Bakan Uraloğlu, Körfezray Metrosu için geliyor
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, TBM montajları tamamlanan projeyi incelemek üzere 6 Eylül Cumartesi günü ilimize gelecek, ilk tünel kazısını başlatacak.

Bakan Uraloğlu, Körfezray Metrosu için geliyor
Metroda ilk tünel kazısını
Bakan Uraloğlu başlatacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Körfezray Metrosu’nda tarihi gün. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, TBM montajları tamamlanan projeyi incelemek üzere 6 Eylül Cumartesi günü ilimize gelecek, ilk tünel kazısını başlatacak.
KOCAELİ İÇİN TARİHİ BİR GÜN
Kocaeli tarihinin en büyük ulaşım yatırımı olan Körfezray Metrosu’nda çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı işbirliğinde yürütülen Körfezray Metrosu için geçtiğimiz ay Seka Devlet Hastanesi İstasyonu’na getirilen Tünel Açma Makinesi(Tunnel Boring Maching) TBM’lerin montaj işlemleri tamamlandı. 2 TBM ile İzmit Doğu İstasyonu istikametinde yapılacak ilk tünel kazısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın katılacağı törenle başlatılacak. Tarihi tören, 6 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
6 TBM AYNI ANDA ÇALIŞACAK
Körfezray Metrosu’nun geldiği son durum hakkında bilgi alacak olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kocaeli’yi dünya metropolleri seviyesine çıkaracak dev projenin şimdiden Kocaeli’ye hayırlı olmasını dileyecek. Törenin başlama saati, Bakan Uraloğlu’nun programına göre belli olacak. Bilindiği üzere, TBM’lerin ilk etapta 2’si, ardından ise 6’sı aynı anda tünel kazısı yapacak.
Kocaeli’nin ulaşımında dönüm noktası olacak Körfezray Metrosu’nda önemli bir adım atılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projenin ilk tünel kazısını başlatmak üzere 6 Eylül Cumartesi günü Kocaeli’ye geliyor.
Körfezray Metrosu’nda Tarihi An
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Körfezray Metrosu, kentin bugüne kadarki en büyük ulaşım yatırımı olarak öne çıkıyor. Proje kapsamında Seka Devlet Hastanesi İstasyonu’na getirilen ve montajları tamamlanan Tünel Açma Makineleri (TBM), ilk görevleri için hazır.
Bakan Uraloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile birlikte katılacağı törenle, İzmit Doğu İstasyonu yönünde yapılacak olan ilk tünel kazısını resmen başlatacak. Bu tarihi olay, Kocaeli’nin gelecekteki ulaşım altyapısı için kritik bir başlangıç niteliği taşıyor.
6 TBM Aynı Anda Çalışacak
Tören sırasında projenin son durumu hakkında detaylı bilgi alacak olan Bakan Uraloğlu, Körfezray’ın Kocaeli’yi dünya metropolleri seviyesine taşıyacak dev bir proje olduğunu vurgulayacak. Törende başlangıçta iki TBM’nin faaliyete geçeceği, ilerleyen süreçte ise toplamda altı TBM’nin aynı anda çalışarak tünel kazılarını hızlandıracağı belirtiliyor.
Bakan Uraloğlu’nun programına göre belirlenecek olan tören saati, projenin hayırlı olması temennileriyle başlayacak ve Kocaeli’nin ulaşımında yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.