Kültür

Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Sabancı Kültür Merkezi’nde o sezon oynadığımız oyunumuzu ücretsiz olarak seyircimizle buluşturmak bir gelenek halini almıştı.

Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü.

2006 yılından pandeminin başladığı güne kadar her 27 Mart’ta evimiz olarak gördüğümüz Sabancı Kültür Merkezi’nde o sezon oynadığımız oyunumuzu ücretsiz olarak seyircimizle buluşturmak bir gelenek halini almıştı.

Pandemi süreci ile birlikte tüm tiyatro salonları gibi Sabancı Kültür Merkezi de kapanmış oldu. Bu kapanışın hepten bir kapanış olacağı aklımıza bile gelmezdi. Pandemi koşulları hafifleyince tüm salonlar -sahneler açıldı.

Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü
Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Biz de bunu fırsat bilerek bir sonraki sezon için bir Müzikal ‘in provalarına başladık. Türk Tiyatrosunun en önemli yazarlarından Musahipzade Celal’in ” Kadı” adlı oyununu. Oldukça kalabalık kadrosu olan bu oyunu 2 sezon boyunca ne yazık ki sadece 7 defa sahneleyebildik.

Zira oyunumuzu oynayabileceğiniz salon bulmakta zorlandık. Bulduklarımız da programlarının yoğunluğu sebebiyle sadece birkaç defa tahsis edildi.. Evimiz olarak gördüğümüz Sabancı Kültür Merkezi ise açılmadı.

Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü
Bugün 27 Mart Dünya Tiyatro Günü

Önce bina zemininde güçlendirme yapılacağı söylendi. Sonra yıkılacağına dair bir söylenti çıktı. Son olarak geçtiğimiz günlerde bir yerel haber sitesinde güçlendirme ve tadilat için gerekli inşaat ruhsatını alamadığı, yıkılacağına dair haber çıktı.

2008 Haziran ayından 2020 Şubat ayına kadar pek çok oyunla bu sahnede, 600’ü aşkın temsil ile seyircimizle buluştuk.

19

Sadece Oyun İstasyonu değil, Kocaeli’nde faaliyet gösteren pek çok tiyatro topluluğu, İstanbul’da sahne açan özel tiyatrolar ve turne tiyatroları da yaşanan sürecin mağdurlarıdır.

20

19.sezondur Kocaeli’nde sahne açan Oyun İstasyonu Tiyatrosu olarak bizler farklı tiyatro salonlarını kentin özel tiyatrolarına sunacak yerel yönetimlerinin yapıcı iradelerinin yansımasını dört gözle bekliyor ve talep ediyoruz. Tiyatro Oyun İstasyonu Oyuncuları

21

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir