Dünya

3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu ekimde Beijin’de düzenlenecek

Çin Dışişleri Bakanlığı, 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'nun ekim ayında Beijing'de düzenleneceğini açıkladı.

Bu yıl, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in başlattığı Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin 10. yıl dönümü kutlanacak. Daha önce, Cumhurbaşkanı Xi bu forumun düzenleneceğini ilan etmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugün olağan  basın toplantısında forum hakkında bilgi verdi. Sözcü Wang, karşılıklı bağlanırlığın güçlendirilmesini esas alan Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin, dünya ekonomisine yeni bir işbirliği platformu oluşturmayı hedeflediğini ve bu inisiyatifin dünya ülkelerinin gelişimine ve küresel ekonomik büyümeye motivasyon sağlayarak geniş bir kabul gördüğünü ifade etti.

Çinli sözcü, bu forumun sadece inisiyatifin 10. yıl dönümünü kutlama amacıyla düzenlenmeyeceğini, aynı zamanda tarafların Kuşak ve Yol'un yüksek kaliteli inşası hakkında görüş alışverişi yapabileceği önemli bir platform olacağını vurguladı. Wang, son olarak, Çin'in forumun hazırlıkları konusunda diğer taraflarla iletişimde olduğunu ve uygun bir zamanda daha fazla bilgi paylaşacağını belirtti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

19

20

21

İlgili Makaleler