Åžirketler

Akkuyu NGS sahasında İnşaatçılar Günü kutlandı

 Mühendisler, tasarımcılar, jeodezistler, betoncular, demirciler ve kaynakçılar gibi inÅŸaatla ilgili tüm meslek temsilcilerinin tebrik mesajlarını kabul ettiÄŸi bu özel gündeki etkinliklere Akkuyu Nükleer A.Åž. çalışanlarının yanı sıra Akkuyu NGS’nin inÅŸasında yer alan müteahhit ÅŸirketlerinin çalışanları da katıldı.

Akkuyu Nükleer A.Åž. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva proje çalışanlarına yönelik kutlama mesajında, “Dünyanın en büyük enerji kompleksini, modern, güvenilir, güzel ve çok gerekli olan bir altyapıyı inÅŸa ediyoruz. Projemiz küresel inÅŸaat sektöründe ÅŸimdiden tarih yazdı. Bu bir gurur kaynağı ve büyük bir sorumluluk demektir” diye ifade etti.

Etkinlik kapsamında, aralarında genç Türk nükleer enerji mühendislerinin de yer aldığı proje ekibine, Akkuyu NGS projesinin geliÅŸtirilmesindeki yüksek mesleki baÅŸarıları ve önemli kiÅŸisel katkıları için onur ve teÅŸekkür belgeleri takdim edildi.

Onur ve teÅŸekkür belgeleri alan ekip üyeleri ÅŸunları söyledi: 

Akkuyu Nükleer A.Åž. Nükleer Güvenlik Birimi BaÅŸ Uzmanı Ömer Boyraz: “Büyük kapsamlı projemizin hayata geçirilmesine saÄŸladığım katkılardan dolayı ÅŸirket yönetiminden teÅŸekkür almak benim için büyük bir onur. Üç yılı aÅŸkın bir süredir Akkuyu NGS sahasında çalışıyorum ve her gün nükleer santral inÅŸası için malzeme, ekipman ve teknolojiler hakkında çok ÅŸey öÄŸreniyorum. Ayrıca mesai arkadaÅŸlarım ve ben, bilgi birikimimizi her yıl ekibimize katılan yeni genç uzmanlara aktarıyoruz.”

Akkuyu Nükleer A.Åž. Havalandırma ve Ä°klimlendirme Atölyesi BaÅŸ Uzmanı Mümin Demir: “Aldığım ödül için proje yönetimine çok minnettarım. Çalışmanızın takdir edilmesi her zaman güzeldir. Aynı zamanda, herhangi bir bireysel ödül bütün ekibimizin emeÄŸinin birer sonucudur. Nükleer enerji, bir sürü norm ve standarda, iÅŸ saÄŸlığı kurallarına ve güvenlik kültürü ilkelerine sıkı sıkıya baÄŸlı kalmayı gerektiren yüksek teknoloji kullanan bir endüstridir. BeÅŸ yıllık çalışmam boyunca çok fazla deneyim kazandım ama hala öÄŸrenecek çok ÅŸeyim var. Nükleer enerji mühendisleri yaÅŸam boyu öÄŸreniyor ve yeterliliklerini düzenli olarak yapılan test sonuçlarına göre teyit ediyorlar.”

Ä°nÅŸaatçılar Günü dolayısıyla Silifke Ä°lkokulu öÄŸrencileri ve Akkuyu NGS sahasında yaz vardiyasını geçirmekte olan öÄŸrenci inÅŸaat ekipleri de özel bir performans programını hazırladı. Akkuyu NGS sahasında staj yapan 5’inci öÄŸrenci ekibi, Ä°nÅŸaatçılar Günü için yapılan etkinliklerde düzenli olarak performans sergiliyor. ÖÄŸrenciler bu yıl yapılan etkinlikte de inÅŸaat çalışanlarına renkli bir dans ve müzik gösterisi sundu. 

19

Etkinlik sonrasında ofis çalışanları, NGS sahasının deniz seviyesinden 200 metre yükseklikte bulunan en yüksek noktasını ziyaret ederek, hatıra fotoÄŸrafı çektirdi.

20

21

 

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler