Güncel

Engelli bireylerin iş hayatına katılımı,

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale Okulu Özel Yetenek giriş sınavında hiçbir öğrencinin başarılı olamaması üzerine çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı

Yaşar Şanlı, Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik ve Bale Okulu Özel Yetenek giriş sınavında hiçbir öğrencinin başarılı olamaması üzerine çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Şanlı, sınavın öğrencilerin yaşına ve becerisine uygun yapıldığını, konservatuvar hocalarının karalanmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Türk Eğitim Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı olarak, Şanlı, haksız ve çirkin bir karalama kampanyasına tepki gösterme sorumluluğunu yerine getirdiklerini belirtti. Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı akademisyenlerinin hem yetiştirdiği gençlerin uluslararası müzik yarışmalarında aldıkları üstün derecelerle gururlandıklarını hem de bünyesindeki orkestrasının başarılı konserleriyle şehrin sanat yaşamında önemli bir rol oynadığını ifade etti .

Engelli bireylerin iş hayatına katılımı, toplumda farkındalık yaratmak ve onların topluma kazandırılması açısından oldukça önemlidir. İş arama sürecinde, kamu kurumlarından iş talep etmek iyi bir fikir olabilir. İŞKUR’un engelli iş ilanları sayfası, engelli bireylerin iş bulmalarına yardımcı olabilir . Ayrıca, Kariyer.net gibi iş arama sitelerinde de engelli iş ilanları bulunabilir 4. Umarım bu bilgiler yardımcı olur.

Ä°lgili Makaleler