Oyun

Bayramı değerlendirmek için en iyi aksiyon RPG oyunları

Oyunfor'un derlediÄŸi oyunlar ÅŸöyle:

''Diablo IV

Elbette önceliÄŸi uzunca bir süredir beklemekte olduÄŸumuz Diablo IV’e vermeliyiz. Lilith’in yeniden kaosun kapılarını araladığı oyun, tanıdığımız ama baÅŸtan aÅŸağı yenilenmiÅŸ karakter sınıflarını oyuncuların kullanımına sunuyor. Uzun oyun süresi, tükenmeyen “loot” arayışı ve saÄŸlam atmosferi ile Diablo IV, hem PC’de, hem de konsollarda çok iyi bir oyun keyfi vadediyor. Elbette ki bazı eksikleri var ama Blizzard’ın oyunlarını sürekli olarak geliÅŸtirdiÄŸini göz önünde bulundurursak Diablo IV’ün mutlaka denenmesi gereken bir ARPG olduÄŸunu söyleyebiliriz.

Lost Ark

Ä°lk oynanış videosuyla tüm oyunseverlerin gözlerinin yuvalarından fırlamasına neden olan Lost Ark, Kore’de büyük fırtınalar estirmiÅŸ ama Batı’ya ulaÅŸması biraz uzun sürdüÄŸü Kore’deki etkiyi yaratamamıştı. Ne var ki Lost Ark’ın ÅŸu anda piyasada bulup bulabileceÄŸiniz en büyük içeriÄŸe sahip Diablo benzeri ARPG olduÄŸunu söylemek yanlış olmaz. EÄŸer detaylı ve uzun bir ARPG arayışındaysanız görsel efektleriyle de göz kamaÅŸtıran bu oyunu mutlaka denemelisiniz.

Path of Exile

2013 yılında, tam 10 yıl önce çıkmış olan Path of Exile’ın bu yıl ikinci versiyonuna kavuÅŸması bekleniyor ancak o zamana kadar beklemek istemiyorsanız her açıdan Diablo’yu fazlasıyla hatırlatan ve tamamıyla bedava olarak oynanabilen bu oyuna bir göz atmak isteyebilirsiniz. Rastgele düzenlenen bölgelerde yaratık avına çıkıp loot peÅŸinde koÅŸtuÄŸunuz bu oyun hoÅŸunuza giderse ikinci oyuna da ¨eliniz sıcak¨ bir ÅŸekilde baÅŸlama ÅŸansınız var.

19

Darksiders: Genesis

20

Çıkışının üzerinden dört yıl geçmiÅŸ olmasına raÄŸmen Darksiders: Genesis’in kendine has görsel diline yaklaÅŸabilen baÅŸka herhangi bir oyun çıkmadı. Bu da oyunu halen deÄŸerlendirmek için güzel bir fırsat. Sizi detaya boÄŸmak yerine aksiyona yönlendiren oyun, özellikle konsollarda ve PC’de gamepad ile büyük bir keyifle oynanabiliyor. Darksiders’ın hikayesine aÅŸina olanların oyundan çok daha fazla keyif alacağını da hatırlatalım.

21

Hades

Ä°kinci versiyonu da duyurulan Hades’i aslında tam bir ARPG olarak nitelendiremeyiz. Daha çok “rogue-like” bir yapıya sahip olan oyunda Hades’in oÄŸlu Zagreus’un yeryüzüne çıkma mücadelesine bir ölüm – yaÅŸam döngüsünde ortak oluyoruz. Yunan mitolojisine dayalı senaryosuyla ilgi çeken oyun, aynı mekanlardan 10 kez geçseniz bile keyif almanızı saÄŸlayan, saÄŸlam bir oynanışa sahip.

Baldur’s Gate 3

Åžu anda Steam’de erken eriÅŸimde olan ve AÄŸustos ayında çıkması planlanan oyun, efsanevi Baldur’s Gate serisinin en yeni üyesi. Meraklılarının uzunca bir süredir beklemekte olduÄŸu bu oyunu ARPG’den çok RPG olarak nitelendirebiliriz zira oyun diÄŸer ARPG oyunlarına göre çok daha ¨büyük¨ bir senaryoya ve oldukça detaylı bir oynanış mekaniÄŸine sahip. Aksiyonun yanında atmosferiyle de sizi içine çekecek bir oyun arıyorsanız Baldur’s Gate 3’ü denemenizi tavsiye ederiz.

Warhammer: Chaosbane

Çok büyük bir evrene ev sahipliÄŸi yapan Warhammer, onlarca farklı oyunla uzunca bir süredir PC ve konsol oyuncularıyla buluÅŸuyor. Chaosbane de ARPG türündeki en iyi Warhammer oyunu olarak nitelendirilebilir. Daha çok Warhammer hayranları tarafından beÄŸenilen Chaosbane’e bir ÅŸans vermeyi düÅŸünürseniz oyunu PC’de oynamanızı tavsiye ederiz.''

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler