Güncel

Evet deprem gerçeğini yok sayamayız..

Balıkesir ili Akçay, Altınoluk sahillerinin büyük risk'te olduğu ve 7.2 gibi büyük şiddette deprem olabileceği şeklinde sosyal medya da paylaşımlar dolaşıyor.

Evet deprem gerçeğini yok sayamayız..

3-4 gün önce; genel olarak Marmara’yı kapsayan bununla beraber daha çok Balıkesir ili Akçay, Altınoluk sahillerinin büyük risk’te olduğu ve 7.2 gibi büyük şiddette deprem olabileceği şeklinde sosyal medya da paylaşımlar dolaşıyor. Tarih bile verilmiş.
22 Temmuz 2023 Cumartesi günü, saat 10. 11 civarı.

Aynı fay üzerinde, 6 Ekim 1944 tarihinde 6.8 büyüklüğünde deprem olmasının böyle bir kaygı oluşturduğu üzerinde duruluyor

İnsanlar telaş halinde birbirlerine yazıp, endişe dolu sözlerini paylaşıyor. Tam bir deprem bölgesi üzerinde yaşıyoruz. Böyle bir olasılık daima mevcut. Bununla beraber gün,saat, tarih belirtilerek endişeyi tırmandırmanın ne gereği ne de bir anlamı var. Gaipten kimsenin haber veremeyeceği bilinen bir gerçekken..

Nitekim bu sabah erken saatlerde Akçay kordonunun her zamankinden kat kat fazla bir kalabalığa ev sahipliği yaptığı belirtilmiş. Bahsedildiği gibi deprem olursa binada yakalanmayalım düşüncesiyle sahilde büyük bir kalabalık toplanmış.

Eminim ki adı geçen il ve ilçelerde de durum aynıdır.

Şu an saat: 12. 16 ve telaşın boşa olduğunu söylemek yanlış olmaz sanıyorum. Telaş ve endişenin insanı psikolojik olarak ne kadar bitirdiği gerçeğini hepimiz biliyoruz aslında. Ben şu ana kadar evimde oturmuş, rutin yaşamımı sürdürüyorken, insanlarımızın endişeyle sokağa çıkmış olması ne kadar tedbir olabilir ki?

19

Depremden tabiki hepimiz korkuyoruz. Bununla beraber depremin ne zaman ve nasıl olacağını kimse bilemez. Alınması gereken gerçekçi tedbirleri hızla uygulamaya alarak, deprem gerçeğiyle yaşamaya devam.

20

Sağlıkla, sevgiyle kalınız.

21

İlhan Akbulut

İlgili Makaleler