Sigorta

Dijital sigorta şirketi Fibasigorta faaliyetlerine başladı

Sigortacılık alanında uluslararası deneyime sahip HDI Sigorta ile güçlü teknolojik altyapısıyla hızlı ve kolay bir bankacılık deneyimi sunan Fibabanka hayat dışı sigortacılık alanında hizmet verecek dijital sigorta ÅŸirketi Fibasigorta’yı kurdu. Sigorta teknolojilerindeki yapay zeka, büyük veri, makine öÄŸrenimi, iÅŸ zekası ve analitiÄŸi gibi yenilikçi uygulamaları iÅŸ modeline entegre eden Fibasigorta, geleceÄŸin sigortacılık anlayışına bugünden güçlü bir adım atmayı hedefliyor. Fibasigorta Genel Müdürü Erol ÖztürkoÄŸlu, ÅŸirketin stratejisini ve iÅŸ modelini 1 yıldan kısa bir sürede özverili ve titiz bir çalışmayla oluÅŸturduklarını belirterek, “Fibasigorta güvenilir, kolay ve hızlı sigortacılığın en önemli aktörlerinden biri olacak” dedi.

Tüm sektörlerde olduÄŸu gibi, sigortacılık sektöründe de yaÅŸanan deÄŸiÅŸimlerin gerektirdiÄŸi yeni hizmet anlayışını Fibasigorta’nın hayata geçireceÄŸini dile getiren ÖztürkoÄŸlu, “Tüm dünyada, tüm sektörlerde olduÄŸu gibi sigortacılık sektöründe de deÄŸiÅŸim rüzgarları esiyor. Sigortacılık sektöründe yaÅŸanan teknolojik deÄŸiÅŸimlerin yanı sıra, ekonomik ve sosyal deÄŸiÅŸimler de yepyeni bir hizmet anlayışına yönelik ihtiyacı ortaya çıkarıyor. Bu geliÅŸmeler ışığında hem ülkemizin ekonomisi hem de sektörümüz için önem taşıyan bir adım attık” açıklamasında bulundu.

Dijital sigortacılık alanında güçlü bir adım atmaktan dolayı heyecanlı olduklarını belirterek açıklamasına devam eden ÖztürkoÄŸlu “Sigorta sektörünün dijitalleÅŸme yolculuÄŸunda önemli bir rol üstlenecek Fibasigorta’nın faaliyetlerine baÅŸlamasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Arkamızda sigortacılık sektörünün dünü ve bugünüyle ilgili ciddi bir tecrübe, önümüzde geleceÄŸe yönelik güçlü bir vizyon var. Dolayısıyla sektörün yaÅŸadığı dönüÅŸümü ve gittiÄŸi noktayı iyi analiz ederek, bu geliÅŸmelere göre stratejiler üretiyoruz. Sigortacılık teknolojilerinde her geçen gün büyüyen bir ivme var. Teknoloji bugün sektöre risk yönetiminden müÅŸteri deneyimine, ürün geliÅŸtirmeden satışa kadar güçlü bir deÄŸer zinciri saÄŸlıyor. Fibasigorta olarak müÅŸterilerimizin en çok sigortaya ihtiyaç duydukları yerde ve zamanda, onların satın aldıkları ürünle iliÅŸkili kiÅŸiselleÅŸtirilmiÅŸ sigorta ürünü satın alma hizmeti sunacağız. Sigorta iÅŸlevselliÄŸini teknoloji ile dijitalleÅŸtirerek, bir üçüncü taraf hizmet veya mal saÄŸlayıcının yenilikçi sigorta ürünlerini müÅŸterilerimizin satın alma yolculuklarına sorunsuz, hızlı ve düÅŸük maliyetle entegre edeceÄŸiz. Fibasigorta bu deÄŸer zinciri ile dijitalin yarattığı dönüÅŸümle günlük iÅŸlemlerini tek ekrana sığdıran, ihtiyacı olan poliçelere kolay, güvenilir ÅŸekilde ulaÅŸmak isteyen müÅŸterinin kesiÅŸim kümesinde yer alıyor” diye konuÅŸtu. 

Bi’ kolayı burada!

MüÅŸterilerine hızlı ve güvenli bir sigortacılık vadeden ÅŸirket, ihtiyaç olan sigortacılık hizmetlerini, herkesin anlayabileceÄŸi netlikte ve kolay bir ÅŸekilde sunuyor. Dijitali merkeze alan dinamik yapısıyla geleneksel sigortacılık anlayışını yeniden yorumlayan Fibasigorta, sigortayı her an ulaşılabilir hale getirerek, prosedürlere deÄŸil çözüme odaklanıyor. Ä°htiyaca göre özelleÅŸtirilmiÅŸ ürünler sunan Fibasigorta geleneksel sigortacılık anlayışını dijitalleÅŸtirerek zamandan tasarruf saÄŸlarken aynı zamanda “Bi’ kolayı burada” sloganıyla da satış süreçlerinde basitlik, satış sonrası süreçlerde ise kolaylık vadediyor.  

Yeni nesil sigortacılık deneyimi

Elektronik Cihaz Koruma, Uzatılmış Garanti, Kasko, Konut, Dask, Ekran Kırılması ve Ticari Ferdi Kaza sigortaları gibi günlük hayatı kolaylaÅŸtıran ve güvence altına alan sigorta ürünlerine kolay ve hızlı ulaşılabilmesini amaçlayan Fibasigorta, deÄŸiÅŸen tüketici davranışları ve beklentilerini yeni nesil sigortacılıkla karşılayacak. 

19

Geleneksel sigortacılığın statik anlayışının aksine müÅŸteri ihtiyaçlarına ve risklere dinamik çözümler üretmek için dijital dönüÅŸüme odaklanan ÅŸirket, satış ve satış sonrası süreçleri tamamen entegre kanallar üzerinden yönetilen inovatif bir müÅŸteri deneyimini tüketicilerle buluÅŸturacak. 

20

MüÅŸterilerine çoklu kanal özgürlüÄŸü sunarak sigorta süreçlerini basitleÅŸtiren, ÅŸeffaflaÅŸtıran Fibasigorta’nın yenilikçi ürünlerine Fibasigorta web sitesi ve çaÄŸrı merkezlerinin yanı sıra, Fibabanka ÅŸubelerinden ve çok yakında Fibabanka’nın tüm dijital kanallarından ulaşılabilecek. 

21

Hibya Haber Ajansı

Ä°lgili Makaleler