAÅžLANMA PROGRAMI

Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi’nin “Aktif YaÅŸlanma Programı” olan “Hayatın İçindeyim” projesi kapsamında bireylerin ilgi alanlarına göre sosyal aktivite ve hobi kulüpleri aracılığıyla saÄŸlıklı, sosyal, keyifli yaÅŸ almaya dayalı faaliyetler gerçekleÅŸtiriliyor. Projede 60 yaÅŸ ve üstü bireylerin raÄŸbet gösterdiÄŸi Akademi Kulübü, YeÅŸil Sevenler Kulübü, SaÄŸlıklı YaÅŸam Kulübü, Sanat Kulübü, Kültür Kulübü, Torun Kulübü ve BeÅŸ Çayı Kulübü gibi kulüpler yer almakta. “Hayatın İçindeyim” projesi kapsamındaki faaliyetlere katılım ücretsiz olup detaylı bilgi için Kocaeli BüyükÅŸehir Belediyesi ÇaÄŸrı Merkezi’nin 153 numaralı hattı aranabiliyor.

Ä°lgili Makaleler