Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt’ta toplu açılış töreninde konuştu

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bayburtlu kardeşlerime buradan selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Vefakarlıkta sizlerin emsali bulunmaz. Gönül yüceliğinde sizlerin emsali bulunmaz. Adam tanımada Bayburtlunun emsali bulunmaz. Bayburt, dünyada eşi benzeri olmadığını, son seçimlerde bir kez daha gösterdi. 14 Mayıs’ta yüzde 78,86 oy oranıyla şahsımıza destek veren Bayburt, iki hafta sonra bunu yüzde 82,45’e yükseltti. 28 Mayıs’ta yüzde 82,45 oy oranıyla yine rekor kıran, birinciliği kimseye kaptırmayan Bayburt’a teşekkür ediyorum.

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Hiç endişe etmeyin. Bayburt, şahsıma gösterdiği bu teveccühle sadece bize değil, Türkiye’nin geleceğine de sahip çıktı. Bayburtlu kardeşlerimiz, Türkiye Yüzyılı’nın inşasında ‘Biz de varız’ dedi. Rabbim hepinizden razı olsun diyorum. Rabbim yol ve kader arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum. İnşallah 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde sizlerden şöyle tüm Türkiye’ye örnek olacak yine rekor bir destek bekliyorum.

Bayburtlu kardeşlerimize şükran borcumuzu yeni eser ve hizmetlerle ödemenin gayretindeyiz. Bugün de şehrimize teşekkür etmeye elimiz boş gelmedik. Sizlerle hem kucaklaşalım hem de inşası tamamlanan yatırımlarımızı toplu açılışını yapalım istedik. Tek bir açılış töreniyle farklı alanlarda pek çok yatırımı sizlerin istifadesine sunuyoruz.

Milli savunmada Bayburt Arpalı Kışlası’nın birinci etabını, İçişlerinde hükümet konakları, acil çağrı merkezi ve müze yapım işlerini, eğitimde; halk eğitim merkeziyle birlikte ilk, orta ve lise seviyesinde okulları ve spor salonlarını, yükseköğrenimde; Bayburt Üniversitemizin kampüs alanını resmen hizmete alıyoruz. İlaveten Gençlik ve Sporda bin 642 kapasiteli yükseköğrenim yurdunun yanı sıra yüzme havuzlarını, sağlıkta; Bayburt, Aydıntepe, Demirözü Hastanelerimizle beraber diğer sağlık hizmetlerini, tarım ve ormanda; 835 milyon lira yatırım bedeliyle şehrimizin gurur abidesi olacak Kırklartepe Barajı’nı devreye alıyoruz.

Bayburt tarım il kampüsü yanında göletlerden taşkın koruma projelerine pek çok yarımın ve yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. Böylece yedi farklı alanda her bir şehrimize değer katan ve katacak olan 36 projemizin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 2 milyar 689 milyon lirayı aşan bu eser, hizmet ve projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.

Türk siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini 28 Mayıs günü itibarıyla geride bıraktık. Aziz milletimizin takdiriyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci döneminde beş yıl daha ülkemize hizmet etme imkanına kavuştuk.

19

Asgari ücretle çalışanlardan memurlarımıza, çiftçilerimizden gençlerimize, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik pek çok müjde verdik. Son olarak dün emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi Meclisimizin onayına sunduk. 2023 yılının ilk 6 ayında TÜFE oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-kur emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek, zam oranını yüzde 25’e yükseltiyoruz. Memur emeklisi kardeşlerimiz için toplu sözleşme yükümleri gereğinde öngörülen zam oranı yüzde 17,55 olacaktı. Buna ilaveten refah payı verilerek zam oranını yüzde 25’e çıkarıyoruz. Böylece SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerimize aynı oranda zam yapıyoruz.

20

Enflasyonun üzerinde yaptığımız artışlarla, emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Emeklilerle ilgili düzenlenen bu adım, tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Enflasyonla mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Fırsatçılara ve açgözlülere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Üç kuruş daha fazla kazanmak için vatandaşın lokmasına uzanan kirli ellere müsamaha etmeyeceğiz.

21

Ticaret Bakanlığımız, vatandaşımızdan gelen şikayetleri dikkatle inceliyor. Hileli yöntemlere başvuranlarla ilgili gerekli işlemler yapılıyor ve yapılacak. Hayat pahalılığı, bununla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek. Maalesef hırsızlar çok, bu hırsızlara da gereken hesabı soracağız. Korona virüs salgını, küresel ekonomide dengeleri tamamen altüst etti. Tedarik zincirleri kırıldı. Fabrikalar,  aylarca kapalı kaldı. Üretim birçok yerde durma noktasına geldi. Özellikle sağlık alanında gelişmiş ülkelerde bile çok ciddi sorunlar, kötü manzaralar yaşandı. Biz bu süreci, hamd olsun suhuletle atlattık. Hiçbir insanımızı çaresiz, sahipsiz bırakmadık.

Tam salgın krizi bitti derken, bu sefer Karadeniz’de komşumuz olan iki ülke arasında bir savaş patlak verdi. Enerji ve gıda fiyatları tüm dünyada rekor seviyelere çıktı. Türkiye olarak Rusya- Ukrayna arasındaki savaşta da adil ve dengeli bir tutum takındık. Savaş lobisinin ülkemizdeki muhalefeti de kullanarak bizi ateşe atmasına izin vermedik. Ukrayna ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Rusya Federasyonu’yla münasebetlerimizin bozulmasına müsaade etmedik.

Dün Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’yi İstabul’umuzda misafir ettik. Sayın Putin’le de yakın diyaloğumuzu zaten sürdürüyoruz. İnşallah ağustos ayında da Sayın Putin ile bir araya geleceğiz. Diplomatik hamlelerimizle hemen yanı başımızda bir buçuk yıldır devam eden savaşın olumsuz etkilerinden ülkemizi korumaya çalışıyoruz. Ancak çevremizde yaşanan her hadisenin Türk ekonomisine yansımaları oluyor. Bu etkileri sadece bizler değil, Avrupa’dan Amerika’sına herkes hissediyor. Türkiye’nin bu ülkelerden farkı, 6 Şubat’ta tarihinin en büyük tabii afetlerinden birine maruz kalmasıdır.

50 bini aşkın insanımızın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin ülkemiz ekonomisine maliyeti 104 milyar dolar. Bütün bunların altından yine biz kalkıyoruz, biz kalkacağız. Özellikle bu sahte muhalefetin oyunlarına da gelmeyeceğiz. Gelişmiş ülkeler dahil hemen hiç kimse böyle bir yükün altından rahatça kalkamaz. Biz depremle mücadele noktasında da başarılı bir sınav verdik.

Enkazları kısa sürede kaldırdık. 120 bine yakın konteynerin kurulumunu tamamladık. 180 bin civarında deprem konutunun inşa sürecini başlattık. Şehirlerimizi hızlıca ayağa kaldırmak için gayret gösteriyoruz. İlk bir sene içerisinde 319 bin konutu depremzedelerimize teslim edeceğiz. Toplamda ise 650 bin konut yapacağız. Depremin izlerini tamamen silinceye kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Depremin yaralarını, milletçe sarmadan hiçbirimiz huzura eremeyiz.

Biz bir ve beraber olursak Türkiye’nin şahlanışına kimse set çekemez. Türkiye Yüzyılı’nın bir hedef olmaktan çıkıp, gerçeğe dönüşmesi bizlerin el ele, gönül gönle vermesine bağlıdır. Bayburt’un her zaman olduğu şekilde yine örnek bir tavır sergileyeceğine inanıyorum.

Sırf oy vermediler diye insanları kapı dışarı eden bu muhalefetin ülkeye de millete de faydası olmaz. Seçim kazanmak uğruna terör örgütleriyle bile iş birliği yapanlardan bu millete hiçbir fayda gelmez.

Bayburt’a hükümetlerimiz dönemlerinde toplam 15 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 602 adet yeni derslik inşa ettik. Üniversitelerimizi faaliyete aldık. 4 bin 943 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda toplam 9 adet spor tesisi yaptık. Sosyal yardımlarda şehrimize toplam 545 milyon lira tutarında kaynak aktarıp, destek olduk.

İlk Evim projemiz kapsamında Bayburt’ta toplam 252 konut inşa edeceğiz. İlk Evim Arsa projemiz kapsamında 257 konutluk altyapısı hazır müstakil ve müşterek arsalarımızı sizlerin hizmetine sunacağız.”

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler