Gündem

Davutoğlu, bununla birlikte salgın riskinin de olduğuna da dikkat çekti

“Böyle krizler Ankara’dan yönetilmez” diyen Davutoğlu uyardı:

 

Depremin vurduğu illerde incelemelerde bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gaziantep’i de ziyaret etti. Buradaki son durumu FOX TV canlı yayınında anlatan Davutoğlu, bölgede halen çadır ihtiyacı olduğunu dile getirdi ve bu ihtiyacı söyleyenlere hakaret edilmesine tepki gösterdi. Güvenlik sıkıntısı nedeniyle sivil toplum kuruluşlarının da bölgeden çekilmeye başladığını belirten Davutoğlu, bununla birlikte salgın riskinin de olduğuna da dikkat çekti.

Depremlerden etkilenen Gaziantep’te açıklamalarda bulunan Davutoğlu, bölgenin acil ihtiyaçlarını aktardı. Halen çadırsız kalan insanlar olduğunu belirten Gelecek Partisi lideri, seçim tartışmalarının da deprem sırasında yapılmasının doğru olmadığını söyledi. Hükümete tepki gösteren Davutoğlu “İktidar tek taraflı olarak seçim yatırımı haline getirdiği için depremi artık bizim de seçimden bahsetmek zorunluluğumuz var” dedi. Ayrıca Davutoğlu “enkaz altında cesetler var”uyarısını yaptı.

Depreminin gerçekleştiği 04.17’yi işaret eden Davutoğlu, Altılı Masa’ya ilişkin “04.18’in Türkiye’si yangın yeri. Kim kendi partisinin hesabını öne çıkarırsa millet onu affetmez. Biz o umutları boşa çıkaramayız” ifadelerini kullandı.

Jeolojiye uygun imar

Hafriyat var. Bunların nerede tasnif edeceği planlanmalı. Bölgede yeni aşama var. Yeni aşamanın hepsine yol haritası çizmek gerekiyor. Siz sorumlusunuz. Bunları engellemeye çalıştığınız için sorumlusunuz. Şimdi aynı hatayı yapmayın. Toprakla jeolojiyle uyumlu imar yapmak zorundasınız. Tarih ve kültürel dokuyla barışık…”Benim şahsi meselem” diyen Hatay’a borcumuz.

19

Devreye geç girmenin sonuçları

20

Maalesef AFAD bizim bıraktığımız AFAD olmaktan çıkarılmış. Merkezi yönetimde Kızılay’da AFAD’da çok zaaflar gördük. Çok çaba sarf eden mensupları var hepsine teşekkür ediyorum. Kızılay, AFAD, TSK. Devreye geç girmesinin sonuçlarını ödüyoruz.

21

Yerel yönetimler… Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, bakanlar kendi partilerinden değilse dışladılar. Hatay Belediye Başkanı, Adana Belediye Başkanı en başından beri sürecin içinde olmaları lazımdı. Eğer bu krizi biz yönetiyor orsaydık en geç 04.25’te Cumhurbaşkanı ve başbakana iletilir.

STK’lar Türkiye’nin en büyük kapasitesidir. Büyük aş evleri kurdular. Kırıkhan’da insanlar gece sokakta yürümeye çekiniyor. Güvenlik olmazsa STK’lar çalışamaz onların silahı yok.

 

İlgili Makaleler