Yazılım

Yazın sıcağı siber güvenliğinizin başına geçmesin

ZTNA, günümüzde giderek artan uzaktan çalışma, farklı lokasyonlarda çalışma ve bulut kullanımı gibi durumlarla birlikte iş sürekliliği ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için kritik bir teknoloji haline geldi. Geleneksel ağ güvenlik yaklaşımlarından farklı olarak, ZTNA her kullanıcıya, cihaza ve uygulamaya sıkı doğrulama ve yetkilendirme yaparak erişim sağlar. Bu sayede, veri ihlalleri riski azaltıyo ve hassas verilere erişimi sınırlandırıyor

BeyazNet CEO'su Fatih Zeyveli, konuyla ilgili olarak şunları belirtti: "Yaz aylarında herkes tatilde olabilir, ancak iş dünyası asla durmaz. Şirketlerin iş sürekliliğini ve verilerinin güvenliğini sağlamak için ZTNA teknolojisine yatırım yapmaları son derece önemlidir. ZTNA, her kullanıcının özgün erişim kontrollerine ve yetkilendirmelerine dayanarak güvenlik açıklarını minimize eder ve veri ihlallerini engeller. Şirketler, güvenlik stratejilerinin temel bir parçası olarak ZTNA'yı benimsemeli ve iş sürekliliğini sağlamak için bu önemli adımı atmalıdır."

ZTNA'nın ihmal edilmesi durumunda şirketler veri ihlalleri ve verimlilik kaybı yaşayabilir. Yasal sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle, ZTNA'yı güvenlik stratejilerinin merkezine yerleştirmek, iş sürekliliği ve veri güvenliği açısından hayati önem taşır.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler