Güncel

Yavuz’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler dolayısıyla mesaj yayımladı.

Valimiz Sayın Seddar Yavuz’un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 10 Ocak Çalışan Gazeteciler dolayısıyla mesaj yayımladı.

  

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınma ve gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır.

İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her türlü şartta görevlerini yerine getiren gazetecilerimizin mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve her konuda haberdar etmek için fedakarca çalışmakta olduklarını hep beraber müşahede etmekteyiz.

Özellikle günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında, basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Bireyin haber alma hakkını sağlayan, doğru ilkeli ve tarafsız görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren basın, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiren en etkili araçlardan biri haline gelmiştir.

İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Kocaeli’nin sosyoekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.

Zaman mefhumu tanımadan büyük bir fedakarlıkla tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan, her şartta görevlerini yerine getirirken basın meslek ve ahlak ilkelerini ve yöremizin iyi tanıtılması prensibini şiar edinen, ilimizin kalkınmışlık düzeyine ve kamu hizmetlerinin yürütümünde önemli katkıları olan tüm basın emekçilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en kalbi duygularımla kutlarım.

19

Ebediyete irtihal eden basın çalışanlarına Allah’tan rahmet diler, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.

20

 

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir