Alışveriş

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpit™, ilk olarak yeni 3008’de kullanılacak

Yaratıcı tasarım, sürüÅŸ keyfi ve elektrik performansını tamamen yeni bir seviyeye taşıyacak yeni Peugeot 3008, yeni Peugeot Panoramik i-Cockpit™ ile yollara çıkan ilk model olacak. Bir sonraki 3008’de kullanılacak olan yeni nesil Peugeot i-Cockpit®, ön konsolun üzerinde havada süzülüyor gibi duran etkileyici 21 inçlik yüksek çözünürlüklü kavisli panoramik ekrana, yeni bir kompakt direksiyona ve i-Toggles düÄŸmelere sahip olacak. 10 yıllık baÅŸarılı bir geçmiÅŸe sahip Peugeot i-Cockpit® hiç bu kadar keskin bir deÄŸiÅŸim yaÅŸamamıştı. Bu deÄŸiÅŸim, Peugeot içindeki bir sonraki seviyeyi temsil ediyor. Peugeot ekiplerinin tutkusu, temel unsurları yeniden ÅŸekillendirerek yeni Peugeot Panoramik i-Cockpit™ ile pazarda benzersiz bir seçenek sunuyor.

YükseltilmiÅŸ gösterge ekranı ve merkezi dokunmatik ekran bir araya geliyor

Peugeot ekipleri, yükseltilmiÅŸ gösterge ekranı ve merkezi dokunmatik ekran olmak üzere i-Cockpit®’in üç temel öÄŸesinden ikisini bir araya getirmeye karar verdi. Bu iki unsur, yeni tasarımda ön konsolun sol ucundan orta konsola uzanan 21 inçlik yüksek çözünürlüklü tek bir kavisli panelde birleÅŸiyor. Yolcu bölmesinden görünmeyen bir arka destekle baÄŸlanan bu panoramik ekran, ön konsolun üzerinde yüzüyormuÅŸ gibi görünüyor. Süzülme efekti, ekranın altındaki LED ambiyans aydınlatmayla vurgulanıyor. 21 inçlik panoramik ekran, optimum ergonomi saÄŸlayacak ÅŸekilde konumlandırılıyor. Ayrıca sürücüye doÄŸru hafifçe kavisli olmakla birlikte ön yolcu için sorunsuz bir eriÅŸim de saÄŸlıyor. Üstün boyut ve kalitesiyle bu dijital ekran, Peugeot i-Cockpit®’in iki temel iÅŸlevini birleÅŸtiriyor:

Panoramik ekranın sol tarafında, kompakt direksiyonun üzerindeki gösterge ekranı, sürüÅŸle ilgili hız, güç, sürüÅŸ yardımcıları, enerji akışı gibi tüm bilgileri gösteriyor.

Panoramik ekranın saÄŸ tarafında, ön konsolun ortasında bulunan dokunmatik ekrana hem sürücü hem de yolcu eriÅŸebiliyor. Bu ekran iklimlendirme, navigasyon, medya/baÄŸlantı gibi iÅŸlevleri kontrol etmek için kullanılabiliyor.

Yeniden yorumlanan mimari ve ergonomi

19

Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpit®, yolcu bölmesinden görünmeyen sabitleme sistemiyle ön konsolun üstüne monte edilen panoramik ekranıyla yeni bir mimariye sahip. Bu düzen, dokunmatik ekrana eriÅŸilebilirliÄŸi ve 21 inçlik panoramik ekrandaki bilgilerin görünürlüÄŸünü iyileÅŸtiriyor. Panelin ortasında i-Toggles yer alıyor.

20

Dokunmaya duyarlı kumandalara sahip yeni bir kompakt direksiyon

21

Kompakt direksiyon simidi her zaman Peugeot i-Cockpit®’in temel bir unsuru oldu. Direksiyon daha fazla sürüÅŸ hissi ve konfor için kapsamlı bir ÅŸekilde elden geçirildi. Yeniden tasarlanan merkezi yastık daha küçük bir alan kaplıyor. Ayrıca ön paneldeki panoramik ekrana benzer, havada süzülme etkisi için direksiyon simidi, kollarından izole edilmiÅŸ durumda.

Yeni kompakt direksiyon simidi kumandaları daha fazla kullanıcı ergonomisi için “Dokunsal tıklama” özelliÄŸine sahip. Sürücünün parmaklarını otomatik olarak algılıyorlar, ancak herhangi bir yanlış hareketten kaçınmak için sadece basıldığında etkinleÅŸiyorlar. Yeni Peugeot Panoramik i-Cockpit®, kompakt direksiyon simidinin arkasında iki yeni, ince ve zarif kumanda da sunuyor.

Kaliteli, teknolojik bir kabin

21 inçlik havada süzülüyor gibi görünen panoramik ekran, yeni Peugeot Panoramik i-Cockpit™’in etkileyici görünümüne katkıda bulunan tek unsur deÄŸil. Ön konsol ve kapı panelleri boyunca uzanan ambiyans aydınlatması, göz alıcı ama aynı zamanda teknolojik bir görünüm sergiliyor. Bu aydınlatma, zarif bir orijinal alüminyum kaplamaya yansıtılıyor ve 8 farklı renkte de kiÅŸiselleÅŸtirilebiliyor. KumaÅŸlar, benzersiz, kaliteli bir malzeme kombinasyonu oluÅŸturmak üzere alüminyum süslemeyle birleÅŸiyor.

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler