Yazılım

Her gün 3 milyar kişi o sosyal medya platformunu kullanıyor

Gazete, radyo ve televizyon gibi mecralarla baÅŸlayan reklamcılık serüveninin son yıllardaki yıldızı dijital reklamlar oldu. Facebook, Instagram, YouTube, Google, TikTok, Twitter gibi mecralarda verilen dijital reklamlar her geçen yıl markaların pazarlama bütçelerinde daha büyük bir kalem oluÅŸtururken, Deloitte tarafından yayımlanan Türkiye'de Tahmini Medya ve Reklam Yatırımları 2022 raporunda da en büyük payın dijitalde olduÄŸu doÄŸrulandı. Öte yandan tahminler, dijital reklam yatırımlarının 2024’e kadar küresel çapta 756 milyar doları aÅŸacağını gösterdi. 

Konuyla ilgili deÄŸerlendirmelerini paylaÅŸan Meta Partneri Ozan Durak, “Tüketicilerin bugün tüm ürün ve hizmetler için baktığı ilk yer internet. Durum böyleyken, dijital reklam vermeyen markaların rekabette öne geçme ÅŸansı azalıyor" ifadelerini kullandı. 

Meta’nın reklam gelirleri 2024’te 135 milyar dolara ulaÅŸacak

Pazarlama bütçelerinde giderek artan dijital reklamlarda ise payın önemli bir kısmını Instagram ve Facebook gibi kilit platformların sahibi olan Meta aldı. Tahminler, Meta'nın reklam gelirlerinin 2024'e kadar 135 milyar dolara yaklaÅŸacağını gösterdi. Facebook'un kullanımı Türkiye'de azalmış gibi görünse de Meta'nın hâlâ Instagram gibi güçlü bir mecraya sahip olduÄŸunu dile getiren Ozan Durak, “Statista’nın yılın ilk çeyreÄŸinine iliÅŸkin verilerine göre, Meta'nın ürünleri, her gün dünya çapında en az 3 milyar kiÅŸi tarafından bir kez de olsa kullanılıyor. Bu da Meta’yı ve onun geliÅŸtirdiÄŸi sosyal medya ve haberleÅŸme platformlarını dijital markalar için vazgeçilmez hale getiriyor. Meta reklamcılığının herkes için yükselen bir ihtiyaç olduÄŸunun bilinciyle, Reklam Maratonu isimli bir eÄŸitim konsepti oluÅŸturduk. Canlı, kanıtlanmış ve öÄŸrenme garantili bu sistemle herkesin Meta reklamlarından hedeflediÄŸi performansa ulaÅŸmasını kolaylaÅŸtırıyoruz” yorumunda bulundu.  

“NiÅŸ sektörler, uzmanlardan danışmanlık almalı”  

Dört yıldır düzenli olarak yürütülen ve markaların ajanslarla iliÅŸkisini deÄŸerlendiren araÅŸtırmanın 2022 edisyonunda, beÅŸ markadan ikisinin ajansından memnun olmadığı ve deÄŸiÅŸtirmeyi deÄŸerlendirildiÄŸi görüldü. Ajansların çalışma biçimlerinin bugünün kiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ hizmet beklentilerini karşılayamadığına dikkat çeken Ozan Durak, “Markaların dijital varlıklarını inÅŸa ederken duyduÄŸu gereksinimler sektörden sektöre, ÅŸirketten ÅŸirkete farklılaşıyor. Bu durumda özellikle niÅŸ sektörlerin, o sektörlerde uzmanlığı olan profesyonellerden danışmanlık alması gerekiyor. Meta Partneri ve Meta reklamcılığı alanında uzman profesyoneller olarak, ekibimizle kiÅŸisel markamın altında mobilya, saÄŸlık turizmi ve diÅŸ klinikleri gibi niÅŸ sektörlere odaklanıyoruz” diye konuÅŸtu. 

25 milyon TL’lik reklam bütçesi yönetti, %200 büyüdü

19

Yalnızca baÅŸarılarını verilerle kanıtladıkları iÅŸ alanlarında dijital pazarlama ve Meta reklamcılığı hizmeti sunduklarını kaydeden Meta Partneri Ozan Durak, deÄŸerlendirmelerini ÅŸu ifadelerle sonlandırdı: “GeçtiÄŸimiz yılı 10 müÅŸteriyle tamamlarken, bu yılın ortasında 20 müÅŸteriye ulaÅŸtık. Åžimdiye kadar 25 milyon TL büyüklüÄŸünde reklam bütçesi yönettik ve geçtiÄŸimiz yıla kıyasla ciromuzu %200 artırdık. Butik ekibimizle, Ä°stanbul’un önemli noktalarından birinde faaliyet gösteriyoruz. Bir yandan sektöre Meta reklamcılığı alanında yeni uzmanlar kazandırmak için kanıtlanmış yöntemleri uyguluyor, diÄŸer yandan uzmanlaÅŸtığımız sektörlerde ÅŸeffaflığa dayalı iÅŸ modelimizle her ölçekten markanın dijital iÅŸ ortağı oluyoruz.”

20

Hibya Haber Ajansı

21

Ä°lgili Makaleler